Alleen Wonen, Persoonlijke Verhalen

Even bij babbelen met Sanne #1

babbeltje

Regelmatig probeer ik wat te vertellen over mijzelf. Soms denk ik heel goed na over wat ik deel met jouw en de online wereld. Tja sommige dingen zijn gewoon te privé. Maar soms lucht het enorm op om er over te schrijven. Zo schrijf ik regelmatig over mijn grootvader. Ik heb je al een paar keer verteld over mijn verdriet en mijn gevoelens er rond. Het verdriet heb ik nog steeds niet verwerkt maar beetje bij beetje komt het wel goed. Maar hoe gaat het nu met mij?

Even bij babbelen met Sanne #1.

Geen nieuwe rubriek maar af en toe wil ik gewoon eens babbelen. Tja ik hou er van om te babbelen. Iedereen die mij kent weet dit gewoon. Regelmatig krijg ik te horen, Sanne je bent zo vriendelijk, sociaal en echt een leuke persoon. Zo zalig om die complimentjes te krijgen van vrienden. Vriendschap is voor mij trouwens ook heel belangrijk. Maar goed wat kan ik nog vertellen over mijzelf? Ik vertel je over mijn vrije dag want ik ging een huisje bezichtigen.

Vorige week donderdag werkte ik maar een halve dag.

Zo een halve dag werken kan echt deugd doen. Alleen stond die bij mij vol met afspraken. Zo sprak ik af met een makelaar om een huisje te bezichtigen. Ik was zo blij dat ik eens mocht gaan kijken naar een huisje. Meestal willen de huur kantoren alleen mijn loonbrieven of wat informatie over mijzelf. Meestal krijg ik dan ook geen kans om het huisje te bezichtigen. Gelukkig was dit niet het geval. Zo vertrok ik donderdag naar het huisje maar we waren verkeerd gereden…. Mijn moeder was namelijk meegereden met 2 kan je gemakkelijker beslissen dan alleen. Ik wil mij thuis voelen in een huisje als ik daar alleen ga wonen. Dat is enorm belangrijk voor mij. Natuurlijk heb ik al samengewoond maar dat is toch een groot verschil.

We waren dus verkeerd gereden en kwamen uit bij een verwilderd huisje. Mijn moeder zei toen onmiddellijk hier kan je niet wonen. Gelukkig zaten we verkeerd en na 10 minuutjes zoeken kwamen we uit bij het juiste huis. Ik parkeerde mijn autootje aan de overkant. Ik zag een grote oprit met een garage achteraan. Daar konden maar liefst 4 auto’s staan. Natuurlijk veel te groot voor mijn klein autootje.

Toen we naar binnen gingen zagen we een keuken, een kleine (mini) badkamer en één slaapkamer. Daarna zagen we een super grote living met een rode trap (die vond ik echt wel leuk) en 2 slaapkamers boven. Buiten had je dan nog een terras, een tuintje (dat moest nog aan één kant afgemaakt worden) en een berghok (ideaal voor tuinmeubels).

Het huisje is voor mij alleen eigenlijk te groot. Maar soms denk ik aan al mijn spullen. Tja en dan kom ik echt niet toe met een huisje met maar 1 slaapkamer. Zo heb ik maar liefst meer dan 200 boeken en er komen nog boeken bij hoor. Mijn verlanglijstje is enorm groot, eigenlijk te groot. Misschien wel herkenbaar voor iedere boekenliefhebber?

De pluspuntjes van het huisje waren:

 • Het huisje zelf, de ideale grootte. Heel veel kamers. Die ik zeker kan gebruiken met al mijn spullen.
 • De tuin voor Diezel is ook een pluspunt. Diezel moet namelijk kunnen spelen in een tuin en lekker rond rennen.
 • De ligging: Het huisje ligt dicht bij mijn werk. Wat echt wel een pluspunt is.
 • De prijs om het huisje te huren: Was 600 per maand. Ik vond de prijs heel goed meevallen. Want voor die prijs heb je 3 slaapkamers en een tuin.
 • Het huisje is ook niet zo ver van mijn vrienden en familie.

