Lactosevrije receptjes

Koude pasta met kip, ananas en dit maak jij in 20 minuten!

koude pasta met kip

Gisterenavond moest ik nog even langs de apotheek. Omdat mijn bestelling helaas weer besteld moest worden, moest ik nog eens terug rijden. Toen ik eindelijk thuis kwam had ik helemaal geen zin om uren te staan in de keuken. Tja en drie kwartiertjes werken in de keuken zag ik ook helemaal niet zitten. Het moest lekker zijn, fris, koud en gemakkelijk klaar te maken. Dus maakte ik een koude pasta met kip, ananas en met nog andere ingrediënten. Misschien heb jij al deze ingrediënten wel in huis?

In 20 minuutjes kan iedereen deze koude pasta met kip maken!

Ik vind het soms leuker om iets klaar te maken dat snel gereed is. Als ik vele meer tijd heb of minder honger heb dan durf ik wel eens wat langer te staan in de keuken. Deze koude pasta kan eigenlijk iedereen maken. Je kan het zelf gereed maken of met je kinderen. Deze pasta is trouwens gemaakt voor meerdere personen. De bereidingstijd is ongeveer een 20tal minuutjes.

koude pasta

Wat heb je nodig voor deze koude pasta met kip?

  • Keukengerei.
  • Een grote kom voor de pasta.
  • Pasta Far­f­al­le: 250 gram. Deze is trouwens lactosevrij en komt van bij de AH(heijn).
  • Kruiden: paprika voor de kip.
  • Kipblokjes: 300gram.
  • Romatomaten: 1,5 stuk.
  • Dop­erw­ten en worteltjes in een bokaal. komt van bij de AH(heijn).
  • Ananas uit blik (want ik had helaas geen verse ananas.)  komt van bij de AH(heijn).
  • Vloeibare boter (eentje dat lactose vrij is). Een klein beetje boter. Je kan ook olijfolie gebruiken!

Hoe maak je deze gemakkelijke koude pasta met kip, ananas en de andere ingrediënten?

  1. Je doet water in een kookpot en je zet deze op het vuur. (Ik kies altijd voor warm water dan kookt het sneller).
  2. Als het water kookt doe je de pasta in de kookpot. Op het pakje staat dat je deze tussen de 10 en 12 minuten moet laten gaar koken. Ik heb er voor gekozen om deze 11 minuutjes te laten meekoken met het water. Daarna haal je de farfalle af van het vuur en giet je deze af in een vergiet.
  3. Ondertussen doe je wat boter in de pan. Als de boter gesmolten is leg je de kippenblokjes er in. Je doet er paprika kruiden op dan worden ze mooi bruin. Je laat ze mooi goudbruin worden.
  4. Terwijl dat je kip opstaat snij je de romatomaten in kleine stukjes.
  5. Daarna doe je het blikje ananas open en de bokaal met doperwten en worteltjes.
  6. Je kiest een grote kom uit. Je doet de pasta, de kip, ananas en de doperwten/worteltjes in de kom.
  7. Tot slot meng je alles en eet smakelijk.

Dit is echt een gemakkelijk receptje dat iedereen kan maken. Plus je staat maar 20 minuutjes in de keuken. Ideaal toch voor vanavond of niet?

PS: Helaas zijn de foto’s niet echt gelukt!

Delen is leuk
Vorig artikel Volgend artikel

Misschien wil je dit ook wel lezen?

10 Reacties

  • Reply Jessica

    Klinkt heerlijk! Wij maken er altijd een met pesto en mozzerella. Maar ananas kan ik er wel eens aan toevoegen!

    juli 15, 2017 at 16:32
  • Reply Karen - Dressing in Labels

    Ik eet zulke koude pasta’s meerdere keren per week. Enkel de kip laat ik er uit omdat ik dit niet zo graat eet.

    x Karen
    http://www.dressinginlabels.com

    juli 15, 2017 at 16:36
  • Reply Nicole Orriëns

    Ik vind het er lekker uitzien. En lekker fris lijkt het me, met de ananas!

    juli 15, 2017 at 18:01
  • Reply Merel

    Grappige combinatie, ‘met ananas. Die kende ik nog niet. Klinkt wel lekker fris. alleen de doperwtjes en worteltjes krijg ik er hier thuis niet in 😉

    juli 16, 2017 at 06:25
  • Reply Maaike

    Lekker simpel en zomers recept! Ik krijg er trek van!

    juli 16, 2017 at 08:26
  • Reply Annemarel

    Heerlijk!Dit maak ik ook vaak. Ook voor feestjes. Met pesto, mozzarella, paprika,tomaat,mais,pijnboompitten,avocado, bosuien en wat er verder nog in mijn koelkast ligt

    juli 16, 2017 at 08:45
  • Reply Fleur

    Klinkt goed! Ideaal voor warme dagen, een picknick of bij de barbecue

    juli 16, 2017 at 10:23
  • Reply Sherry

    Wat een heerlijk recept. Ik weet vaak niet wat ik moet eten. Het probleem is voorlopig opgelost. Bedankt voor dit recept.

    juli 16, 2017 at 11:17
  • Reply Rosita

    Dat ziet er lekker uit! Als jij er 20 minuten over doet, dan doe ik er een uur over haha. Door mijn beperking kan ik niet goed snijden. Vaak doe ik het in de keukenmachine. maar met deze kleine tomaatjes gaat dat niet denk ik.

    juli 18, 2017 at 15:30
  • Reply Liset

    Heerlijk en zo klaar gemaakt! Ik ben nu wel benieuwd hoe het smaakt. Misschien binnenkort maar maken :).

    juli 18, 2017 at 19:20
  • Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

    error: Je mag mijn foto\'s niet kopiëren of opslaan.