Donderdag Tag Dag

De zomer tag en mijn super leuke antwoorden

De zomer tag

Gisteren toen ik met mijn autootje vertrok naar het werk. Hoorde ik op eens op de radio dat het al weer zomer was. De zomer werd aangekondigd op de radio door veel gejuich en geroep. Natuurlijk is bijna iedereen blij als de zomer in het land is. Het zonnetje dat je dan bijna alle dagen ziet. De laatste dagen hadden wij toch al een beetje zomer in ons klein landje. Zo liepen de temperaturen als snel op tot boven de 30graden. Daarom heb ik besloten om de zomer tag eens in te vullen op deze prachtige donderdag. De zomer tag is bedacht door blogger Aranka.

De zomer tag past eigenlijk wel bij deze zomerse temperaturen.

Momenteel zit ik hier op het terras van mijn moeder haar huis. Je hoor gewoon de wind en je voelt het ook. Dat is gewoon zalig. Gewoon even weg dromen naar die mooie zomer. De vragen en mijn antwoorden vind je trouwens hier onder van de zomer tag. Veel lees plezier.

Wat is het ultieme zomergevoel?

Het ultieme zomergevoel heb ik hier boven al een beetje omschreven. Gewoon even relaxen, een drankje bij de hand en een prachtig uitzicht. Ja dat is voor mij het ultieme zomergevoel. Dat ik even niks moet doen, niet werken en thuis niet werken, ja dat lijkt mij zalig…

Van welke zomerse temperaturen hou je?

Momenteel zijn de temperaturen hier veel te hoog. Ik merk bij mijzelf dat ik de warme temperaturen van nu niet kan verdragen. Het liefste is 25 graden nog genoeg. Nee voor mij geen 30 graden, veel te warm. Dan kan je ook niet buiten. Het liefste wil ik buiten zijn in de zomer.

Wat is je favoriete zomervakantie herinnering?

Mijn favoriete herinnering? Als ik heel eerlijk ben heb ik eigenlijk geen goede herinneringen aan de zomer. Daar wil ik dit jaar een beetje verandering in brengen. Zo wil ik gewoon nieuwe herinneringen maken die echt te leuk zijn. Ik wil ook in mijn verlof dingen doen ik graag doe. Gewoon lekker relaxen en dan komen de herinneringen van zelf.

Thuis blijven of op vakantie gaan?

Dit jaar blijf ik helaas thuis maar het liefste zou ik op vakantie willen gaan. Een huisje zoeken, inrichten en daar alle kosten betalen zal al duur genoeg zijn. Zeker als je het alleen moet betalen. Op vakantie gaan is altijd leuker als thuis blijven. Thuis blijven doe ik meestal als ik een dagje vrij ben. Natuurlijk kan je met thuis blijven ook heel veel leuke dingen doen. Maar een ander land bezoeken en daar relaxen, ja dat is echt wel leuker.

Wat doet jou denken aan het woord zomer?

Als ik het woordje zomer hoor dan denk ik automatisch aan mijn verlof. Momenteel ben ik dan ook al een beetje aan het aftellen naar mijn verlof. Nog 4 weken en dan heb ik eindelijk vakantie. Eigenlijk wel een beetje erg dat als ik het woordje zomer hoor dat ik onmiddellijk denk aan mijn vakantie.

In de zomer maak je mij gelukkig met…?

Wat maakt mij gelukkig? Go daar moet ik eigenlijk toch een beetje over nadenken. Ik word gelukkig als ik dan eindelijk al dat lekkere zomerse fruit kan eten. Dat fruit mis ik enorm in de winterperiode. Denk maar de braambessen, de blauwe besjes, rode besjes, de aardbeien, perziken, nectarine en nog vele meer. Ik zou hier alleen al een heel lijstje kunnen invullen. In de avond maak ik voor mijzelf een fruit slaatje. Soms doe ik er een klein beetje bloemsuiker op. Ja dat is een beetje mijn zoete verslaving.

Favoriete zomerse uitstapjes?

Een zomerse uitstapje? Oh die vraag vind ik een beetje moeilijk. Zo vind ik aan het water liggen gewoon saai. Of in het water zitten vind ik al helemaal niet leuk. Een terrasje doen zie ik dan ook een beetje als een zomerse uitstapje. Of naar de dierentuin?

In de zomer kan ik niet zonder…

Waar kan ik niet zonder? Een klein zwembadje om even af te koelen met de voetjes. Maar ook mijn zonnecrème en deodorant. In elke handtas zit wel een deodorant. Zonder mijn pet kan ik ook niet in de zomer. Ik heb ooit eens een zonneslag gehad. Sindsdien durf ik niet meer te liggen in de zon of te wandelen zonder mijn pet. Zo een zonneslag is geen pretje. Je kan het beter voorkomen denk ik dan…

Beste zomerbestemming.

Beste zomerbestemming? Als ik mag kiezen dan toch wel Spanje. Spanje is een prachtig land om te bezichtigingen. Maar dat niet alleen, ik kan er ook eten. Ja in Spanje kennen ze heel goed lactose intolerantie. Heel veel mensen hebben die intolerantie daar. Voor mij zou dit de ideale zomerbestemming zijn.

Het lekkerste zomerse gerecht?

Hmm het lekkerste gerecht in de zomer dat is toch wel de koude pasta. Ik ben verzot op de koude pasta’s. Het leuke aan die pasta’s is dat je heel veel dingen er aan kan toevoegen. Zo voegde ik onlangs perzik er aan toe. Die smaak er bij was gewoon zalig.

Wat zijn je zomer plannen?

Mijn zomer plannen zijn eigenlijk vooral afspreken met vrienden en super leuke dingen doen. Plezier maken en eens echt genieten van mijn verlof. Leuke uitstapjes maken, dingen bezichtigingen en vooral leren relaxen. Dat laatste vind ik voor mijzelf heel moeilijk. Wat zijn jouw zomer plannen?

Delen is leuk
Vorig artikel Volgend artikel

Misschien wil je dit ook wel lezen?

11 Reacties

 • Reply Maryke

  Leuke tag zeg! Je kunt wat mensen taggen dan kunnen ze hem ook invullen 🙂 heerlijk trouwens dat het zomer is, zo voelde het al helemaal!

  juni 22, 2017 at 22:24
 • Reply Amylia

  Leuke tag, en ik duim mee voor een grote lading leuke zomer herinneringen!

  juni 22, 2017 at 23:41
 • Reply Nicole Orriëns

  Blij dat er nog iemand is die 30 graden niet fijn vindt! Net als jij vind ik maximaal 25 graden het prettigst.

  juni 23, 2017 at 08:09
 • Reply Astrid

  Mijn favoriete temperatuur is (zelfs nu ik zwanger ben) tussen de 25-35 graden 😀 Heerlijk, want verkoeling kun je op zoeken, zon kun je niet maken

  juni 23, 2017 at 10:32
 • Reply Sandra

  Leuke tag! En leuk om te lezen. Ik heb zelf voor dit jaar helemaal geen zomerplannen. Misschien toch eens wat vaker met een boekje in het park gaan zitten/liggen en even de dagelijkse sleur zo los te laten. 🙂

  juni 23, 2017 at 12:40
 • Reply Judith

  Ik heb dit jaar weinig plannen, maar zoor al die zomertags krijg ik wel zin om iets te gaan boeken!

  juni 23, 2017 at 16:01
 • Reply Merel

  Leuke tag! Ben ook blij dat het zomer is. Voor mij is zomers fruit ook favoriet, heerlijk. Vooral aardbeien en gele kiwi 😊

  juni 24, 2017 at 08:04
 • Reply Yova

  Leuke tag heb je daar geschreven. Hopelijk kunnen over paar weken genieten met de vakantie. Er gebeurt te veel bij ons familie. Nog steeds. Maar ik wilde graag blogjes bij houden. Het was te warm geweest. Voor Jimmy is niet te uit te houden geweest. Nu gaat het wel weer.

  juni 25, 2017 at 07:30
 • Reply Daphne

  Hele leuke tag! Nu wil ik ook op vakantie

  juni 26, 2017 at 08:43
  • Reply Sanne

   Dankjewel, dat zou ik ook wel willen. haha.

   juni 26, 2017 at 19:45
 • Reply Nicole Orriëns

  Ik blijf juist altijd het liefst thuis. Mijn leven is vaak best onrustig, dus dan ben ik allang blij als ik even nergens heen hoef.

  juli 24, 2017 at 14:40
 • Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

  error: Je mag mijn foto\'s niet kopiëren of opslaan.