Persoonlijke Verhalen

Maar nu date ik met iemand die al een kind heeft.

date

In mijn wekelijkse column op zondag over “liefde vinden op je dertigste” vertelde ik je al dat mijn date een kind had. Ik was ook wel eerlijk tegen mijn date dat ik in het begin enorm twijfelde om met iemand te daten die een kind heeft. Begrijp mij niet verkeerd maar het is niet altijd gemakkelijk als je in zo een situatie beland. Want als je een relatie hebt moet je je partner delen met een kind. Plus je moet ook wel een beetje het kind mee opvoeden.

Een pittig detail ik heb zelf geen kinderen.

Ik ben nu dertig jaar en heb nog geen kinderen. Nee ik heb er niet bewust voor gekozen om kinderloos door het leven te gaan. Ik heb gewoon in het verleden nog niet de juiste persoon gevonden om kinderen te krijgen. Vroeger toen ik jonger was dacht ik er helemaal niet aan om mama te worden. Toen wou ik eigenlijk alleen maar genieten van het leven. Sinds vorig jaar wou ik eigenlijk toch wel een moeder zijn. Maar toen sprong helaas mijn relatie af. Maar misschien was dat eigenlijk wel heel goed. Want anders was ik nu een alleenstaande moeder geweest. Ik heb heel veel respect naar mensen die alleen hun kinderen opvoeden. Dus begrijp mij alsjeblieft niet verkeerd! Ik wil alleen dat het ideale plaatje klopt. Een relatie dat werkt, kind, huisje en mijn hondje. Dat is mijn ideale familie omdat ik zelf uit een gezin kom waar mijn moeder een alleenstaande moeder was. Ze voedde 2 kinderen op tot prachtige vrouwen. Ik heb dan ook enorm veel respect voor mijn moeder… Ja ik heb nog steeds een kinderwens zoals je kan lezen.

Maar nu date ik met iemand die al een kind heeft.

Ik had er nooit aan gedacht om met iemand te daten die al een kind heeft bij een andere vrouw. Maar toch wou ik graag met deze knappe man afspreken, (Ja zo  noem ik deze man in mijn column.) Ik was vooral nieuwsgierig naar die knappe man. Maar ik twijfelde enorm om af te spreken met hem. Zo vertelde hij wel al veel over zijn kind. Wat eigenlijk wel een pluspunt was voor mij. Dat was een teken dat hij echt naar zijn kind om keek. Ik was ook wel benieuwd naar het kind zelf. Maar had ook veel schrik om het kindje te ontmoeten. Ik was bang dat het kindje mij niet zou aanvaarden. Want een nieuwe vrouw in zijn of haar leven, plus je moet je vader ook nog eens delen met mij. Ja dat leek mij eigenlijk niet gemakkelijk.

Plus zou ik het wel aankunnen om een kindje mee op te voeden van een ander. Want wou ik dat eigenlijk wel? Als je geen kinderen hebt dan is het enorm wennen in het begin vind ik zelf. Je moet dan vooral rekening houden met een 3e persoon, je taal (wat niet altijd gemakkelijk is voor mijzelf) en dat je elkaar minder kan zien.

Maar dat minder zien zag ik wel een beetje als een voordeel. Je kan elkaar wat minder zien door dat kinderen naar school moeten. En de knappe man moest toen thuis blijven. Maar dat zie ik eigenlijk als een enorm voordeel omdat ik dan een beetje me-time heb. Ik vind het enorm belangrijk om in een relatie elkaar vrij te laten.

Uiteindelijk heb ik toch de stap gezet om te daten met iemand die een kind heeft.

Ik vond eigenlijk dat ik oud genoeg was om eens iets anders te doen. Want de alleenstaande ouders kunnen er ook niks aan doen dat ze terug alleen zijn. Dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening hier over. Uiteindelijk ben ik toch op date geweest. En eigenlijk heb ik daar nog steeds geen spijt van. Die enorme twijfels waren eigenlijk ook wel een beetje normaal… Je komt terecht ook in een andere situatie dan je eigenlijk gewend bent. Maar soms kan dat heel goed uitdraaien.

Hoe denk jij er over om een date te hebben met iemand die een kind heeft?

Delen is leuk
Vorig artikel Volgend artikel

Misschien wil je dit ook wel lezen?

20 Reacties

 • Reply Charel

  Wat een mooi eerlijk verhaal! Het is zeker een lastige situatie maar als het goed zit waarom geen kans geven toch xx

  juli 19, 2017 at 11:07
  • Reply Sanne

   Daar heb je helemaal gelijk in, misschien gebeurd het wel. 😉

   juli 24, 2017 at 11:12
 • Reply Manon

  Een vriendin van mij heeft ook nu een vriend met een kind en het gaat super tussen hun! Beter dan haar vorige vriendjes . Je moet zoiets gewoon een kans geven

  juli 19, 2017 at 18:26
  • Reply Sanne

   Dat is leuk om te lezen. 😉 Misschien heb ik het wel al een kans gegeven. 😉

   juli 24, 2017 at 11:13
 • Reply Lotte

  Ik kan niet oordelen over jou situatie omdat ik daar niet in zal komen aangezien ik zelf een alleenstaande mama ben. Maar ik snap je wel heel goed. Als vrouw zijnde leggen we toch sneller een druk op ons dat we een soort van ‘moeten’ mee opvoeden ook al zie hij het misschien wel anders. Ik vind het wel heel knap ondanks je twijfels dat je toch op date bent gegaan!

  juli 19, 2017 at 20:23
  • Reply Sanne

   Daar heb je helemaal gelijk in. We beseffen het soms niet dat we dat automatisch doen. 🙂

   juli 24, 2017 at 11:13
 • Reply Lonneke

  Ik kan je wel begrijpen zeker als je zelf geen moeder bent. Toch heel goed dat je de stap hebt genomen anders had je nooit geweten hoe het was gelopen.

  juli 19, 2017 at 20:26
  • Reply Sanne

   Dat is waar en dan had ik misschien nooit meer gedate. 😉

   juli 24, 2017 at 11:14
 • Reply Marijke

  Lijkt me inderdaad niet makkelijk als je zelf nog geen kind hebt. Maar misschien is het dan toch een soort bonus die je bij de liefde erbij krijgt

  juli 19, 2017 at 22:09
  • Reply Sanne

   Ja wie weet. 😉

   juli 24, 2017 at 11:14
 • Reply Nicole Orriëns

  Ik heb ze zelf ook, maar als je nog geen kinderen hebt lijkt me dit best even pittig eerlijk gezegd. Plus je hebt automatisch te maken met een ex.

  juli 20, 2017 at 08:00
  • Reply Sanne

   Klopt en daar moet je rekening mee houden. 😉

   juli 24, 2017 at 11:14
 • Reply Jolanda

  Spannend hoor! Als die persoon leuk is waarom niet? Ik zou het dan ook gewoon doen hoor

  juli 20, 2017 at 08:06
  • Reply Sanne

   Inderdaad, en die persoon was super leuk. 😉

   juli 24, 2017 at 11:15
 • Reply Babs (Babsupnext)

  Mijn vriend date iemand met een kind en het is hem heel goed bevallen want we zijn ondertussen al 7 jaar verder en hebben er nu nog 2 samen. En hij was de meest vrijgezelle man dat er hier rondloopt…

  juli 20, 2017 at 09:13
  • Reply Sanne

   dit is echt leuk om te lezen, 7 jaar is een prachtig getal om samen te zijn. 🙂

   juli 24, 2017 at 11:15
 • Reply Marjolein

  Ik kan me er niets bij voorstellen, maar aangezien je een kinderwens hebt, dan zal je wel openstaan om zijn kind te leren kennen. Misschien komt er zelfs een kindje van jullie beide?

  juli 20, 2017 at 09:19
  • Reply Sanne

   Ja wie weet ooit daar voor is het nog te vers hé. 😉

   juli 24, 2017 at 11:16
 • Reply Kreanimo

  Begrijpelijk dit hoor.
  Maar ik ben blij dat je op date bent geweest. Stel dat knappe man de ware is…

  juli 20, 2017 at 09:37
  • Reply Sanne

   Ik ben ook wel een beetje blij dat ik dit heb gedaan. 😉

   juli 24, 2017 at 11:16

  Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

  error: Je mag mijn foto\'s niet kopiëren of opslaan.