Na het bezoekje ging ik even nadenken over het huisje.

Zo een beslissing neem je namelijk niet op 5 minuten. Na een paar uur nadenken, heb ik besloten om mij kandidaat te stellen voor dat huisje. Ze hadden dit weekend nog één bezichtiging. Gisteren zou ik een antwoord krijgen, helaas niet gekregen. Maar wel online gevonden dat het al verhuurd was. Ik vind het echt jammer.

Het blijft echt moeilijk om als alleenstaande iets te huren. Daar ga ik binnenkort eens over schrijven. Heb jij dit ook ondervonden als alleenstaande?

Vandaag trouwens even geen dankbare momentjes.

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

11 Reacties

 • Reply Vera

  Wat leuk dat je misschien een huisje gevonden hebt. Succes met beslissen, lijkt me erg lastig.

  december 5, 2017 at 8:18 am
 • Reply Nicole Orriëns

  Leuk een huis bezichtigen. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat!

  december 5, 2017 at 8:36 am
 • Reply Mariëlle | Me-licious

  Ik heb het niet zelf ondervonden, maar ik hoor wel om me heen dat huren sowieso erg moeilijk is. In utrecht is de woningmarkt erg verzadigd en dan nog maar niet te spreken over de kloof waar je in terecht komt als je net te veel verdient om te huren, maar te weinig om te kopen… het is me allemaal wat! Ik hoop voor jou dat je snel een huisje vind dat bij je past. En ondertussen hou ik gewoon je blog in de gaten 😉

  december 5, 2017 at 9:13 am
 • Reply Susan

  Leuk dat je op huizenjacht bent! Hoop dat je snel wat vindt.

  december 5, 2017 at 10:06 am
 • Reply Jamey

  Succes met de huizenjacht. Het is inderdaad niet heel makkelijk als je alleen bent..

  december 5, 2017 at 10:52 am
 • Reply mieke | mieksmind

  altijd een lastige beslissing, maar veel kamers zou ik ook fijn vinden

  december 5, 2017 at 1:58 pm
 • Reply Sarah

  Zo jammer dat je online moest vernemen dat het huis al verhuurd was aan iemand anders. Het is allemaal niet makkelijk tegenwoordig, zo huren/kopen. Zelf zijn mijn vriend en ik op zoek naar een koophuis maar vinden we dat vrijwel alleen maar frustrerend omdat we op zoveel teleurstellingen botsen. Ik hoop dus echt voor jou dat je snel wat meer geluk hebt op de huizenmarkt! Ik duim!!!

  december 5, 2017 at 5:28 pm
 • Reply Judith

  Succes met je huisje, ik vond het best pittig in mijn eentje

  december 10, 2017 at 11:09 pm
 • Reply Debbythechocoholic

  600€/maand is een mooi bedrag. Ik betaal vele duurder voor 1 slpklr, aparte wc, kleine berging, garagebox, badkamer & 1 open woon-keukeruimte (725€ !!).
  Huren is wel iets waar je goed over moet nadenken, want je zit snel vast aan een contract.

  december 13, 2017 at 11:30 pm
 • Reply Natalie

  Met alleen huren heb ik eigenlijk geen last gehad, maar we geven vaak voorrang aan koppels, dat hoor ik vaker! Voor mijn lening was het wel heel moeilijk, want ook de meeste banken geven voorkeur aan koppels helaas. Zo jammer dat de maatschappij nog steeds niet ingesteld is op het hoge aantal singles.

  december 14, 2017 at 9:02 pm
 • Reply Xarifa

  Dit heb ik nog niet ondervonden, maar ik sta nog niet zo lang ingeschreven!

  januari 1, 2018 at 6:30 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat