Persoonlijke Verhalen

Hoe ver sta ik eigenlijk met mijn persoonlijke doelen?

mijn persoonlijke doelen

Een paar weken geleden blogde ik al eens over over mijn persoonlijke doelen. Een persoonlijk doel behalen op het einde van elke maand is echt wel leuk. Zo heb ik mij voorgenomen als ik alle doelen behaal dan koop ik iets heel leuk voor mijzelf. Op mijn verlanglijstje staat al heel lang een nieuwe camera. Eentje dat het liefst ook nog filmt wat handig is bij vlogs… Maar goed één van mijn doelen was namelijk om minder te snoepen. Ben ik minder gaan snoepen of juist meer? Hoe is het mij vergaan bij al deze persoonlijke doelen?

Ik was eigenlijk vastberaden om mijn persoonlijke doelen al te behalen in juni.

Als ik heel eerlijk ben lukt dat natuurlijk niet. Ik wil eigenlijk altijd te veel in ene keer doen. Maar dat gaat natuurlijk niet en dat moest ik wel eerst beseffen. Het heeft heel lang geduurd vooraleer ik de persoonlijke doelen even kon loslaten. Op het laatste dacht ik er eigenlijk niet meer aan… Wat voor mijzelf natuurlijk een heel goed teken was. Ik had op eens geen stress meer en was super relaxed naar mijn doelen toe. Ahum soms iets te relaxend eigenlijk…

1. Als eerste persoonlijk doel wou ik graag wat meer bloggen.

Ik merk nog steeds dat ik op eens een smoesje wil gebruiken tegen mijzelf. Ja echt waar.. Oh ik ben veel te moe dan bloggen we toch maar niet. Het grappige er aan is dat ik dan wel mijn website heb open staan of zit te chatten met vrienden. Mijn mening is als je kan chatten dan kan je natuurlijk ook een nieuwe blogpost schrijven. Ja deze methode werkt voor mij het beste. Even mijzelf corrigeren om daarna weer verder te bloggen. Soms doe ik een halfuurtje over één artikel en soms weer uren over een ander artikel. Zo heb ik gemerkt dat ik het gemakkelijk vind om persoonlijke artikelen te schrijven. Ik durf meer open te zijn op mijn blog dan vroeger. Wat alleen dan vind ik het bloggen eigenlijk heel leuk. Dit persoonlijk doel mag ik natuurlijk van mijzelf afstrepen van mijn lijstje.

Zo schreef ik vorige week trouwens maar liefst 5 artikels. Wat al meer is dan de weken er voor… Yes een pluspuntje voor mijzelf!

2. Zo wou ik heel graag wat minder snoepen.

Ja dit persoonlijk doel kan ik helaas niet afstrepen van mijn lijstje. Ik ben soms echt verzot op snoep. Als ik één zakje open doe zoals bijvoorbeeld een zakje drop dan eet ik dat zakje helemaal leeg. Nee 5 snoepjes is niet genoeg voor mij. Ik wil het heel graag afleren. Maar hoe? Alle hulp en tips zijn dus nog altijd welkom!

my story sans life

3. Minder twijfelen om alles, tja dat gebeurt met ups en downs.

Niet meer twijfelen en het gewoon doen is niet mijn levensmoto. Ik twijfel soms over de kleinste dingen en vooral als het draait om geld. Zo ben ik tegenwoordig eerder gierig als het gaat om geld uitgeven. Tja ik wil gewoon kunnen verhuizen denk ik dan. Maar eigenlijk mag ik daar toch wel een beetje om twijfelen. In het bloggen twijfel ik al vele minder. Zo durf ik al meer te schrijven over mijzelf dan op mijn vorige blog. Toen vroeg ik aan mijn vrienden of mijn familie hun mening over een artikel. Nu  doe ik het gewoon… Twijfelen past eigenlijk bij van alles dit kan gaan over nieuwe schoenen kopen of een artikel online zetten. Ik denk dat dit persoonlijk doel gewoon altijd met ups en downs zal gaan. Daarom heb ik besloten om dit al af te strepen. Ik vind persoonlijk dat het de goede kant uitgaat met het twijfelen. Plus als het gaat om geld mag je best twijfelen hoor!

4. Meer mijzelf durven zijn bij andere mensen.

Persoonlijk doel nummer 4 is echt een werkpuntje. Ik heb soms schrik om mijzelf te zijn bij andere mensen. Zo ben ik eigenlijk een flapuit en het woordje denken staat niet in mijn woordenboek. Soms kan ik iets heel droog zeggen en dan beginnen andere mensen te lachen. Oké het is soms wel grappig en andere mensen vinden het dan weer niet grappig. Daardoor heb ik soms schrik om mijzelf te zijn bij andere mensen. Eigenlijk zou ik totaal geen schrik mogen hebben. Gewoon mijzelf zijn dit zal een werkpuntje zijn voor volgende maand…

5. Eens nee durven zeggen.

Soms vind ik het moeilijk om nee te zeggen tegen vrienden en familie. Maar vooral tegen vrienden. Zo heb ik onlangs gemerkt dat ik soms eens een rustig weekendje wil. Of ik wil maar één keer op stap gaan in het weekend. Die mensen willen dan vrijdagavond en zaterdagavond op stap gaan. Tja dat vind ik eigenlijk te veel. Want goedkoop is het eigenlijk ook niet hoor… Ik kies natuurlijk zelf hoeveel geld ik uitgeef op dat moment. Als ik bob ben dan geef ik geen geld uit aan drank. Dan is mijn naft eigenlijk al duur genoeg… Maar het draait niet alleen om geld. De hele dag ben ik dan moe en zondagavond kan ik niet slapen. Dat is niet fijn als je maandag weer moet gaan werken. Als je verlof hebt is dat natuurlijk niet zo erg. Dan kan je even uitslapen… Ik dwaal even af van het nee zeggen. Ik zou echt eens nee moeten leren zeggen. Een beetje assertiever worden in het leven. Als ik ergens geen zin in heb dan doe ik het lekker niet. Nog een werkpuntje voor volgende maand.

Volgende maand heb ik maar 3 werkpuntjes voor mijzelf.

Ik heb 2 persoonlijke doelen behaald in de maand juni. Eigenlijk ben ik daar super tevreden over. Je kan gewoon niet alle persoonlijke doelen behalen in één maand. Dat kan niemand die nog voltijds werkt, het huishouden doet en haar blog nog heeft. Als je dan nog aan je zelf moet werken dan ben je gewoon dood op. Dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening. Volgende maand ga ik dus minder snoepen, meer nee zeggen en meer mijzelf durven zijn bij andere mensen. Heb jij alle persoonlijke doelen behaald van de maand juni? Wat vond je zelf moeilijk?

Delen is leuk
Vorig artikel Volgend artikel

Misschien wil je dit ook wel lezen?

8 Reacties

 • Reply Nicole Orriëns

  Bij mij moet een zakje ook altijd leeg. Ik kan er totaal niet mee omgaan. De enige oplossing die werkt bij mij is gewoonweg niet in huis halen.

  juni 28, 2017 at 16:39
  • Reply Sanne

   Dat is echt wel een goede oplossing. Misschien moet ik dat eens proberen…

   juni 28, 2017 at 22:03
 • Reply Bianca Schrijft

  Wat een mooie doelen. Minder snoepen is hier ook een doel wat maar niet lukt. Het lukt in fases. Nee leren zeggen is ook zeer moeilijk en voor je omgeving misschien nog wel moeilijker. Heel veel succes!

  juni 30, 2017 at 16:59
 • Reply TessaC

  Bloggen, het moet geen moeten worden want dat komt je artikel ook niet ten goede. Soms blog ik veel soms minder en dat is okay.

  juni 30, 2017 at 17:38
 • Reply Fleur

  Goed gedaan hoor. Het is goed om stil te staan bij wat je wel bereikt hebt ipv wat je niet hebt kunnen afstrepen

  juni 30, 2017 at 19:20
 • Reply Sandra

  Ik vind het zo stoer dat je zo jong al aan jezelf werkt. Ik hoop dat je jezelf daar ook voor beloont. Dat is heel wijs. Jezelf zijn bij mensen dat is misschien de lastigste. Ik doe het maar gewoon en het leuke is dat ik een paar vrienden heb die eigenlijk net zo zijn als ik. En die kan ik ook rustig een half jaar niet zien en dan alles ok en hetzelfde.
  Qua snoepen heb ik niet echt een handige tip behalve voorlopig helemaal niet snoepen om de behoefte aan suiker uit je systeem te krijgen. Ik snoep bijna nooit, maar moet wel eerlijk zeggen dat dropjes wel altijd pak mij en eet mij naar me roepen. haha

  juni 30, 2017 at 19:57
 • Reply Rosita

  Je bent goed bezig! Ik vind vooral je laatste drie punten erg herkenbaar! Ik twijfel echt over van alles en nog wat en keuzes maken… Daar ben ik echt niet goed in. Meer mezelf zijn lukt steeds beter. Ook door het bloggen lukt me dat steeds beter. En nee zeggen blijf ik moeilijk vinden.

  juli 2, 2017 at 17:50
 • Reply Marsha

  Hele mooie doelen heb je opgeschreven! Sommige zijn ook wel op toepassing voor mij haha.

  juli 2, 2017 at 19:24
 • Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

  error: Je mag mijn foto\'s niet kopiëren of opslaan.