Persoonlijke Verhalen

Goede voornemens doe je er aan mee of liever niet?

goede voornemens

Op 01 januari zie ik altijd online hoeveel bloggers, kennissen en andere mensen meedoen aan die goede voornemens. Ieder jaar weer opnieuw stoppen mensen met roken, met frisdrank drinken, minder snoepen en gaan ze meer bewegen. Soms denk ik ook als je begint op 01 januari helpt het toch niet. Als je echt mee wilt doen kan je beter een maand later beginnen. De meeste feestdagen, recepties zijn dan achter de rug. Of misschien ben je zoals mij en geloof je er niet in…

Goede voornemens doe je er aan mee of liever niet?

Goede voornemens ik vind het mooi om te lezen dat mensen er aan mee willen doen. Zo vind ik het ook leuk als mensen meer gaan bewegen. Meer bewegen doe je door te wandelen, fitness of hardlopen. Ik beweeg zelf al jaren door te wandelen, te bewegen op mijn werk en hardlopen. Door dat iedereen er over praat is het voor mij eigenlijk al niet meer interessant genoeg. Ik doe liever spontaan iets dan een een paar doelen te bedenken.

Ik word ontzettend ongelukkig van goede voornemens.

Misschien word jij er ook ongelukkig van? Goede voornemens zijn dan misschien wel leuk om te bedenken. Maar eigenlijk  focussen de meeste mensen alleen maar om deze persoonlijke goede voornemens te behalen. Wat is de teleurstelling groot als je deze doelen niet hebt behaald. Meestal vergeten we deze persoonlijke doelen al na 3 maanden. Ja echt waar, plus ze zorgen ook nog eens voor meer stress.

De meeste mensen houden het niet zo lang vol…

Ik was ook zo hoor en tegenwoordig zijn goede voornemens precies niet meer zo in. Het kan natuurlijk ook een beetje aan mij liggen. Maar ik vind het vooral een grote cliché om er aan mee te doen. De meeste mensen doen een tijdje er aan mee. Om daarna ze gewoon te vergeten door ons drukke leven. Eigenlijk is het ook wel een beetje jammer…

Goede voornemens of gewoon iets doen voor je zelf?

Ik vind persoonlijk dat je beter iets kan doen voor je zelf. Bijvoorbeeld je wilt echt meer bewegen omdat je het echt wilt. Of je wilt echt stoppen met roken? Dan doe je het toch gewoon maar dan doe je het wel voor je zelf. En niet omdat iedereen persoonlijke doelen bedenkt na de feestdagen. Wat je voor je zelf doet is nog altijd vele leuker. Zo levert je het ook minder stress op…

Vijf tips om iets voor je zelf te doen:

 1. Bedenk wat je graag zou veranderen aan je zelf. Wil je meer bewegen? Wil je positiever worden? Doe het gewoon!
 2. Geloof in je zelf dat je het kan. Een hele belangrijke tip, plus het is ook nog eens goed voor je zelfvertrouwen.
 3. Heb je een dip momentje? Begin dan morgen opnieuw. Een nieuwe dag, een nieuw begin.
 4. Negeer al die goede voornemens, hou alleen maar in gedachte jouw verandering aan je zelf.
 5. Doe het voor je zelf en niet voor een ander. Het is leuk om mee te doen met een hippe trend. Maar wil je dit zelf eigenlijk wel?

Nee voor mij geen goede voornemens dit jaar. Doe jij er wel aan mee? Wat vind je zelf van deze “goede voornemens”? Ga jij mijn tips gebruiken om iets voor je zelf te doen?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

10 Reacties

 • Reply Kreanimo

  Ik heb jaren als goede voornemen gehad om gezonder te gaan leven op 1 januari. Jaren is dat ook gewoon helemaal mislukt ook.
  In 2016 ergens in oktober ging de knop gewoon ineens om…. dus voor mij moeten die voornemens niet echt.
  Wel wens ik de mensen rondom me heel veel toe.

  januari 2, 2018 at 6:20 pm
 • Reply Geke

  Ik maak wel goede voornemens, alleen noem ik ze niet zo :-). Hou het meer bij ‘aandachtspuntjes’ of plannen. Ik hoef gelukkig niet te stoppen met roken of te vermageren ofzo, dus geen echt moeilijke dingen.
  Wat mij heel erg helpt is het concreet maken van deze doelen: “hoe wil ik dat doen?” zeg maar.
  Wat gezonder leven is eentje die ik ook gemaakt heb. Ik heb zo kleine stappen opgelijst die ik concreet kan zetten om er naartoe te werken. Vb ’s morgens een glas water bij het ontbijt ipv fruitsap, daar ben ik nu mee begonnen. Als dat goed werkt, dan ook ’s avonds een glas water ipv frisdrank. Ook dagelijks een extra stuk fruit, dat soort dingen dus. Concrete kleine stapjes die uiteindelijk een gewoonte worden en zo zorgen voor verandering die ook blijft (hopelijk :-)).

  En voornemens kunnen ook leuk zijn. Zo had ik vorig jaar het voornemen om vaker creatief bezig te zijn. En dat is gelukt, heb veel kaarten gemaakt doorheen het jaar 🙂

  januari 2, 2018 at 8:47 pm
  • Reply Geke

   Oja, ik heb er nu een paar begonnen met nieuwjaar, maar als er echt iets moet veranderen, start ik ook gewoon doorheen het jaar.
   Maar denk dat nieuwjaar ook ergens nog steeds wat dat gevoel geeft van een nieuwe start, een nieuw jaar met nieuwe kansen.
   Maar natuurlijk biedt elke nieuwe dag nieuwe kansen 🙂

   januari 2, 2018 at 8:49 pm
 • Reply Eva

  Ik doe niet aan goede voornemens, ik snap er nut ook niet helemaal van. Waarom pas op 1 januari beginnen? Waarom niet direct? Maar goed, ik heb wel wat doelen waar ik dit jaar stap voor stap aan wil gaan werken

  januari 2, 2018 at 9:07 pm
 • Reply Monique

  Ik doe er niet aan per 1 januari, maar ben wel een voorstander van het in de praktijk brengen van voornemens zodra je ze bedacht hebt. Of dat nou 1 januari, 15 juli of 23 oktober is 😉 Dat noem ik liever doelstellingen dan voornemens 🙂

  januari 3, 2018 at 12:27 am
 • Reply Nicole Orriëns

  Nee, ik doe er niet aan. Maar ik heb ook geen behoefte aan grote veranderingen of zo. Daarom vind ik het niet nodig.

  januari 3, 2018 at 10:20 am
 • Reply Manon

  Ik doe liever mee aan doelen dan voonemens, doelen is toch net een stukje echter

  januari 3, 2018 at 4:32 pm
 • Reply Claudia

  Ik doe niet aan goede voornemens hahaha. Ik heb wel een aantal doelen voor mijn blog

  januari 3, 2018 at 5:30 pm
 • Reply tamara

  ik doe niet meer mee aan goede voornemens stel alleen nog voor mezelf doelen die ik wil behalen

  januari 3, 2018 at 7:13 pm
 • Reply Natalie

  Ik doe er eigenlijk niet echt aan mee! Ik wil graag enkele kilo’s kwijt, maar ga me proberen niet echt iets op te leggen of te forceren! Zien wel hoe het loopt!

  januari 3, 2018 at 8:08 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat