Blog

Mijn persoonlijke doelen voor de maand juni tot juli

persoonlijke doelen

De maand juni is nu al een paar weken bezig. Maar natuurlijk ben ik weer eens te laat met mijn persoonlijke doelen voor de maand juni. Afgelopen dagen was ik helaas ziek. Ik zat thuis met dit warme weer met een ontstoken rechtse amandel. Zo kon ik helemaal niet meer eten…. Maar toen was ik eigenlijk een beetje gaan nadenken. Zo wil ik echt graag wat gezonder eten. Ik ben echt iemand die uren kan snoepen. Als ik aan een zakje snoep begin dan moet die natuurlijk leeg zijn. Voor mijn tanden is het helaas geen pretje. Ik ben echt gevoelig voor zuurtjes bijvoorbeeld.. Ik kan je nu al een beetje verklappen dat dit doel zeker op mijn lijstje zal staan tot de maand juli!

Mijn persoonlijke doelen voor de maand juni tot juli, yes een lijstje.

Net zoals de meeste mensen hou ik eigenlijk wel van een lijstje. Daarom beschouw ik mijn persoonlijke doelen ook als een lijstje. Een lijstje wat eigenlijk een to-do lijstje is. Ik werk altijd met lijstjes vooral voor mijn boodschappen maar ook voor andere dingen. Bellen naar belangrijke afspraken, het huishouden mogen we natuurlijk niet vergeten en ook andere zaken die moeten geregeld worden. In mijn huisje zal je later altijd leuke lijstjes vinden. Ik ben er eigenlijk voor een groot stuk mee opgevoed. Mijn moeder legde vroeger en nu nog steeds een papiertje met taakjes die in huis moesten gedaan worden.

Ik haatte vroeger zulke takenlijstjes… Maar ik moet toegeven dat het eigenlijk wel gemakkelijk is. Je voert een taakje uit van het lijstje en zo kan je weer iets afstrepen. Het is nog leuker als je werkt met beloningen voor je zelf!

1. Deze maand wou ik eigenlijk wel heel graag wat meer bloggen.

Tot nu toe heb ik eigenlijk nog niet zoveel geblogd in de maand juni. Eigenlijk had ik steeds een paar smoesjes om niet te moeten bloggen. Je kent deze smoesjes misschien wel? Veel te moe na het werk maar wel tijd om naar vrienden te gaan. Hmm eigenlijk zou het zo niet moeten gaan. Daarom heb ik echt besloten om echt wat tijd vrij te maken voor mijn blog. Ik vind mijn blog zeker voor mijzelf belangrijk. Maar ook mijn vrienden zijn zeker zo belangrijk voor mij. Alleen moet ik nog de juiste balans vinden tussen het bloggen en mijn sociaal leven. Mijn sociaal leven zal altijd op nummer 1 staan. Maar de dagen dat ik wel kan bloggen dan zou ik eigenlijk moeten bloggen. Vanaf vandaag gaan we daar dus verandering in brengen!

2. Een beetje minder snoepen.

Ik moet bekennen dat ik eigenlijk veel te veel snoep. De suiker is niet altijd zo gezond voor mijn tandjes. Ik heb enorm gevoelige tanden. Als ik al te veel frisdrank drink dan voelen mijn tanden heel raar aan. Dan trek ik altijd zo een pijnlijk gezicht. Dus ik wil graag wat minder snoepen. Het snoep zou ik willen vervangen door kleine snoep tomaatjes, komkommer of andere lekkere groentjes. Gelukkig voor mij eet ik heel veel groenten graag. Zo ben ik echt dol op tomaten, paprika’s en andere groenten. Deze maand wil ik ook minder chocolade eten, gekochte pizza’s en fris drank drinken. Ik drink nog steeds te veel frisdrank. Ik eet ook te veel gekochte pizza… Ja die pizza is natuurlijk lactosevrij maar dan nog. Zo wil ik liever een zelfgemaakte pizza eten. Ik kook en bak eigenlijk wel graag. Dus dat zou wel lukken om af en toe zo eentje te maken.

Plus als ik geen pizza meer koop in de winkel. Spaar ik eigenlijk ook een beetje geld uit.. Misschien vraag je je nu wel af hoe kom dat? Als ik naar de winkel ga om pizza te kopen. Dan koop ik automatisch wat snoep… Dit persoonlijk doel moet gewoon lukken. Ik ben ook van plan om elke week een soort van dagboekje bij te houden over het minder snoepen… Dat gebeurt natuurlijk ook met de vele ups en downs.

3. Minder twijfelen om alles.

Echt waar dit doel past tegenwoordig perfect bij mij. Zo twijfel ik om alles van kleren aan te doen tot boodschappen doen. Ik twijfelde zelfs om in mei af te spreken met een super leuke man. Al die twijfels maken mij soms gek… Ja echt waar, het liefst zou ik gewoon niet meer willen twijfelen. Daarom vanaf vandaag gaan we dus niet meer twijfelen. Het gewoon doen!

4. Meer mijzelf durven te zijn bij andere mensen.

Ik ben altijd iemand die een glimlach heeft op haar gezicht. Zo hou ik er helemaal niet van om down te zijn. Sinds mijn grootvader is overleden ben ik echt veranderd. Ik ben niet meer de zelfde Sanne van vroeger. Zo ben ik enorm onzeker geworden naar andere mensen toe. Ik denk dat dit ook een beetje heeft te maken met mijn vroegere relatie. Vanaf nu wil ik terug meer mijzelf zijn. Gedaan met het onzekere naar andere mensen toe. Ik ben eigenlijk vooral onzeker bij oude vriendschappen of nieuwe mensen die ik heb leren kennen. Eigenlijk zou ik helemaal niet onzeker moeten zijn. Ik vind mijzelf eigenlijk heel mooi, vriendelijk, soms te eerlijk en durft haar eigen mening te zeggen. Ja en die vrouw wil ik blijven maar ook naar andere mensen toe. Een moeilijk werkpuntje aan mijzelf maar het moet lukken!

5. Eens nee durven zeggen.

De laatste tijd durf ik niet altijd nee te zeggen. Ik heb vooral schrik om mensen te verliezen. Dit weekend was ik wel ziek maar ik was blij om eens volledig thuis te zijn. Ik hou er helemaal niet van om elk weekend op stap te gaan. Sorry mannekes (zoals we hier in ons boerendorpje zeggen) , ik ben geen 20 jaar meer. Als ik één avond op stap ga voel ik dat 2 dagen er na nog. Tja en zo wil ik mij niet elk weekend voelen… Daarom wil ik graag eens nee zeggen. Ik blijf dan liever alleen thuis, een filmpje kijken of naar de cinema. Gewoon het af en toe eens rustig aan te doen.

Ik heb dat nodig als persoon om af en toe eens asociaal te zijn. Klinkt eigenlijk wel raar… Nee durven zeggen ga ik zeker proberen. Vroeger vond ik het gemakkelijker om nee te zeggen. De nieuwe Sanne heeft het eerder moeilijk om nee te zeggen. Ik ben iemand die niet graag mensen teleurstelt. De Sanne 1.2 of hoe je het ook mag noemen durft binnenkort nee te zeggen.

Mijn persoonlijke doelen zijn eigenlijk werkpuntjes aan mijzelf.

Het zijn mijn persoonlijke doelen waardoor ik nog een positievere persoon kan worden in het leven. In sommige persoonlijke doelen zal ik een balans moeten zoeken en andere weer om mijn leven voor een groot deel te veranderen. Kortom dit lijstje gaat mij op het einde van de maand juli een positievere inzicht in mijzelf geven. Wat is jouw werkpuntje voor deze maand?

Delen is leuk
Vorig artikel Volgend artikel

Misschien wil je dit ook wel lezen?

23 Reacties

 • Reply Jennifer

  Leuke doelen, hopelijk lukt het je!
  Ik herken me trouwens in al jouw puntjes…

  juni 18, 2017 at 14:22
  • Reply Sanne

   Dankjewel, dat dacht ik al een beetje. 😉

   juni 18, 2017 at 22:06
 • Reply Fleur

  Wat goed om je zelf doelen te stellen. Maar wees niet te streng voor jezelf. Soms is een doel per keer al voldoende

  juni 18, 2017 at 17:16
  • Reply Sanne

   Dat is waar en net daarom 2 maanden en niet 1 maand. 😉

   juni 18, 2017 at 22:05
 • Reply Sandra

  Wat een goed lijstje. Dit zijn namelijk van die dingen waar je zelf echt sterker en meer jezelf van wordt! Veel succes en niet bang zijn! 🙂

  juni 18, 2017 at 17:23
  • Reply Sanne

   Awel dat denk ik ook wel. Ik ga je raad opvolgen om niet bang te zijn en gewoon te doen. 😉

   juni 18, 2017 at 22:05
 • Reply Jasmijn Dennink

  Mooie doelen en ik wens je heel veel succes. Jammer dat je zo onzeker ook bent geworden maar wel heel goed dat je het door hebt en er ook wat aan wilt doen. Onzekerheid kan je zo tegenwerken in veel situaties. 🙁
  Misschien jezelf wat vaker verwennen met een leuk cadeautje of naar de beautysalon. Dat geeft soms ook een boost voor je zelfvertouwen! Lekker wandelen in de zon helpt mij altijd goed!

  Laat je het weten of het gelukt is? 😀

  juni 18, 2017 at 17:25
  • Reply Sanne

   Dankjewel voor de tip. Welk beautysalon kan je mij aanraden?

   juni 18, 2017 at 22:04
 • Reply Sherry

  Goed lijstje met doelen. 1 gaat bast lukken. 2 gaat niet lukken ik houd teveel van snoep.

  juni 18, 2017 at 18:01
  • Reply Sanne

   Ik hou ook enorm veel van snoepen, maar mijn tanden vind ik ook belangrijk. Dus geen idee hoe ik die balans daar in kan vinden. 😉

   juni 18, 2017 at 22:04
 • Reply Amanda

  Mooi lijstje! Ik hoop dat je je doelen kunt halen! Geniet van je week!

  juni 18, 2017 at 18:22
  • Reply Sanne

   Dankjewel, ik hoop het ook. 😉

   juni 18, 2017 at 22:03
 • Reply Nesrin

  Mooie doelen en zeker haalbaar. Ga je een update plaatsen?

  juni 18, 2017 at 23:00
  • Reply Sanne

   Dat is nu eens een goed idee. Om de 2 weken komt hier zeker en vast een update van. 😉

   juni 19, 2017 at 22:09
 • Reply Marsha

  Ik hou van dit soort lijstjes ik doe het heel vaak bij mezelf. Minder snoepen en meer bloggen staat er bij mij ook op haha

  juni 18, 2017 at 23:46
  • Reply Sanne

   Haha maar die 2 zijn ook niet gemakkelijk hoor. 😉

   juni 19, 2017 at 22:08
 • Reply Nicole Orriëns

  Allemaal supergoede voornemens! Minder snoepen, meer bloggen, helemaal prima!
  Minder twijfelen vind ik ook heel herkenbaar, maar wel een stuk lastiger uitvoerder dan bijv. minder snoepen en meer bloggen.

  juni 19, 2017 at 06:46
  • Reply Sanne

   Inderdaad bloggen en minder snoepen is vele gemakkelijker. Dan minder twijfelen…

   juni 19, 2017 at 22:07
 • Reply Maaike

  Mooie doelen, ik denk wel veel tegelijk alleen. Ik zou geloof ik wat minder doen. Ons grote doel deze maand is het huis verkoopklaar krijgen zodat we kunnen gaan verkopen en verhuizen. Voor mezelf als doel erbij dat de kindjes voldoende aandacht krijgen ondanks dat en ik mezelf ook niet vergeet.

  juni 19, 2017 at 08:26
  • Reply Sanne

   Misschien heb je wel gelijk. 😉 Je huis verkopen en verhuizen is een heel karweitje. 😉

   juni 19, 2017 at 22:06
 • Reply Jody

  Herkenbare punten! Stapje voor stapje doen gaat het makkelijkst heb ik gemerkt.. 😉

  juni 19, 2017 at 15:44
  • Reply Sanne

   Klopt helemaal. 😉 Ik doe mijn best. Maar niet alles tegelijk hoor. 😉

   juni 19, 2017 at 22:04
 • Reply Nicole Orriëns

  Een belangrijk werkpunt van mij is altijd meer rust inbouwen in mijn leven.

  juli 23, 2017 at 21:27
 • Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

  error: Je mag mijn foto\'s niet kopiëren of opslaan.