Alleen Wonen

Waar let ik op als ik een huisje zoek?

huisje

Ik woon nu al een tijdje bij mijn moeder, veel te lang vind ik zelf eigenlijk. Tot op heden heb ik nog steeds geen huisje gevonden. Waar let ik eigenlijk op? Er zijn een paar eisen waar een huisje moet aan voldoen. Ik heb namelijk een hondje, dus huisdieren moeten er toegelaten zijn. Maar er zijn nog een paar dingen die ik erg belangrijk vind. Dus stelde ik een lijstje op van al deze eisen en kwam tot de conclusie dat dit wel een realistisch lijstje is. Misschien zijn het ook wel jouw eisen?

Waar let ik op als ik een huisje zoek? Ik maakte er een lijstje van!

Er zijn een paar eisen waaraan een huisje moet voldoen. Tja en dan heb ik natuurlijk niet over de vloer of het behang. De grote speelt ergens een rol maar ook niet weer te groot. Plaats in huis voor een huisdier is zeker belangrijk! Kijk je mee naar mijn lijstje?

1. Een tuin voor Diezel staat zeker op nummer 1.

Ik had een tijdje terug eens gebeld voor een huisje. Het huisje was klein dat was een pluspunt maar geen tuin. Wel een koertje aan wat super klein is. Dat betekend voor mij gewoon dat Diezel dan niet buiten kan gaan liggen. Gaan wandelen in de regen vinden we echt niet leuk en is dik tegen onze zin. De tuin moet eigenlijk niet super groot zijn, gewoon een klein tuintje met gras. Waar Diezel op kan spelen, rennen en even kan liggen. Ideaal toch?

2. De prijs van de huur is super belangrijk.

Onlangs had familie mij gebeld omdat ze een huisje hadden te huur staan. Er mochten huisdieren en dat was een pluspunt. Toen hoorde ik de prijs, euh dat kan ik niet betalen. Ik ben niet gierig of zo maar 700€ vind ik echt veel te veel voor een huurhuis. En zeker als je alleenstaand bent. Als je met 2 gaat wonen is dat nog haalbaar hoor. Ik zoek een huisje onder dat bedrag en liefst onder de 650€. Als je alleen bent moet je wel alles kunnen betalen en dan heb ik het niet alleen over de huur. Tja dat huisje ging het dus niet worden. Want dat betekend dat ik geen sociaal leven meer zou hebben of internet kan betalen. Dus niet meer bloggen en ja dat is echt een ramp voor mij. De prijs moet toch ook wel een beetje betaalbaar zijn.

3. De grote van het huis speelt ook een rol mee.

Liefst niet een groot huis, ik ben namelijk maar alleen. Het ideale huisje voor mij zou zijn 1 slaapkamer en een 2e kamer waar ik heel veel kan opbergen. Een huisje met 3 slaapkamers is eigenlijk te groot voor mij. Maar als de prijs goed zou zijn en je mag er huisdieren hebben dan zou ik toch ja zeggen. Tot nu toe nog zo geen huisje gevonden.

4. De locatie is heel belangrijk.

De locatie is eigenlijk super belangrijk voor mijzelf. Ik wil niet te ver van mijn vrienden wonen of het werk. Als ik te ver van mijn vrienden zou wonen dan zou ik mij enorm eenzaam voelen denk ik zelf. Plus ik wil ook niet heel ver van het werk wonen. Zo bespaar ik namelijk ook wat benzine voor mijn auto.

5. Een garage er bij of een carport zou een pluspunt zijn.

Als je een autootje hebt wil je die natuurlijk ook plaatsen op je oprit. Maar soms gaat dat niet en moet je staan in een straat. Zo heb je meer kans op stukken aan de auto of hij is helemaal stuk. Ik heb hard genoeg gespaard voor dit autootje. Plus zo een parking kost per maand ook redelijk wat geld hoor. Als je dat samentelt met je huur dan loopt het natuurlijk hoog op. Of je moet een garage huren en dan zit je ook aan duurdere kosten. Gelukkig hebben de meeste huisjes wel een oprit, garage of carport.

Nu ik alles zo opnoem in dit lijstje, vind ik mij zelf niet te veel eisend.

Al deze dingen zijn realistisch als je een huisje wilt huren. Heb jij zelf al zo een lijstje gemaakt toen je op zoek was naar een huisje? Vind jij mijn eisen realistisch? Welke eisen zou je zelf veranderen?

Delen is leuk
Vorig artikel Volgend artikel

Misschien wil je dit ook wel lezen?

46 Reacties

 • Reply Nicole Orriëns

  Ik vind het een goed lijstje. Zoiets geeft houvast bij het zoeken. En je kunt altijd nog kijken of sommige criteria minder belangrijk blijken te zijn.

  november 13, 2017 at 06:56
  • Reply Sanne

   Inderdaad, zo denk ik er ook over. 🙂

   november 15, 2017 at 20:06
 • Reply Krystle

  Ja, toen ik naar een flatje ging wilde ik graag een groot balkon, dichtbij het centrum en zeker 2 slaapkamers. Een tuin voor je hondje vind ik ook wel belangrijk, kan hij lekker rennen in de tuin.

  november 13, 2017 at 07:19
  • Reply Sanne

   Dat is waar. Dat is ook een mooi en realistisch lijstje wat jij had. 😉

   november 15, 2017 at 20:08
 • Reply Jamey

  Goed lijstje. Wij keken vooral naar de grootte van het huis, de huurprijs en de buurt.

  november 13, 2017 at 07:27
  • Reply Sanne

   Dankjewel, ik kijk vooral naar de ligging en de huurprijs. De grootte van het huisje vind ik voor mij niet echt belangrijk. 😉

   november 15, 2017 at 20:08
 • Reply Danielle

  Mooi lijstje, maar enorm lastig te vinden denk ik. Tenminste hier in de regio.

  november 13, 2017 at 07:44
  • Reply Sanne

   Het blijft lastig vooral de huur is moeilijk om zo laag te vinden. Maar we geven niet op.

   november 15, 2017 at 20:12
 • Reply Marion

  Toen ik mijn eerste huis kocht stond naast de locatie, de prijs én dat het een jaren dertig huis moest zijn een tuin en een zolder bovenaan de lijst.

  november 13, 2017 at 08:14
  • Reply Sanne

   Is ook wel belangrijk inderdaad. 😉

   november 15, 2017 at 20:15
 • Reply Natalie

  Ik denk dat je alleen voor een huis al snel aan 700 euro zit hoor, zeker als je nog een tuin en/of garage erbij wilt is dat zeker de prijs. Ik kocht ook alleen en betaal ook een redelijk bedrag af, maar gelukkig is het allemaal wel heel haalbaar!

  november 13, 2017 at 08:16
  • Reply Sanne

   Hangt van je regio af. Soms vind je huizen onder de 700€ maar niet altijd.

   november 15, 2017 at 20:16
 • Reply Nicole Orriëns

  Een tuintje voor Diezel kan spelen lijkt me heel fijn voor een hond. Onze Trixie loopt altijd weg, en die kan dus alleen onder begeleiding in de tuin.

  november 13, 2017 at 08:56
  • Reply Sanne

   Oei dat is niet fijn, krijg je het niet afgeleerd?

   november 15, 2017 at 20:16
 • Reply Sarah

  Mijn vriend en ik zijn nu al (naar mijn gevoel) eeuwen op zoek naar een koophuis en wij vinden maar niets. Ons lijstje ziet er vrijwel hetzelfde uit als dat van jouw. Prijs is uiteraard belangrijk, een tuin willen we ook omdat we huisdieren hebben, de grootte vh huis speelt voor ons ook een rol, de locatie is belangrijk qua werk en een garage is voor ons ook een pluspunt 🙂 Ik vind dat een heel normaal lijstje om te hebben. En als het gaat om een woning, dus de plaats waar je je meeste tijd gaat doorbrengen, vind ik ook wel dat je een beetje kieskeurig mag zijn. Je wilt niet ergens gaan wonen waar je ongelukkig wordt, éh?! Ik hoop voor jou dat je snel iets leuk vind! Succes nog met de zoektocht!

  november 13, 2017 at 09:35
  • Reply Sanne

   Heb je helemaal gelijk in. Ik wens jullie ook veel succes met je zoektocht.

   november 15, 2017 at 20:17
 • Reply Cindy

  Hier was een oprit of garage ook een vereiste. Mijn ouderlijk huis had een rotstraat voor te parkeren. Dus toen ik en mijn man een huis zochten was dat 1 van mijn eisen. Anders is het een no go!

  november 13, 2017 at 10:42
  • Reply Sanne

   Oh ja zo een parkeer straat moet ik ook niet hebben. Liever inderdaad een garage of oprit. 😉

   november 15, 2017 at 20:18
 • Reply irma

  Wij hebben zelf een koophuis, maar vonden een tuin en de locatie ook heel erg belangrijk 😀

  november 13, 2017 at 11:51
  • Reply Sanne

   Dat is ook eigenlijk wel belangrijk.

   november 15, 2017 at 20:18
 • Reply Manon

  Als je alleenstaand bent is het ook allemaal duur zeg, daarom kan ik helaas ook nog niet uit huis, maar ik hoop dat je je ideale huisje vind

  november 13, 2017 at 12:37
  • Reply Sanne

   Ik hoop het, als alleenstaande is het niet gemakkelijk.

   november 15, 2017 at 20:19
 • Reply Bianca

  Het is niet gemakkelijk om iets te vinden als je alleen bent, dat was jaren geleden toen ik iets zocht ook al zo. Na een jaar zoeken toch iets gevonden, betaalbaar en met een ruime koer voor mijn hond. Eens rondhoren in facebook groepen waar tweedehandsspullen worden verkocht in jouw regio, zo kun je soms iets vinden van particulieren. Altijd beter als er geen immokantoor aan te pas komt.

  november 13, 2017 at 13:19
  • Reply Sanne

   Dankjewel voor je tips, daar ga ik eens op letten in zulke groepen. Nog niet aan gedacht.

   november 15, 2017 at 20:20
 • Reply Laura Martens

  Interessant om te lezen! Ik zou ook op dit alles letten! Goed om zo een lijstje als deze erbij te hebben.

  november 13, 2017 at 21:12
  • Reply Sanne

   Dankjewel 🙂

   november 15, 2017 at 20:21
 • Reply Eva

  Je bent zeker niet te veeleisend 😉 Qua locatie lijkt het mij leuk om later in de buurt van Utrecht of Amsterdam te wonen!

  november 13, 2017 at 21:36
  • Reply Sanne

   Dat zijn ook mooie locaties om te wonen. 😉

   november 15, 2017 at 20:21
 • Reply Nicole Orriëns

  Het prijskaartje is bij mij ook altijd erg belangrijk. Een huis kan nog zo mooi zijn, maar als het te duur is houdt het simpelweg op. Helaas.

  november 14, 2017 at 06:46
  • Reply Sanne

   Inderdaad, en je gaat toch niet werken voor de huur. Dat is mijn mening.

   november 15, 2017 at 20:24
 • Reply priscilla

  Wij waren zelf iets minder ‘moeilijk’ toen wij en huisje gingen huren. Nu met ons koophuis waren er zeker heel veel punten waar wij op wilde letten.

  november 14, 2017 at 10:23
  • Reply Sanne

   Ik vind mij zelf ergens niet moeilijk maar omdat ik alleen ben moet ik het wel kunnen betalen. Met een koophuis zou ik ook een hele lange lijst hebben. 😉

   november 15, 2017 at 20:24
 • Reply Elke

  Dit zijn inderdaad enorm belangrijke punten, bij mij is dit net hetzelfde! Gelukkig ben ik goed waar ik nu zit en moet ik niet direct opzoek naar een huisje! 😉

  november 14, 2017 at 14:21
  • Reply Sanne

   Dat is goed. 😉

   november 15, 2017 at 20:25
 • Reply Ellen

  Toen ik opzoek ging naar mijn studentenkamer had ik in mijn hoofd ook een lijstje naar wat ik zocht: rustig gelegen, veel licht (voor foto’s en om te filmen) 🙂

  november 14, 2017 at 16:39
  • Reply Sanne

   Handig zo een lijstje. Oh ik had nog niet nagedacht over het licht. Dankjewel voor de tip. 😉

   november 15, 2017 at 20:26
 • Reply Marsha

  Ik zou heel graag een tuin willen. Bij mij volgende huisje ga ik daar dus echt op letten.

  november 14, 2017 at 18:57
  • Reply Sanne

   Oh een tuin is echt zalig. 😉

   november 15, 2017 at 20:26
 • Reply merel

  het is een heel realistisch lijstje Sanne. Hopelijk vind je vlug je droomhuisje dat ook nog betaalbaar is.
  Ik heb je adres bij mijn favorieten aangepast dus ik kan weer gemakkelijker bij je langskomen

  november 14, 2017 at 21:24
  • Reply Sanne

   Dankjewel, ik hoop dat ook te vinden. 😉

   november 15, 2017 at 20:27
 • Reply marion

  ik denk ook dat het belangrijk is dat je budget en je wensen in evenwicht zijn. en een huis hoeft niet af te zijn.

  november 14, 2017 at 21:54
  • Reply Sanne

   Nee is ook zo 🙂

   november 15, 2017 at 20:36
 • Reply esther perfors

  Ik vind vooral dat de prijs in verhouding moet staan met wat je er voor krijgt maar al helemaal met wat je te besteden hebt. Voor mij is een huis absoluut geen status verhaal. Ik zie veel mensen om mij heen die steeds groter gaan wonen, geen gezin uitbreiden dus why?? Is dat nu echt waar je je de hele maand krom voor werkt? Om al die extra ruimte te kunnen betalen zonder dat je er ook maar ooit een voet over de drempel zet, snap ik niet 😉

  november 15, 2017 at 10:13
  • Reply Sanne

   Ja dat snap ik eigenlijk ook niet. Want hoe groter hoe duurde het huis. Dan woon ik liever klein. 😉

   november 15, 2017 at 20:36
 • Reply Amylia

  Valt inderdaad goed mee! Vooral betaalbaar is vaak moeilijk, de prijzen swingen soms echt de pan uit!

  november 15, 2017 at 18:14
  • Reply Sanne

   Daar heb je helaas gelijk in. Voor sommige huizen vragen ze echt gewoon te veel…

   november 15, 2017 at 20:37

  Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

  error: Je mag mijn foto\'s niet kopiëren of opslaan.