Persoonlijke Verhalen

Mijn bezoekje aan de dermatoloog

dermatoloog

Vorige week vertelde ik je in het overzichtje van november dat ik een bezoekje bracht aan de dermatoloog. Meestal ben ik enorm zenuwachtig voor een controle. Maar dit jaar was ik totaal niet zenuwachtig. Misschien was ik beter wel zenuwachtig geweest…

Mijn bezoekje aan de dermatoloog.

Onderweg raakte ik weer verdwaald dankzij mijn gps. Gelukkig had ik het snel gevonden. Ik parkeerde mijn autootje op de parking. Belde aan en ging rustig zitten in de wachtzaal. Meestal lees ik dan blogjes, het nieuws of zit ik op fb op mijn gsm. Tja je moet iets doen als je moet wachten.

Ik hoorde dat ze mijn naam riep.

Mijn dermatoloog vroeg mij of er iets speciaal was. Nee zei ik het is gewoon een controle. Ik vertelde dat ik vorig jaar nog niet was geweest. Toen begon ze naar alle vlekjes te kijken. Maar toen keek ze nog eens opnieuw naar het vlekje onder mijn rechterborst. Toen zei ze Sanne ik twijfel, ik ga ze moeten weg snijden. Oei was mijn reactie. Ik vroeg is het dan kwaadaardig dat kon ze natuurlijk nog niet zeggen. Wel dat ze enorm twijfelde.

Als het vlekje onder mijn rechterborst kwaadaardig is moeten er nog 2 vlekjes weg. Eentje op mijn gezicht en eentje op mijn rug. Tja en toen schrok ik natuurlijk. Ze weet ook dat ik een angstige persoon ben. Dus plande ze mij dit jaar nog in.  Op maandag 18 december word het vlekje weg gesneden.

Tja ik kan je nu al vertellen dat ik ontzettend veel schrik heb.

Zowel voor het wegsnijden van het vlekje onder mijn borst als de diagnose zelf. Hopelijk is het niks of goedaardig. Ik vind persoonlijk dat ik een heel goede dermatoloog heb. Vroeger ging ik trouwens elk jaar naar de dermatoloog, alleen ben ik het vorig jaar vergeten. Zo had ik er helemaal geen tijd voor. Wat eigenlijk niet zo goed is. Ja ik heb echt mijn lesje geleerd en nu wachten tot de 18e november.

De zenuwen vallen momenteel goed mee. Soms denk ik er helemaal niet aan. Tja en soms ben ik aan het wenen. En soms denk ik had ik vorig jaar toch maar gegaan. Tja eigenlijk zou ik helemaal nog niet zo moeten denken. Want ik heb nog steeds geen diagnose gehoord. Misschien eerst toch maar afwachten maar soms is het negatief denken toch ietsje sterker dan er positief over te denken. Ik ben van nature wel een positieve persoon maar bij zoiets zijn mijn angsten sterker. Tja en die angsten krijg ik helaas nog niet onder controle.

Maar natuurlijk ga ik mijn best doen. Ik blijf hopen op het beste maar 3 vlekjes is wel al veel… Of misschien zijn ze alle 3 onschuldigen.

Je kan beter regelmatig gaan naar de dermatoloog.

Dit is eigenlijk een grote waarschuwing voor iedereen. Laat je regelmatig controleren op vlekjes, bultjes of andere dingen. Je weet nooit of het kwaadaardig is.. Soms heb je geluk en ben je alleen maar je geld kwijt. Plus dan hoef je ook niet bang af te wachten voor de diagnose. Zo heb je ook minder stress en zenuwen om het te laten controleren. Ik vind dat iedereen regelmatig moet gaan naar de dermatoloog. Tja dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening. Wat is jouw mening hier over?

Ik ben van plan om vanaf dit jaar terug jaarlijks te gaan naar de dermatoloog. Ga jij naar de dermatoloog? Heb jij ooit een moedervlekje of vlekje laten weg snijden?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

13 Reacties

 • Reply Nicole Orriëns

  Ik kan me voorstellen dat je toch even schrok. Fijn dat ze rekening met je houdt en dat het nog voor de kerstdagen verwijderd kan worden.

  december 8, 2017 at 7:25 am
 • Reply priscilla

  Oei, daar zou ik inderdaad ook van schrikken. Ik heb een moedervlek op mijn buik en 1 in mijn nek waar ik soms een beetje last van heb. Ik ga zeker even een afspraak maken met de dokter!

  december 8, 2017 at 7:49 am
 • Reply Jamey

  Pff Dat is altijd ff schrikken. Ik had dat laatst ook toen ik naar de dermatoloog moest.

  december 8, 2017 at 8:01 am
 • Reply querine

  ik denk dat je gelijk hebt en dat iedereen maar liever te veel er heen kan dan helemaal niet.
  ik heb zelf een vrij grote moedervlek die ik in de gaten moet houden maar niets fijner dan de bevestiging van een arts die zegt dat het oke is

  december 8, 2017 at 8:12 am
 • Reply Verena

  Dat is wel even schrikken zeg! Wel goed om regelmatig naar de dermatoloog te gaan. Beter te vaak dan te weinig!

  december 8, 2017 at 9:36 am
 • Reply Manon

  Ik heb overal over mijn lichaam moedervlekjes die ik echt eens na moet laten kijken. Mijn vader had dat ook, maar het was nooit iets, maar tegenwoordig weet je maar nooit dus kan je het beste checken

  december 8, 2017 at 4:29 pm
 • Reply Susan

  Snap dat dat eng is, ja! Gelukkig kun je snel geholpen worden!

  december 8, 2017 at 4:43 pm
 • Reply Evelyne

  Ik begrijp dat dat eng is, mijn oma had ooit zo’n vlek op haar oor. Niet kwaadaardig, maar ze heeft het wel moeten laten wegsnijden omdat die vlek een bult werd en ze minder zou horen naarmate de bult zou groeien.

  december 9, 2017 at 11:38 am
 • Reply Sarah

  Begrijpelijk dat het eng voor je is. Lief van je dermatoloog om je snel in te plannen. Hopelijk is die afspraak er snel zodat je er ook vlug weer vanaf bent. Zelf check ik ook wel regelmatig of er geen vlekjes zijn bijgekomen of groter zijn geworden. Goede boodschap die je hier meegeeft ook; het is belangrijk om goed op jezelf (en je huid!) te letten!

  december 9, 2017 at 3:13 pm
 • Reply Natalie

  Ik ga eigenlijk nooit maar de dermatoloog, heb ook geen verdachte plekjes ofzo! Zijn al zoveel bezoekjes die je jaarlijks moet inplannen, dus de dermatoloog skip ik 🙂

  december 10, 2017 at 9:15 am
 • Reply Melissa Van Lommel

  Hopelijk is het allemaal in orde en doet het weghalen geen pijn!

  december 10, 2017 at 8:13 pm
 • Reply Debbythechocoholic

  Ik heb ook een vlekje op mijn bovenlichaam, maar die is gelukkig niet kwaadaardig. Heb het enkele jaren geleden laten testen omdat het plots pijn deed.
  Hopelijk ging alles goed op 18 nov ?

  december 12, 2017 at 7:16 pm
 • Reply Lisa

  Jeetje, dat is even schrikken. Gelukkig houdt ze zo goed rekening met je. Good luck!

  december 12, 2017 at 8:28 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat