Blog, Persoonlijke Verhalen

Een nieuw begin en een nieuwe blog

Nieuwe blog

Misschien herken je mijn gezicht wel van de blog Miss Sanntje. Die blog is definitief stopgezet in april 2017. Het voelde niet meer goed om te bloggen onder die naam. Zo vond ik de naam een beetje te kinderachtig. En zeker als je 30 bent geworden. Ik wou een naam die bleef hangen. Maar een naam bedenken voor een blog vind ik altijd zo moeilijk. Vorige week was ik nog aan het twijfelen over een nieuwe blog, een nieuwe naam te bedenken en om een hosting te vinden. Maar sinds vandaag vind je hier op dit domein mijn nieuwe blog. In dit artikel kom je meer te weten over de nieuwe blog en de leuke onderwerpen. Plus ik heb ook een paar nieuwtjes te vertellen over mijn leven…

Na lang nadenken en twijfelen toch maar een nieuwe blog begonnen.

Vooral het persoonlijk bloggen begon ik eigenlijk te missen. Zo vind ik het heel leuk om te schrijven over mijzelf. Maar ook over dingen die er gebeuren in het echte leven. Op mijn blog wil ik nog meer over over mijzelf vertellen in nieuwe artikels. Ja het zullen zeker persoonlijke artikelen zijn maar ook shoplogs of lactosevrije receptjes. Ik begon heel hard te twijfelen over een nieuwe blog. Wat als ik een blogdipje krijg? Maar misschien krijg ik het juist niet door deze nieuwe blog. Ik wou een andere blog en zeker eentje waar ik mijzelf kan zijn. Dat laatste vind ik echt belangrijk op een blog. Dat je gewoon durft om een artikel te schrijven over iets dat eigenlijk een gevoelig onderwerp is. Alleen over mijn werk zal je hier nooit iets vinden. Ik wil namelijk werk en privé voor een groot deel gescheiden houden.

Daarnaast wou ik toch een blog dat redelijk uniek is.

Een blog die niet schrijft over elk onderwerp dat elke blogger al doet. Iets unieks? Dat is aan de ene kant heel moeilijk. Een shoplog is natuurlijk niet iets wat super uniek is. Maar wel als je schrijft over het vrijgezelle leven van een dertiger. Ja zulke onderwerpen zal je hier zeker vinden maar ook over mijn jeugd, mijn liefdes leven (dat tegenwoordig een grote ramp is) en zoals je kan lezen heb ik genoeg om over te schrijven. Op een mooie ochtend werd ik wakker en toen wist ik de naam van mijn blog. Ja toen wist ik ook dat ik niet meer moest twijfelen. Het gewoon doen! Tja en zo is My Story San’s Life ontstaan…

Wat is er eigenlijk veranderd in mijn leven?

Je leest het goed ik ben sinds een tijdje al vrijgezel en net dertig geworden.

Tja en dertig worden hoort er nu eenmaal bij. Dat dertig worden vind ik niet zo leuk. Maar dat iedereen mij jonger schat vind ik nog steeds leuk. Alleen woon ik nu terug bij mijn moeder. Ja dat is niet altijd even gemakkelijk maar gelukkig krijg ik genoeg ruimte van mijn moeder. In de kamers van mij en mijn zus staan al mijn spullen in dozen. Alle boeken, dvd’s, kleren en andere benodigdheden. Ik wist zelfs niet dat ik zoveel spullen had. Maar iets weg doen? Nee dat gebeurt niet tenzij het oude kleren zijn of kleren die ik niet meer draag. Alle andere dingen heb ik eigenlijk nog nodig vooral als ik alleen ga wonen.

Ik krijg soms wel eens een vraag over mijn spullen: Je boeken of dvd’s doe je die niet weg? Euh nee echt niet hoor. Naar sommige boeken heb ik echt moeten zoeken en ze zijn zelfs niet meer te verkrijgen. Tja en de dvd’s nee die gaan we later ook niet opnieuw kopen. Als ik dan alles opnieuw moeten kopen, ja dat is dan weer verspilling van mijn centen.

Ik schrijf zeker geen artikel over de break-up maar wel over de verhuis naar mijn moeder.

Want hoe is dat eigenlijk verlopen? In het begin was het redelijk zwaar. Misschien wel herkenbaar? Al mijn kleren zaten in vuilniszakken en die moesten opnieuw gewassen worden… De eerste weekends heb ik alleen maar kleren uitgewassen en spullen opgeruimd. Dat vond ik eigenlijk niet zo leuk maar het moest gebeuren. Binnenkort blog ik zeker over mijn nieuw avontuur om bij de mama te wonen. Zo zal ik ook bloggen over de zoektocht naar een huis voor mij en Diezel. De zoektocht naar nieuwe meubels en wie weet binnenkort de verhuis. Het vele sparen om te kunnen verhuizen zal ook aanbod komen. Ja een huishuren is eigenlijk duur…. Maar daar vertel ik je binnenkort meer over in een nieuw artikel.

Het afscheid van mijn grootvader en het doet nog steeds pijn.

Eind december 2016 werd mijn grootvader opgenomen omdat hij zwaar dementerend was. Ik en de rest van de familie hoopte dat hij beter werd. De eerste maand viel het nog mee en vanaf toen ging zijn gezondheid heel hard achteruit. In februari begon hij al minder te reageren als we babbelden tegen hem. Elke week bezocht ik mijn grootvader. Zo kon ik hem toch nog een beetje zien. Ik vond het altijd zo moeilijk om naar daar te gaan. Begin maart had de dokter eigenlijk geen goed nieuws voor ons…

Elke dag ging onze pa achteruit. Dementie is echt een vieze ziekte want je kan daar aan sterven en het eindigt in de foetushouding. Zo wou onze pa niet meer eten. We gaven hem zelf eten maar uiteindelijk stierf hij.

De laatste dagen ben ik regelmatig naar daar gegaan. Op dit moment rollen de tranen over mijn wangen. Ik vind het nog steeds verschrikkelijk. De dingen die ik toen heb gezien, wil ik nooit meer zien. Te verschrikkelijk om mee te maken. Op 22 februari stierf mijn grootvader. Sinds mijn grootvader stierf ben ik anders gaan leven… Over mijn grootvader, het tekstje dat ik voor hem schreef in de kerk en over het anders leven volgt zeker nog een hele lange blog…

Ja dit jaar heb ik eigenlijk al heel veel meegemaakt.

Mijn relatie dat definitief gedaan is, terug thuis gaan wonen en mijn grootvader die is overleden. Natuurlijk waren er ook blije momenten. Zo heb ik een hele lieve vriendin ontmoet. Ik kende haar pas maar ze heeft mij zelfs helpen verhuizen. Echt een lieve meid, ook mijn andere vrienden zijn stuk voor stuk lieve vrienden. Ondanks alles ben ik nog steeds een vrolijke jonge dame die onlangs 30 jaar geworden is. Nu heb ik nog één vraag je voor jouw: Wat heb jij dit jaar meegemaakt? Hoe ging je er mee om?

Delen is leuk
Volgend artikel

Misschien wil je dit ook wel lezen?

10 Reacties

 • Reply Patricia

  Na jarenlang twijfelen over mijn kinderwens ben ik dit jaar moeder geworden. Is niet niks dus…

  mei 6, 2017 at 09:33
  • Reply Sanne

   Wat heeft de stap gemaakt dat je toch moeder bent geworden? Moeder worden lijkt mij fijn maar net als jij twijfel ik ook hoor.

   mei 8, 2017 at 18:12
 • Reply Angelique

  Jeetje, wat een veranderingen voor je! Sterkte! En veel plezier met je nieuwe blog, ik vind de lay-out erg mooi!

  mei 6, 2017 at 17:10
  • Reply Sanne

   Dankjewel Angelique, dat zal wel lukken. 🙂

   mei 8, 2017 at 18:11
 • Reply Nesrin

  Fijn om weer een stuk van jou te lezen. Ik vroeg mij al af waar je was en waarom je niet meer blogde. Vervelend dat je het zo zwaar hebt (gehad) en ik hoop dat je nu veel mooie dingen mag meemaken.

  mei 6, 2017 at 22:08
  • Reply Sanne

   Dankjewel Nesrin, ik hoop dat ook. 🙂

   mei 8, 2017 at 18:11
 • Reply Jennifer

  Sanne, je hebt veel meegemaakt, maar je bent een sterke meid.
  Een nieuw hoofdstuk, een nieuwe blog 😉 Veel succes!

  mei 7, 2017 at 12:57
  • Reply Sanne

   Dankjewel, ik doe mijn best. 😉

   mei 8, 2017 at 18:10
 • Reply Yova

  Wij hebben ook nieuwe weblog. Wij hebben goedkoper genomen. Succes Sanne.

  mei 12, 2017 at 08:44
  • Reply Sanne

   Ja ik ook en een nieuwe naam 😉

   mei 12, 2017 at 20:10

  Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

  error: Je mag mijn foto\'s niet kopiëren of opslaan.