Persoonlijke Verhalen

Bye bye Augustus en even babbelen

babbelen

Augustus is natuurlijk al lang voorbij. In de maand augustus had ik 2 weken verlof. Daar heb ik deels van genoten. In mijn eerste verlof heb ik echt niet kunnen ontspannen. Pas in mijn 2e verlof kon ik echt genieten van mijn vakantie. Gewoon even rust, niet bloggen en gewoon genieten. Dat laatste mis ik vooral de laatste tijd. Ik kan tegenwoordig echt niet genieten. Daarom zeg ik liever gewoon bye bye augustus en hopelijk word september een leukere job. Deze keer helemaal geen overzichtje van augustus. Waarom? Ik heb eigenlijk niet zoveel leuke dingen gedaan. Ja echt waar daarom gewoon even een babbeltje. Hoe gaat het nu met mij?

Bye bye Augustus en even babbelen! Tja hoe gaat het nu met mij?

Ik ben het momenteel beu om thuis te wonen.

Mijn moeder die te veel lijstjes opstelt. Ik voel mij soms echt een slaafje van haar huishouden. Ik ben dankbaar dat ik hier mag wonen. Maar het liefst zou ik toch snel alleen gaan wonen. Ik voel mij te oud om thuis te wonen en ben al die rot klusjes gewoon beu. Elke keer als er zo een papiertje op tafel ligt, stel ik het gewoon uit om het te lezen of om het te doen. Ik ben gek op mijn eigen lijstjes maar niet zulke lijstjes. Voorlopig kan ik even geen lijstjes zien. Misschien is dit wel een beetje herkenbaar? Vooral als je terug thuis woont als dertiger. De regels die je kreeg toen je jonger was, krijg je nu opeens terug. Ik vind het niet erg om te helpen in het huishouden. Maar dan liefst zonder lijstjes.

Ik kan terug een beetje beter slapen.

De laatste maanden kon ik echt niet meer veel slapen. Ik had altijd moeite met de overgang van weekend naar vroeg slapen en dan werken. Het gebeurde veel te vaak dat ik helemaal niet kon slapen. Zelfs geen uurtje! Zo moest ik dan een hele dag rondrijden en werken. Ja dat was best vermoeiend. Sinds dit weekend heb ik eindelijk kunnen slapen op zondag. Zalig gewoon. Ik ben gisteren rond 21.30u naar bed gegaan. Niet om te slapen hoor maar om te lezen. Rond 22.30 legde ik mijn boek aan de kant en ben ik onmiddellijk in slaapgevallen. Ja ik ben echt content, liever wat vroeger gaan slapen!

Momenteel ben ik begonnen aan de reeks Shopaholic van Sophie Kinsella. Onlangs kocht ik de hele reeks op het boekenfestijn. Deze boeken stonden al heel lang op mijn verlanglijstje.

Het verlies van mijn grootvader, eind februari was echt een klap voor mij.

Mijn grootvader was echt een god voor mij. Een lieve man die van al zijn kinderen en kleinkinderen hield. Ik vond zijn verhalen over de oorlog en zijn jeugd altijd zo interessant. Hij was de jongste van 6 broers en zussen. Nu leeft er helaas nog 1 broer. Zo zie je maar dat het heel snel kan gaan. Bijna een hele generatie weg.  Maar het verlies blijft voor altijd en gelukkig heb ik nog de mooie herinneringen. Zelfs Diezel was gek op mijn grootvader. Zodra hij de koffer uitsprong liep hij al naar binnen en recht naar de zetel van mijn grootvader. Mijn grootvader aaide hem niet veel en toch was Diezel gek op hem. Misschien omdat hij het aan voelde hoe een lieve man hij was? Ja ik mis mijn grootvader elke dag. Nu ik dichter bij zijn huis woon is het gemis harder dan toen ik verder woonde… 

Ik hoop echt dat september een leukere maand wordt.

Zo wil ik terug meer genieten van het leven, terug gaan hardlopen en meer wandelen. De laatste tijd had ik nergens zin in. Ja thuis wonen zorgt soms voor stress omdat je graag alleen wilt wonen. Ik wil heel graag mijn eigen ding doen. Maar ik geef de moed niet op om te zoek naar een huis. Soms kan het heel snel gaan en soms traag. Mijn persoonlijk doel van deze maand is vooral genieten van het leven. Klinkt misschien belachelijk maar voor mij is het echt niet gemakkelijk. Hoe geniet jij van het leven? Heb jij een persoonlijk doel?

Delen is leuk
Vorig artikel Volgend artikel

Misschien wil je dit ook wel lezen?

Geen reacties

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

error: Je mag mijn foto\'s niet kopiëren of opslaan.