Events / uitstapjes

Gezellig kerstsfeertje bij de Kerstmarkt in Antwerpen

Kerstmarkt Antwerpen

Vorige woensdag sprak ik af met Jennifer in Antwerpen. Zo hadden we afgesproken om samen naar de kerstmarkt te gaan in Antwerpen. Ik had nog nooit daar de kerstmarkt gezien. Die van Brussel en Hasselt heb ik jaren geleden al eens gedaan. Beide waren trouwens ook heel leuk om te doen. Nu was dus Antwerpen aan de beurt. Ik was vooral nieuwsgierig naar de vele kraampjes…

Er hing echt een gezellig sfeertje bij de Kerstmarkt.

kerstmarkt

Als eerste starten we aan de Groenplaats daar zagen we een grote schaatsbaan. Ik kon helaas geen foto maken van de hele schaatsbaan. Ik vond de schaatsbaan er leuk uitzien met de mooie versierde kerstbomen. Je kan er schaatsen huren en gezellig schaatsen met de hele familie. Er zijn ook verschillende tarieven om schaatsen te huren.

Daarna gingen we even iets drinken aan één van de cafeetjes rond de Groenplaats om ons op te warmen. Ik koos voor een koffietje en Jennifer voor thee. Na onze opwarming bezochten we de kraampjes rond de schaatsbaan.

Ik zag er een leuk kraampje met heel veel gekleurde lampjes. Ze zien er echt heel feestelijk uit.

Nog een heel leuk kraampje met allemaal sjaaltjes, handschoenen en nog vele meer. Handschoenen en een sjaal kon je die dag eigenlijk wel gebruiken.

Op een gegeven moment wandelde ik langs de schaatsbaan. Toen zag ik dit vuur en moest ik er natuurlijk een foto van maken. Ik ben wel tevreden over het resultaat.

We zagen ook nog heel veel spiegels hangen. Natuurlijk moesten ik en Jennifer die even uitproberen. We hebben echt gelachen met onze lichamen. Dit is helaas de enige foto die we samen hebben gemaakt.

Op de grote markt zagen we het stadhuis en een prachtig kunstwerk. Onder een wit kunstwerk zagen we trouwens een Mistletoe hangen. Als je onder deze Mistletoe een kus aan elkaar geeft mag je een wens doen. Op  de grote markt had je trouwens ook nog leuke kraampjes van zelfgemaakte spulletjes tot kerst kleren.

De locatie van de kerststal is dit jaar de handschoenmarkt geworden. Ik zag daar trouwens ook een vrouw een standbeeld uitbeelden. Dit was echt prachtig om te zien. Ze heeft dat echt leuk gedaan. Ik vond haar kleren ook heel mooi. Zo zag ik nog andere mensen die verkleed waren. Altijd leuk om zoiets te zien en natuurlijk maken we daar foto’s van.

Bij het Steenplein zagen we deze kraampjes. Zien ze er niet leuk uit? En ja daar achter zie je een prachtig kasteel. We zijn trouwens ook eens een kijkje gaan nemen bij het Steen zelf. Wist je dat dit het oudste gebouw is van Antwerpen? Ja echt waar maar dat zie je eigenlijk ook wel aan het gebouw zelf.

reuzerad antwerpen

Bij het Steenplein vind je trouwens ook het reuzenrad en een tubing.

Zoveel nougat had ik nog nooit gezien. Mijn grootvader (die helaas overleden is) was verzot op nougat. Moest hij nog geleefd hebben dan had ik zeker wat nougat gekocht.

Ik had nog nooit een regenboog zebrapad gezien. Het regenboog zebrapad vind je trouwens aan het Steenplein. Ik vond het wel iets speciaals, unieks en vooral kleurrijk.

Je zag op de kerstmarkt trouwens ook heel veel kraampjes met gekleurde lampjes. Je had ze in verschillende maten en kleuren van sterretjes tot bolletjes. Maar deze gekleurde sterretjes vond ik zelf het mooiste.

Extra informatie over deze kerstmarkt.

 • De kerstmarkt is verspreid over verschillende locaties. Je hebt de Groenplaats, het Steenplein, de Suikerrui, de Grote Markt en de Handschoenmarkt.
 • De kerststal vind je sinds kort op de Handschoenmarkt.
 • De schaatsbaan vind je dan weer bij de Groenplaats.
 • Het reuzenrad en tubing vind je bij het Steenplein.
 • Bij de verschillende kraampjes kan je iets eten of iets leuks kopen. Ideaal als je nog op zoek bent naar een leuk cadeautje.
 • Er was ook een wensenmuur maar daar was te veel volk. Je kon dan eigenlijk aan iemand anders een wens versturen. Zoiets is altijd leuk om iemand te verrassen.
 • Er zijn nog veel meer dingen om te doen maar die moet je zelf ontdekken.
 • Wil je meer informatie over deze kerstmarkt? Klik dan hier.

De kerstmarkt in Antwerpen loopt nog tot zondag 07 januari 2018.

Wat vond ik zelf van deze gezellige kerstmarkt?Antwerpen

Ik was er nog nooit naar toe geweest. Antwerpen zelf was ook heel mooi versierd. Op de kerstmarkt zelf zag je echt prachtige versiering, leuke kraampjes en echt heel veel leuke dingen om te doen. De kerstmarkt is niet zo heel groot maar wel gezellig. Ik hou niet zo van een hele grote markt. Liever iets kleiner. Ik vond het ook wel apart dat de kerstmarkt verschillende locaties had.  De kerstmarkt was blijkbaar ook groter dan vorig jaar. Daardoor is ze verhuisd omdat de Groenplaats veel te klein was. Op de kerstmarkt zag ik echt mooie handschoenen met glinsters en kraaltjes. Ik heb er nog steeds spijt van dat ik er geen gekocht heb… Zo een kerstmarkt is trouwens ideaal om cadeautjes te kopen voor je familie, vrienden of collega’s. Ben jij er al geweest? Wat vond je zelf van de kerstmarkt in Antwerpen?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

22 Reacties

 • Reply Fleur

  Ik ben een paar jaar gelden ook naar de kerstmarkt in Antwerpen geweest, super gezellig

  december 30, 2017 at 2:49 pm
  • Reply Sanne

   Ja ik vond dat ook, 🙂

   december 31, 2017 at 6:13 pm
 • Reply Geke

  Ik heb jaren in Antwerpen gewoond en moet bekennen dat we slechts 1 keer naar de kerstmarkt geweest zijn. Ik hou niet zo van drukte, of anders was het weer te slecht (ik ben nogal een koukleum moet ik bekennen).

  december 30, 2017 at 4:41 pm
  • Reply Sanne

   De drukte viel nu eigenlijk nog mee. Ik ben ook geen fan van de drukte. 😉

   december 31, 2017 at 6:13 pm
 • Reply Sofie Katelijne

  Mooie foto’s zeg! ziet er bijzonder gezellig uit 🙂 ik heb dit jaar enkel nog maar de kerstmarkt in gent bezocht!

  december 30, 2017 at 6:02 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel, oh die kerstmarkt heb ik nog niet bezocht. Is die groot?

   december 31, 2017 at 6:10 pm
 • Reply sophia

  Dat ziet er inderdaad super gezellig uit! Al is het niet ver voor mij, ik ben nog niet geweest dit jaar 😮

  december 30, 2017 at 6:10 pm
  • Reply Sanne

   Het was ook echt gezellig, echt een aanrader. 😉

   december 31, 2017 at 6:12 pm
 • Reply Vera

  Ziet er ontzettend leuk uit! Jammer dat die nu al weer zijn afgelopen.

  december 30, 2017 at 6:43 pm
  • Reply Sanne

   Deze is er nog hoor tot 07 januari. 😉

   december 31, 2017 at 6:15 pm
 • Reply Girls-Things

  Wat ontzettend leuk en gezellig daar! Fijn dat je het zo leuk hebt gehad.

  december 30, 2017 at 7:10 pm
  • Reply Sanne

   Het was daar zeker gezellig, echt een aanrader.

   december 31, 2017 at 6:16 pm
 • Reply Lotte

  Ik vind kerstmarkten zo leuk, maar ik haat drukte haha. Is een erg lastige combinatie kan ik je vertellen :p Mooie fotos heb je gemaakt!

  december 30, 2017 at 7:19 pm
  • Reply Sanne

   Met de drukte moet je echt geluk hebben. Voor ons viel het goed mee. 😉 Dankjewel.

   december 31, 2017 at 6:17 pm
 • Reply Xarifa

  Dat ziet er uit als een fijne kerstmarkt! Die ga ik op mijn lijstje voor volgend jaar zetten!

  december 30, 2017 at 7:41 pm
  • Reply Sanne

   Is echt de moeite en super gezellig. 😉

   december 31, 2017 at 6:19 pm
 • Reply Sheila

  Oh wat leuk! Het ziet er uit zoals de kerstmarkten in Duitsland en die vind ik altijd erg sfeervol. Deze kende ik nog niet. Een idee voor volgend jaar.

  december 31, 2017 at 12:27 am
  • Reply Sanne

   Is jaren geleden dat ik nog een kerstmarkt heb gedaan in Duitsland. Antwerpen mag zeker niet ontbreken op je lijstje. 😉

   december 31, 2017 at 6:20 pm
 • Reply Tamara

  Ziet er mooi en gezellig uit ik ga meestal naar Duitse kerstmarkten

  december 31, 2017 at 2:04 pm
  • Reply Sanne

   Ja die zijn ook gezellig. Welke vind je het leukste?

   december 31, 2017 at 6:21 pm
 • Reply Anna

  Wat een heerlijke Kerstige foto’s! Ik vind het zo jammer dat Kerst alweer voorbij is… 🙁

  januari 1, 2018 at 8:35 pm
 • Reply eline

  Dat ziet er een gezellige kerstmarkt uit! Ik zou de verleiding van het nougatkraam niet kunnen weerstaan.

  januari 3, 2018 at 9:00 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat