Events / uitstapjes

Gezellig uitstapje in Antwerpen (deel 1)

Antwerpen

Vorige woensdag had ik een dag uitstapje gepland met Jennifer in Antwerpen. Een paar dagen er voor planden we ons uitstapje. Zo wouden we heel graag gaan naar de kerstmarkt, naar de Meir, en een lactosevrij restaurant. Maar dat plannen liep al een klein beetje anders. Zo hadden we een heel avontuur die dag we liepen verloren, een restaurant dat volzat, een kapotte trui en vooral een gezellig dagje. Ik waarschuw je nu al je gaat zeker lachen met deze blogpost.

Gezellig uitstapje in Antwerpen.

De hele vakantie stond ik pas op rond 09.30u. Toen ik vorige woensdag opstond rond 07.15u. Was het echt wel pijnlijk. Ik ben het precies niet meer gewoon om vroeg terug op te staan. Toen ik rond 08.35u op de trein stapte viel ik al snel in slaap. Gelukkig voor mij was de eind halte Antwerpen-Centraal. Maar ik werd ook wel wakker toen de trein even stopte in het station van Antwerpen-Berchem.

Rond 09.40u was ik aangekomen in Antwerpen-Centraal.

Een vijftal minuten later kwam Jennifer aan. Oh en moest je het nog niet weten, Jennifer is ook een blogger. Zij is vooral een foodblogger en af en toe blogt ze ook wel eens over haar schattig katje Pitou. Ik leerde haar 2 jaar geleden kennen toen we samen naar de Zoo gingen. Sindsdien houden we bijna dagelijks contact via fb of sms. Vorig jaar konden we helaas niet afspreken maar dit jaar lukte het dus wel. Vanaf volgend jaar zijn we van plan om wat vaker af te spreken.

Na de trein gingen we op zoek naar een gezellig restaurantje waar je lactosevrij kon eten. Ik stelde mijn gps in en vanaf toen ging het eigenlijk mis… We liepen al meer dan een halfuur rond en toen belanden we op een ander pleintje. Ik keek nog eens naar mijn gps. Maar toen zag ik dus dat ik deze had ingesteld op auto. Oeps, toen moest ik heel hard lachen. We waren dus al meer dan een halfuur aan het rondlopen met grote omwegen. Onderweg maakte ik nog een paar foto’s van de omgeving. Toen zei Jennifer “Sanne het is echt niet de moment om foto’s te maken.” Tja ik kon het gewoon niet laten, oké het regende wel een beetje. Eigenlijk had ze wel een beetje gelijk. Want toen we verloren waren gelopen, regende het ook nog eens. We waren dus allebei helemaal doorweekt. Want we hadden allebei geen paraplu bij.

Uiteindelijk waren we deels door Jennifer haar gps en mijn andere gps (die ik wel had gezet op voetganger) beland bij het juiste restaurantje. We gingen naar binnen en vroegen om een tafel voor 2 personen. Maar helaas was alles voor die dag al volzet. Dat vond ik vooral jammer want we waren vergeten om te reserveren.

Onderweg baalden we en stelden we de gps in om naar de Groenplaats te gaan.

Toen zagen we dat we er maar 10 minuutjes vanaf waren. Ja toen moest ik nog meer lachen Op dat moment had ik het eigenlijk wel koud. Dus besloten we al snel om een koffietje te drinken in één van de cafeetjes op de Groenplaats. Oeps ik ging dus geen koffie meer drinken. Maar die ene keer heb ik wel een klein beetje gezondigd. Lustte ik thee dan had ik zeker thee gekozen. Tja en chocomelk mag ik dan ook weer niet drinken door mijn lactose intolerantie.

Lunchen, een kapotte trui en cadeautjes uitpakken is zo leuk.

Omdat er geen plaats was bij het lactosevrije restaurantje besloten we al snel om een broodje te eten. We zaten toen helemaal bovenaan en hadden uitzicht op het Hilton hotel en de kerstmarkt. Ik koos voor een grijs hesp broodje en Jennifer eentje met kaas. Daarna besloten we al snel om de cadeautjes te openen.

Ik had onlangs een heel leuk ideetje. We vieren beiden zonder onze familie kerstmis. We hebben daar allebei niet bewust voor gekozen. Zo spaarden we heel wat geld uit. Dus ik besloot om een nieuwe traditie te starten. Zo hadden we elk een budget van 25€. Vijf euro voor onze lieve huisdiertjes en een cadeautje voor ons. Ik kreeg van haar echt leuke cadeautjes. Zo kreeg ik een nieuw boek van Kiera Cass, de kroon. Dat is deel 5 uit de selectie reeks. Nu kan ik eindelijk eens beginnen aan deze reeks.

kerstdecoratie

Ik kreeg van haar ook decoratie. Een hele mooie plateau vol met leuke kerstdecoratie. Ze heeft het echt heel mooi samen gesteld. Alleen was het niet gemakkelijk om dit te vervoeren. Gelukkig was ze verzien op keukenrol en een extra doosje.


Diezel kreeg natuurlijk ook een paar cadeautjes. Helaas beet hij thuis al het groene bolletje stuk. Hij was er wel heel blij mee toen ik thuis kwam.


Voor mijn vriendin kocht ik onder andere een lavendel bad setje. In het setje zit een body scrub, body lotion en nog andere dingetjes.

Ze kreeg ook nog een dvd van Pitch Perfect 2. Echt een hele leuke film. Zo kreeg ze ook nog een setje beauty producten van Love.

Pitou kreeg trouwens van mij wat speelgoed, koekjes en nog eens koekjes. Volgens mij was die wel content met zijn nieuwe balletjes.

Maar toen ik naar het wc ging ontdekte ik dat mijn trui stuk was.

Er zat onder mijn arm een heel groot gat. Ik had het eerst nog niet door. Pas toen ik in de spiegel keek. Een paar keer wreef ik in mijn ogen en toen had ik het door. Nee ik heb er geen foto van gemaakt. Maar het was wel een grappig zicht. Want toen we nog ergens gingen eten, probeerde ik het echt te verbergen. Elke keer als ik mijn arm optilde zag je gewoon dat groot gat.

Na de lunch gingen we naar de kerstmarkt.

kerstmarkt antwerpen

Ik had de kerstmarkt nog nooit bezocht. Dus ik was er wel nieuwsgierig naar. Zo heb je er een schaatsbaan, heel veel kraampjes met leuke dingetjes, een reuzenrad, een spiegeltent, een muurwens en nog vele meer.

Maar ik vertel je binnenkort nog wat meer over deze kerstmarkt in een nieuw artikel met heel veel foto’s. Ben jij er al geweest? Wat vond je zelf van de kerstmarkt?

Binnenkort komt deel 2 online van deze leuke uitstap in Antwerpen.

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

11 Reacties

 • Reply Marjolein

  Antwerpen is altijdeen goed idee en zo te zien ga je een leuke film bekijken. Pitch perfect is zo leuk. Ook nr 3 is echt een aanrader

  december 29, 2017 at 2:40 pm
  • Reply Sanne

   Nee die film is niet voor mij maar voor mijn vriendin. Staat er ook bij. 😉 De 3 ga ik binnenkort zien. 😉

   december 29, 2017 at 5:31 pm
 • Reply Irma

  Wat een leuk uitstapje zeg, die kerstmarkt lijkt me heel leuk! En wat een leuke cadeautjes heb je gekregen 😀

  december 29, 2017 at 3:19 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel, ja ik ben er heel blij mee. Was echt een leuk tripje. 😉

   december 29, 2017 at 5:30 pm
 • Reply Nicole Orriëns

  Dat ziet er heel gezellig uit allemaal. Antwerpen lijkt me een leuke stad.

  december 29, 2017 at 3:32 pm
 • Reply esther perfors

  Wat een leuke trip heb je gemaakt. Blijft een heerlijke stad, altijd weer iets nieuws te ontdekken!

  december 29, 2017 at 5:35 pm
 • Reply Mieke | mieksmind

  Antwerpen is zo leuke stad! wil er snel weer eens heen, heb zelf ook een fijn artikel met hotspots! vandaag ben ik toevallig naar pitch perfect 3 geweest

  december 29, 2017 at 9:35 pm
 • Reply MC Kleuver

  Toch afgezaagd hoor, zo’n kapotte trui. Hahaha. Leuk dat jullie een nieuwe traditie in gang hebben gezet. Nu kun je mooi beginnen aan de Selectie!

  december 30, 2017 at 12:14 pm
 • Reply Claudia

  Ik vind Antwerpen zo’n leuke en gezellige stad! En ik ga elk jaar naar een kerstmarkt. I love it.

  december 30, 2017 at 2:39 pm
 • Reply Laurien - Lots of Lauve

  Antwerpen is zo’n leuke stad voor een dagje weg!

  december 30, 2017 at 2:44 pm
 • Reply Manon

  Antwerpen is leuk ben er in 2016 geweest! Met kerst lijkt het me ook mooi

  januari 14, 2018 at 12:01 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat