Persoonlijke Verhalen

Gewoon even genoten om offline te zijn

offline

De blog was gelukkig niet offline maar ik leefde wel een tijdje offline. Geen druk om een artikel te schrijven, te genieten van het leven, vrienden en nog eens weg te gaan. Zo ging ik gezellig winkelen en gebruikte ik toen niet zoveel mijn gsm. Ik wou deze keer echt een beetje genieten van mijn verlof. In mijn vorig verlof was ik constant online, actief op social media en ik kon echt niet genieten van mijn verlof. Begrijp mij niet verkeerd ik blog en schrijf heel graag maar ik had er even nood aan om offline te zijn. Waarom was ik eigenlijk echt offline? Waarom had ik er nood aan?

Ik had totaal geen blogdipje, genoeg inspiratie maar toch wou ik even offline zijn.

Bij mijn vorige blog had ik soms wel eens een blogdipje. Maar dit was echt geen blogdipje. Ik had genoeg inspiratie, alleen wou ik gewoon even offline zijn. In mijn eerste verlof had ik namelijk regelmatig een blogje online gezet. Wat dus maakte dat ik door en dag een uitstapje maakte om dan in de avond te schrijven en de dag er na kwam het artikel al online op deze blog. Ja ik vond het heel leuk om ook actief te zijn naar andere blogs toe. Maar toch snakte ik er naar om echt verlof te hebben. Waarom snakte ik er naar?

Ik heb eigenlijk een druk leven, ja echt waar hoor.

Ik heb geen kindjes (ja die wil ik ooit heel graag) maar toch heb ik het lekker druk hoor. Een typische week is voor mij opstaan rond 06.45u, ontbijt en vertrekken met de auto rond 07.15u. Tijdens het ontbijt kijk ik nog even mijn reacties na, mailtjes en de verschillende social media kanalen na. Na dit alles kleed ik mij snel aan, spring in de auto (ja echt waar) en dan vertrek ik al. Om 08.00u begin ik stipt en mijn werkdag eindigt meestal rond 16.30u, soms iets later… Ik ben dan meestal thuis rond 17.15u of 17.30. Als ik thuis ben speel ik even met Diezel. Om daarna te koken en te eten, Diezel eten te geven en daarna ga ik nog eens wandelen met Diezel. Soms spreek ik daarna nog af met vrienden, ja een sociaal leven hoort er ook wel een beetje bij. Of soms schrijf ik al een paar artikels voor mijn blog. Tussen 22.00/22.30u ga ik meestal slapen. Ja lekker vroeg maar ik ben helaas geen ochtend mens. Dus ik heb eigenlijk wel mijn slaap nodig. Alleen op vrijdag heb ik gelukkig wat vroeger gedaan, meestal doe ik dan snel even mijn boodschappen of maak ik gewoon een wandeling. Zo ziet er eigenlijk een typische week uit voor mijzelf…

Oh en dan mag je niet vergeten de vele hobby’s.

In het weekend maak ik meestal gewoon even tijd voor mijn vrienden, het sociale leven en de vele hobby’s. Waaronder ook het wandelen. In mijn verlof ging ik wel eens wandelen om mijn hoofd leeg te maken. Even geen kopzorgen, geen stress momentjes maar gewoon relaxen. Ja daar kan ik echt van genieten.

In mijn verlof genoot ik echt om even offline te zijn.

Natuurlijk voor mijn vrienden was ik soms wel eens online maar ook niet altijd hoor. Ik had er eigenlijk gewoon even geen zin in. Een paar dagen offline zijn of een weekje kan echt deugd doen hoor. Geen drukte, niet schrijven en je krijgt meer energie. Eigenlijk zouden we allemaal vaker even offline moeten zijn dan online. Want eigenlijk het aantal volgers hebben of de vele bezoekers is echt niet zo belangrijk. Ja het is leuk als je blog het goed doet en je er voor beloont wordt. Maar ik vind het offline leven gewoon leuker! Ik ging meer weg, oké deed meer geld op maar toch genoot ik meer van alles. Zou jij het kunnen om even offline te zijn?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

9 Reacties

 • Reply alexa

  offline izjn is heerlijk en moeten we zo af en toe zeker doen, ik merk het met instagram wat meer dat k het wat meer los laat en niet constant aan het reageren e doen ben. Voor mijn blog heb ik het p een wat lager pitje gezzet maar probeer er nog wel tijd en energie in te stoppen.

  augustus 27, 2017 at 2:22 pm
 • Reply Sofie

  Ik zou het wel willen, maar niet kunnen. Toch weer even Facebook checken of een foto op Instagram plaatsen.

  augustus 27, 2017 at 2:26 pm
 • Reply Nicole Orriëns

  Zelf heb ik die behoefte niet zo, maar ik kan me zeker voorstellen dat zo nu en dan offline zijn inspirerend werkt.

  augustus 27, 2017 at 3:08 pm
 • Reply Amylia

  Ik kan er ook enorm van genieten. Wanner ik mn gsm bij me heb zit ik er constant naar de kijken… en als ik hem bv in de hotelkamer laat liggen mis ik hem niet!

  augustus 27, 2017 at 5:07 pm
 • Reply Judith

  Heerlijk even die rust, ik leg mijn tel ook steeds vaker weg

  augustus 27, 2017 at 5:36 pm
 • Reply Fleur

  Heerlijk om even offline te zijn. Some is het goed om even afstand te nemen en eens lekker om je heen te kijken

  augustus 28, 2017 at 1:48 am
 • Reply MamaPlaneet

  Goed dat je ervan kon genieten. Het is belangrijk om eens in zoveel tijd echt offline te gaan. We leven veel te veel online tegenwoordig.

  augustus 28, 2017 at 10:20 am
 • Reply esther

  Lijkt mij ook heerlijk. Doe het wel wat vaker en ben mij in elk geval bewust van de onrust die het geeft. Voor mij staat een stilte-retreate nog steeds hoog op mijn verlanglijst 😉

  augustus 30, 2017 at 8:49 am
 • Reply Sandra

  Ik doe dat wel vaker, even lekker niks. En mensen die boos worden omdat ik niet reageer, hebben gewoon pech. 😉

  augustus 30, 2017 at 4:27 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat