Lactosevrije receptjes

Vrijdag tip: Receptje met gehakt, spinazie en farfalle.

farfalle

Onlangs had ik nog eens zin in gehakt. Ik gebruik gehakt niet alleen bij pasta bolognese maar ook in wok gerechten of zelfgemaakt hamburgers. Deze keer had ik heel weinig in huis. Het eerste weekend van de maand koop ik meestal de grote boodschappen zoals bijvoorbeeld vlees, vis, sauzen, kruiden en nog andere dingen. Ik maakte met de overgebleven producten die ik in huis had een lekker receptje, die ik graag deel met jouw!

Receptje: gehakt met spinazie en farfalle.

De bereidingstijd is maar liefst een 25 minuutjes. Dit receptje is trouwens gemaakt voor meerdere personen en lactosevrij. Ken je mensen die lactosevrij moeten eten? Dan is dit receptje zeker iets voor jouw, je vrienden, je kennissen of je familie.

Wat heb je nodig voor dit receptje met gehakt, farfalle en spinazie?

  • Pasta: ik heb gekozen voor farfalle pasta, 200gram.
  • Room: light room van Dilea, dit hebben we nodig voor de spinazie.
  • Spinazie uit de diepvries: van de heijn die lactosevrij, een klein beetje spinazie.
  • Gehakt: 300gram van de heijn.
  • Kruiden: peterselie, tijm, rozemarijn, biologische zwarte peper.
  • Boter: huismerk heijn. Een klein beetje boter of je kan ook olijfolie gebruiken.
  • Keukengerei.

farfalle met spinazie

Hoe maak je dit lekkere lactosevrij receptje met gehakt en spinazie?

  1. Eerst zet je een kookpot met water op het fornuis. Je brengt deze aan de kook.
  2. Ondertussen ontdooi je het gehakt in de microgolf.
  3. Als het water kookt doe je 200gram farfalle in de kookpot. Deze moet toch meer dan 10 minuutjes koken. Je laat de pasta gaar worden.
  4. Je doet een beetje boter of olijfolie in een pan. Daarna zet je deze op het vuur.
  5. Nu is de boter al gesmolten en je doet het gehakt in een pan. Je plet deze voorzichtig met een vork.
  6. Draai het gehakt regelmatig om met een spatel en je doet er de kruiden rozemarijn, tijm en zwarte peper op. Je laat het gehakt mooi bruin bakken.
  7. Je doet de spinazie in een magnetron kom en liefst eentje met een deksel er op. Ik verkies meestal ook verse spinazie maar ik had geen zin om naar de winkel te lopen. De spinazie moest 3 minuutjes in de magnetron om daarna even in de kom te roeren.
  8. Je doet bij de spinazie de light room en je roert alles onder elkaar. Daarna zet je deze 2 minuutjes in de magnetron.
  9. Je giet de farfalle pasta af na 11 – 12 minuutjes in een vergiet.
  10. Als laatste stap doe je de farfalle in een grote kom. Zo meng je de farfalle, het gehakt, de spinazie en peterselie onder elkaar.
  11. Eet smakelijk en geniet van deze lekkere maaltijd!

Wat vond ik zelf van dit gerechtje?

Ik vind het altijd zo leuk om iets nieuw te bedenken voor deze blog. Deze keer vond ik het enorm verrassend. Het hele gerechtje vulde heel goed, na één bord had ik eigenlijk al genoeg. Ik vond het ook leuk om niet zo lang te staan in de keuken. Dit is vooral belangrijk na een dagje werken of als je een gezin hebt. Dan wil je eigenlijk niet zo lang in de keuken staan. Ga jij dit gerechtje klaar maken?

Sorry voor de slechte foto’s, deze zijn gemaakt met mijn oude gsm.

Delen is leuk
Vorig artikel Volgend artikel

Misschien wil je dit ook wel lezen?

14 Reacties

  • Reply Evelyne

    Ziet er lekker uit!

    september 10, 2017 at 16:51
  • Reply Jennifer

    Mmm… ziet er lekker uit.
    Deze combinatie (pasta-spinazie-gehakt) heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar lijkt me wel de moeite waard.

    september 10, 2017 at 19:33
  • Reply Yova

    Eten ziet goed uit. Makkelijk om te maken. Fijne dag.

    september 12, 2017 at 07:25
  • Reply Nicole Orriëns

    Dit maak ik ook vaak, maar dan met spekreepjes in plaats van gehakt. Leuk om het op deze manier te zien!

    november 11, 2017 at 07:25
  • Reply Els

    eenvoudig, maar lekker, denk ik. Ik deed dit al met gerookte zalm onder, ook lekker! 😉 Maar ik enorm graag spinazie ook, dat helpt!

    november 11, 2017 at 11:39
    • Reply Sanne

      Met gerookte zalm is het inderdaad ook lekker. 😉

      november 11, 2017 at 13:01
  • Reply Linda Meester

    Ik ben dol op spinazie, op gehakt en op farfalle.
    Deze combinatie had ik zelf nooit verzonnen.
    #rentnaardesupermarkt

    november 11, 2017 at 12:04
    • Reply Sanne

      Is echt een aanrader en een zalige combinatie. 😉

      november 11, 2017 at 13:00
  • Reply MC Kleuver

    Ik vind het een verrassend recept en zeker een leuke combinatie. Gelukkig vind ik spinazie niet vies.

    november 11, 2017 at 19:19
  • Reply Judith

    Ik hou niet zo van gehakt, maar spinazie gaat wel vaak in mijn pasta

    november 11, 2017 at 23:04
  • Reply esther perfors

    Ik eet geen vlees en glutenvrijepasta maar wij maken het dan wel eens met zalm, spinazie, en verse pasta, heerlijk!

    november 13, 2017 at 20:53
  • Reply Maargy

    Ik maak het ook meestal met gerookte zalm, maar met gehakt lijkt het me eigenlijk net zo lekker!
    ..en de foto’s zijn prima hoor! groetjes Maargy x

    november 14, 2017 at 09:08
  • Reply Verena

    Ik ben dol op spinazie, dus dit zou ik graag eens willen proeven!

    november 14, 2017 at 20:08
  • Reply Sabine

    Spinazie is hartstikke gezond, dus ja ik zou dit wel maken en dan het liefst met volkoren pasta.

    november 15, 2017 at 12:40
  • Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

    error: Je mag mijn foto\'s niet kopiëren of opslaan.