Lactosevrije receptjes

Lekkere chocoladecake die lactosevrij is

lactosevrije chocoladecake

Het was al een tijdje geleden dat ik nog een chocoladecake gemaakt had. Maar toch wou ik er graag eentje maken. Ik ben enorm verzot op chocolade en een cake is de ideale combinatie vind ik zelf. De chocolade cake is trouwens lactosevrij omdat ik zelf lactose intolerant ben. Ken jij iemand die lactosevrij moet eten? Of misschien heb je het wel zelf? Dan is deze cake wel iets voor jouw.

De bereidingstijd van deze lactosevrije chocoladecake is trouwens ongeveer 20 minuutjes om het beslag te maken, 60 minuutjes in de oven en het versieren iets minder dan 8 minuutjes! Deze cake is gemaakt voor meerdere personen. De chocolade cake is deze keer een iets lichtere cake geworden. Wat ook wel de bedoeling was en hij was super lekker. Wat je er voor nodig hebt om deze cake te bakken? Of hoe je deze cake maakt? Kan je hier onder lezen!

Wat heb je nodig om deze chocoladecake te bakken?

  • Keukengerei, grote kommen, een mixer, een bakvorm, een oven en nog andere dingen.
  • Bloem: 200 gram (lactose vrije bloem van de bio winkel)
  • Suiker: 200 gram (fijne suiker, speciaal voor gebakken).
  • Eieren: 4 eieren.
  • Boter: 200 gram (Sojaboter).
  • Cacao: 20 gram, je kan ook minder cacao gebruiken in de taart. (Nesquik of lactose vrije bio cacao).
  • Chocoladereep: 100 gram, deze gaan we gebruiken als versiering. (Lactose vrije chocolade van Céreal of van Damhert kan ook natuurlijk).
  • Een zakje vanillesuiker.
  • Een zakje bakpoeder.
  • Een klein beetje bloemsuiker gebruiken we voor de versiering van de cake.

Hoe maak je deze chocoladecake die lactosevrij is?

    1. Je weegt alle ingrediënten af zodat je onmiddellijk kan beginnen met mixen en bakken van de cake.
    2. Als tweede stap ga je eigenlijk het witte eiwit scheiden van de gele eidooier van de eieren. Deze heb je straks nodig om op te kloppen tot een witte schuimmassa.
    3. Ondertussen zet je de oven al aan op 160 graden. Zo kan je oven al warm worden.
    4. Je zeeft de bloem met een vergiet zodat je deze kan gebruiken om te mixen.
    5. Je doet de boter in een grote kom, je doet er een beetje suiker bij en je mixt beide ingrediënten.
    6. Daarna doe je bij de boter en de suiker, de gele eierdooiers. Je laat deze ook een paar minuutjes mixen.
    7. We doen er de bloem, vanillesuiker,  een theelepel bakpoeder bij en dan mix je het.
    8. Je voegt de cacaopoeder toe aan het cakebeslag en je mixt deze samen met het beslag.
    9. Het eiwit en de suiker doe je in een andere kom. Je mix het eiwit met de suiker tot het helemaal stijf is. Zo lijkt het eiwit op wit schuim. Je kan dit trouwens testen: Door de kom omgekeerd te houden! Als het eiwit helemaal stijf is kan dit er niet uitvallen. Want anders moet je het nog even laten mixen!
    10. Meng het eiwit samen met het beslag, een paar minuutjes laten mee mixen en je cakebeslag is helemaal klaar.
    11. Ondertussen gaan we de bakvorm al in vetten met boter. Je kan er ook bakpapier in doen. Alleen dat heb ik zelf nog nooit gedaan. Ik gebruik altijd een beetje boter.
    12. Je giet het cakebeslag in de bakvorm. De cake gaat de oven in en je zet de timer op 60 minuten. chocolade cake
    13. Na 60 minuten mag je de cake uit de oven halen. We laten de cake nog even afkoelen en je mag de oven al uitzetten.

Het is gemakkelijker om een cake te versieren als de cake afgekoeld is.

Het leukste gedeelte van het bakken is de cake versieren.

  1. Je smelt wat chocolade in een pannetje. Ik laat meestal een stuk chocolade smelten in een pannetje met boter.
  2. Je smeert de gesmolten chocolade op de cake met een pannenlikker. Ik heb de cake met de gesmolten chocolade nog eens laten afkoelen. Zodat de gesmolten chocolade nog even hard kan worden.
  3. Als de cake helemaal afgekoeld is kan je er een beetje bloemsuiker boven op doen.
  4. Daarna kan je ze serveren aan vrienden met een stukje fruit.

chocolade cake

Deze chocolade cake is geheel lactosevrij, super luchtig en smaakt naar meer. Ga jij deze chocolade cake maken?

Delen is leuk
Vorig artikel Volgend artikel

Misschien wil je dit ook wel lezen?

14 Reacties

  • Reply Daphne

    Jammie, ziet er superlekker uit! Ik ga hem eens proberen!

    juli 24, 2017 at 10:50
    • Reply Sanne

      Dankjewel, hij was super lekker, luchtig en dus helemaal niet zwaar. Echt een aanrader. 😉

      juli 24, 2017 at 11:19
  • Reply Judith

    Klinkt erg lekker! Handig ook lactose vrij want daar kan ik niet tegen

    juli 24, 2017 at 10:54
    • Reply Sanne

      Dankjewel, ik ook niet. Heb je dan ook een intolerantie of eerder allergie?

      juli 24, 2017 at 11:20
  • Reply Amylia - Cookameal

    Ziet er erg lekker uit!

    juli 24, 2017 at 10:55
    • Reply Sanne

      Dankjewel, dat was het ook. 😉

      juli 24, 2017 at 11:20
  • Reply Sofie

    Oeh ziet er erg lekker uit! Ga ik zeker onthouden.

    juli 24, 2017 at 11:17
    • Reply Sanne

      Dankjewel, zeker doen want deze cake is echt te lekker. 😉

      juli 24, 2017 at 11:21
  • Reply Nicole Orriëns

    Nou, daar heb ik wel zin in nu! Hij ziet er heel erg lekker uit. Wat een handig recept voor mensen die lactosevrij willen eten.

    juli 24, 2017 at 11:49
  • Reply Ester

    Mmm ziet er lekker uit! (al zou ik er voor mij nog meer chocolade in mogen, haha.)

    juli 24, 2017 at 14:20
    • Reply Sanne

      haha voor mij soms ook hoor :D, dankjewel.

      juli 24, 2017 at 14:22
  • Reply Karlien - Polished Cats

    mmm ze ziet er echt geweldig uit
    deze wil ik toch wel eens proberen, ik kan wel tegen lactose, maar melk bevalt me wel meestal slecht

    liefs
    KArlien

    juli 24, 2017 at 17:14
  • Reply Chantal - Capital Monday

    O wat heerlijk zeg! Ik kan niet wachten om er mee te beginnen. Xxx

    juli 24, 2017 at 17:21
  • Reply Jennifer

    Ik wil graag een stukje proeven 😉 Ik heb namelijk een chocoladeverslaving…
    Het ziet er echt heerlijk uit!

    juli 24, 2017 at 20:11
  • Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

    error: Je mag mijn foto\'s niet kopiëren of opslaan.