Follow:
Lactosevrije receptjes

Zelfgemaakte hamburgers die lactosevrij en glutenvrij zijn

zelfgemaakte hamburgers

Een paar weken geleden kocht ik in de bio winkel een paar hamburger broodjes. Ik had ze al een tijdje in het oog maar nooit er aan gedacht om ze ook echt te kopen. Onlangs maakte ik op een zaterdag avond  zelfgemaakte hamburgers met salade, ei en tomaten. Deze hamburger is net een beetje anders dan een gewone hamburger. Deze hamburger is trouwens lactosevrij en glutenvrij. Vandaag deel ik op mijn blog hier over het recept.

Dit receptje is gemaakt voor meerdere personen en de bereidingstijd is ongeveer een 50 minuutjes. De bereidingstijd is eigenlijk niet zo lang omdat je de hamburgers een halfuur legt in de frigo. Daardoor kan je al eens extra doen in je huishouden of er iets bij maken. Ik maakte in totaal 7 hamburgers van 600gram gehakt.

zelfgemaakte hamburgers glutenvrij

Wat heb je nodig voor deze zelfgemaakte hamburgers?

  • Eieren: 1 ei is echt wel genoeg voor 600gram gehakt.
  • Biologische zwarte peper: een klein beetje peper, van het merk (ah).
  • Zout: een snuifje zout, van het merk (ah).
  • Pikante paprika: een klein beetje, van het merk (ah).
  • Rozemarijn: Een klein beetje Rozemarijn, van het merk (ah). Ik ben dol op de geur van Rozemarijn.
  • Paneermeel: Een paar eetlepels paneermeel, van het merk Peak’s Free From (deze is zowel glutenvrij als lactosevrij).
  • Runds gehakt: 600 gram, van het merk (ah).

zelfgemaakte lactosevrije hamburgers

Hoe maak je deze hamburgers?

  1. Als eerste moet je het gehakt natuurlijk ontdooien als je het haalt uit de diepvries. Ik heb de avond er voor het gehakt uitgelegd in de frigo en toen kon het gewoon ontdooien. De dag er na haalde ik het gehakt gewoon uit de frigo.
  2. Ik haalde het gehakt uit de verpakking en maakte er één grote bol van.
  3. Ik maakte een klein kuiltje om daar alle ingrediënten in te doen. Zo meng je alle ingrediënten goed samen met het gehakt.
  4. Daarna maak je van al het gehakt kleine bolletjes om ze daarna plat te drukken met je hand. Je zorgt er voor dat de hamburger plat is aan de zijkanten.
  5. Ik legde de hamburgers apart in de frigo in een doosje. Na een halfuurtje legde ik de hamburgers uit om te bakken.
  6. Je doet een klein beetje boter of olijfolie in een pan. Ik gebruik liever olijfolie dan boter.
  7. Je legt de hamburgers er één voor één in en je doet er nog een klein beetje zwarte peper bij.
  8. Je doet bovenop de hamburgers nog een klein beetje peterselie.
  9. Nu laat je de hamburgers mooi bruin gaar bakken.

lactosevrije hamburgers

Wat heb je nodig voor de broodjes?

  • Hamburger broodjes van het merk Schär. Deze zijn trouwens glutenvrij en lactose vrij.
  • Twee gekookte eieren.
  • Een klein beetje salade, tomaat en mayonaise. Of je kan de mayonaise ook weg laten.
  • Als laatste leg je de hamburger er boven op.
  • Eet smakelijk en geniet van deze lekkere hamburger!

Wat vond ik zelf van de hamburgers?

De hamburgers vulden heel goed en daar was ik eigenlijk wel een beetje verbaasd over. Ik ben normaal een grote eter en kreeg toch maar 1,5 hamburger op. De smaak was ook verrassend lekker en voor herhaling vatbaar. Ga jij deze hamburgers maken? Eet jij ook lactosevrij of eerder glutenvrij?

Share on
Previous Post Next Post

Misschien wil je dit ook wel lezen?

18 Comments

  • Reply Minke | mamaminke.nl

    Wij vinden broodje hamburger ook erg lekker om te eten. Ideaal en snel klaar. Gelukkig geen allergie of intolerantie hier in huis dus wij eten gewoon met gluten enzo.

    oktober 3, 2017 at 06:53
    • Reply Sanne

      Dat is een geluk als je het niet hebt. Zo een broodje hamburger is echt snel klaar. 🙂

      oktober 5, 2017 at 21:29
  • Reply Nicole Orriëns

    Ik maak ook regelmatig mijn eigen hamburgers. Voordeel is dat je dan precies weet wat er in zit.

    oktober 3, 2017 at 07:09
    • Reply Sanne

      Daar heb je helemaal gelijk in. Plus je kan er andere dingen aan toevoegen die bijvoorbeeld wel gezond zijn.

      oktober 5, 2017 at 21:30
  • Reply Chantal - Capital Monday

    Oe hamburgers vind ik echt veel lekkerder als ze zelf gemaakt zijn! Deze ga ik zeker een keertje proberen. Thanks.

    oktober 3, 2017 at 10:21
    • Reply Sanne

      Dat vind ik ook. Moet je zeker eens doen. 😉

      oktober 5, 2017 at 21:30
  • Reply Lien

    Ze zien er alvast super lekker uit! Ik ben dol op hamburgers, zelf gemaakt, zelf gekocht… maakt voor mij allemaal niet uit. Heerlijk is het! 😉

    oktober 3, 2017 at 10:24
    • Reply Sanne

      Ze waren ook heel lekker. 😉 Ik koop ze eigenlijk liever niet.

      oktober 5, 2017 at 21:32
  • Reply Dyonne Bakker

    Wat zien ze er goed uit! Ik vind het heerlijk om ze zelf te maken! Ga ik zeker eens doen 😊

    oktober 3, 2017 at 10:30
    • Reply Sanne

      Dankjewel, echt een aanrader. En ze zijn ook nog eens gezonder dan dat je ze koopt in de supermarkt.

      oktober 5, 2017 at 21:33
  • Reply Bianca

    Ohh dat ziet er lekker uit! Thanks voor het delen van dit recept x

    oktober 3, 2017 at 11:09
    • Reply Sanne

      Dat is graag gedaan. 🙂

      oktober 5, 2017 at 21:33
  • Reply Manon

    Wij maken vaak ook zelf hamburgers dat vinden wij toch lekkerder als bijvoorbeeld bij een fastfoodketen te halen

    oktober 3, 2017 at 12:39
    • Reply Sanne

      Wat je zelf maakt is ook altijd beter. 😉

      oktober 5, 2017 at 21:33
  • Reply esther perfors

    Niet voor mij helaas, ik ben happy vega en kan de glutenvrije variant wel waarderen maar dan liever nog diervriendelijk 😉

    oktober 3, 2017 at 20:50
    • Reply Sanne

      Jammer, ik ben zelf geen vegan. Ik vind mijn lactose dieet soms al een ramp.

      oktober 5, 2017 at 21:34
  • Reply Madelon

    Wij maken vaak 1x in de 2 weken hamburgers in het weekend. Is altijd smullen! Ik vind dat toch altijd net wat lekkerder

    oktober 4, 2017 at 09:50
    • Reply Sanne

      Ja ik ook en het is nog eens leuk om te maken en gemakkelijk.

      oktober 5, 2017 at 21:35

    Leave a Reply

    error: Je mag mijn foto\'s niet kopiëren of opslaan.