Persoonlijke Verhalen

Mijn liefde voor fotografie, een 2e hobby

fotografie

Een paar jaar geleden kocht ik een nieuwe camera, daar zat toen ook een gewone lens bij. Ik probeerde de lens eerst een beetje uit, gebruikte deze al tijdens een wandeling of voor mijn blog. Heel veel wandelingen natuurlijk, anders had ik ook geen wandelblog. Stilletjes aan is mijn liefde enorm gegroeid voor deze hobby. Ik kan uren op pad gaan met mijn camera. Vandaag laat ik je gewoon even kennis maken met een 2e hobby.

Ik ben dol op fotografie, ja een 2e hobby!

Ik moet eigenlijk wel bekennen dat ik te veel hobby’s heb. Ja echt waar zo vind ik het enorm leuk om te bloggen, natuurfotografie, sieraden maken, wandelen en hardlopen. Gelukkig kan je sommige hobby’s heel goed combineren zoals natuurfotografie en wandelen. Het bloggen kan ik dan weer een beetje gebruiken voor alle hobby’s. Vroeger had ik nog meer hobby’s zoals kaartjes maken en knutselen. Met beide hobby’s ben ik eigenlijk gestopt. Als ik alleen ga wonen dan wil ik ook niet zoveel geld uitgeven aan hobby’s. Misschien dat ik ook nog eens stop met mijn sieraden hobby. Omdat het materiaal soms heel veel geld kost. Maar goed vandaag laat ik je even kennis maken met mijn liefde voor fotografie.

Zo maak ik heel veel foto’s in de natuur en van wandelingen.natuurfotograaf

Ja in de natuur kan ik uren rond lopen met mijn camera. Sommige mensen zoals mijn moeder begrijpen het helemaal niet, wat ik zo leuk vind aan wandelen en natuurfotografie. Zij is van mening dat je ook gewoon foto’s kan maken in de natuur. Maar dat vind ik natuurlijk niet. Ik hou van de mooi landschappen, het prachtige uitzicht in de verte, de verschillende bomen en gewoon de natuur. Ik probeer altijd om mijn foto’s iets anders te maken, zodat ze toch een beetje opvallen.

Macrofotografie is super leuk om te doen.macrofotografie

Toen ik een macrolens kocht begon ik meer en meer plezier te krijgen in foto’s maken. Een macrolens is vooral handig om foto’s te maken van kleine dingen die worden dan uitvergroot. Zo zie je kleine insecten vele beter maar ook bloemen zoals de foto hier boven. In de toekomst wil ik ook een beetje sparen voor een 2e macrolens eentje dat ook kan inzoomen. Ik heb momenteel een lens dat totaal niet kan inzoomen en dat is echt niet handig. Mijn droom is om ooit foto’s te maken van de maan. 

Voor mijn twee blogs maak ik ook regelmatig foto’s.frisse lunch

Ik heb sinds 2016 een wandelblog en sinds mei 2017 een gewone blog. Voor beide blogs heb je natuurlijk ook foto’s nodig. Ik maak die natuurlijk liever zelf dan dat ik foto’s gebruik van andere mensen. Op mijn blogs vind je alleen zelfgemaakte foto’s en dat is echt zeldzaam in de blogwereld. Ja daar ben ik wel enorm fier op! 

Huisdieren fotograferen vind ik ook super leuk.Huisdier fotografie

Ik maak heel veel foto’s van onze Diezel. Sinds 2011 en tot nu heb ik meer dan 2000 foto’s van onze Diezel gemaakt. Ja echt waar, ik vind het gewoon leuk om foto’s te maken van mijn huisdier. Het is niet altijd gemakkelijk om je huisdier te fotograferen maar eerder een challenge. Als een foto gelukt is dan ben ik enorm blij. Fotografeer jij wel eens je huisdier?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

10 Reacties

 • Reply Renata

  De foto’s zijn echt prachtig – ik fotografeer zelf ook wel graag – moet ook vaak foto’s van mijn juweeltjes maken voor mijn website 🙂

  augustus 12, 2017 at 9:56 pm
 • Reply Armande

  Hele leuke foto’s! Met een goede camera kun je zoveel meer.
  Ik vind goede foto’s maken van voedsel één van de moeilijkste dingen. Als je niet oppast, staat het er toch onsmakelijk op. 😉

  augustus 12, 2017 at 10:41 pm
 • Reply Nicole Orriëns

  Wat mooi dat je twee van de dingen die je graag doet zo kunt combineren: wandelen en fotograferen. Zelf weet ik echt niets van fotograferen en doe ik maar wat…

  augustus 13, 2017 at 8:05 am
 • Reply Sandra

  Leuk dat je zo geniet van mijn vak… 🙂
  En voor zover ik weet, maken alle bloggers zelf hun foto’s hoor. Of in ieder geval het merendeel. Foto’s kopen wordt namelijk anders zo’n dure zaak.

  augustus 13, 2017 at 2:25 pm
 • Reply Karen - Dressing in Labels

  Fotografie is inderdaad een heel fijne hobby. Wat oefen je op veel verschillende onderwerpen!

  x Karen

  augustus 13, 2017 at 4:36 pm
 • Reply Fleur

  Met een blog is het fijn als je ook graag fotografeerd, natuur, food en huisdieren zijn ook leuke onderwerpen

  augustus 13, 2017 at 5:18 pm
 • Reply Diana

  Wat leuk dat je doet fotograferen. Zelf ben ik fotograaf en heb ik een eigen bedrijf gehad. Ben begonnen als dierenfotograaf en toen zo verder uitgebreid tot huwelijken en newborns. Blijf je passie volgen.

  augustus 14, 2017 at 4:25 pm
 • Reply Judith

  Wat leuk! Bij mij begon het ook als hobby, nu is het de leukste baan van de wereld

  augustus 15, 2017 at 12:53 am
 • Reply MamaPlaneet

  Mijn foto’s vallen in het niets als je ze vergelijkt met die van jou. Prachtig!

  augustus 15, 2017 at 5:26 am
 • Reply Natalie

  Fijne hobby he, vind het heerlijk om mooie foto’s voor de blog te maken!

  november 13, 2017 at 8:47 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat