Foodie Lactose Sunday, Lactosevrije receptjes

Rijst met broccoli, kip en een roomsausje

rijst met broccoli, kip

Ik was als kind altijd al dol op rijst. Nee ik eet eigenlijk niet zo graag aardappelen. Het liefst zou ik alle dagen rijst eten of pasta. Maar dat kan natuurlijk niet altijd. Als mijn moeder kookt dan kookt ze altijd aardappelen. Ik lust alleen aardappelen als het frietjes zijn of gebakken patatjes. Zondag is eigenlijk meestal mijn persoonlijke kook dag. Eigenlijk gebeurt er die dag niet zoveel buiten wandelen met Diezel, opruimen en dus ook koken. Daarom besloot ik een nieuwe rubriek toe te voegen op mijn blog. De nieuwe rubriek noemt trouwens Foodie Lactose Sunday. Het eerste receptje dat ik in deze rubriek plaats is er eentje met rijst, broccoli, kip en een roomsausje.

Foodie Lactose Sunday is een nieuwe rubriek op deze blog.

Foodie lactose sunday staat geheel in het teken van een lekker lactose vrij receptje. Dit kan gaan van een lekker dessertje tot een stevige lunch. Het receptje is trouwens altijd lactosevrij en super gemakkelijk om te maken. Ik hou er ook niet van om uren te staan achter het fornuis net zoals jij misschien.  Om de 2 weken vind je hier trouwens een nieuw receptje in deze rubriek.

Deze keer maakte ik rijst met broccoli, kip en een roomsausje.

De bereidingstijd was ongeveer iets minder dan35 minuutjes, ideaal toch? Dit receptje is lactosevrij en voor meerdere personen gemaakt. Ben je alleen zoals ik? Ideaal om even in te vriezen of als restje te bewaren voor morgen.

Wat heb je nodig voor dit receptje:  rijst met broccoli, kip en een lekker roomsausje?

  • Een grote pan.
  • Een pannetje.
  • Kookpotten en ander keukengerei.
  • Broccoli.
  • Kip: 300gram (kippenblokjes) (van ah)
  • Alpro Soya Light Room: Een beetje room.
  • Zilvervlies rijst (ah): 250gram.
  • Boter of olijfolie.
  • Kruiden: Paprika, tym, peterslie, rozemarijn en biologische zwarte peper. (Allemaal van de ah)
  • Paprika: 1 stuk (de rode paprika).
  • Snoeptomaatjes: Een stuk of 7.

Hoe maak je dit receptje: Rijst met broccoli, kip en een roomsausje.

  1. Eerst ontdooien we de kip in de magnetron. Ik vergeet zoiets altijd uit te leggen.
  2. Je doet water in een kookpot voor de rijst. Je laat het water koken.
  3. Als het water kookt doe je de rijst er in. Deze rijst moet 8 minuutjes mee koken op een lager vuur.
  4. Je maakt de broccoli schoon en snijd deze in stukjes.
  5. Nu heb je een 2e kookpot nodig voor de broccoli. Je doet er water in en laat het koken. Ik gebruik altijd warm water zodat het water sneller gaat koken.
  6. Vergeet niet om de rijst van het vuur af te halen na 8 minuutjes. Het gemakkelijkste is om de rijst af te gieten in een klein vergiet.
  7. Daarna doe je de rijst terug in een kookpot (zet het niet op het vuur) met een deksel er op. Je laat de rijst zo een 10 minuutjes staan.
  8. Als het water kookt voeg je de broccoli er aan toe. Je laat de broccoli meekoken tot ze helemaal gaar zijn.
  9. Ondertussen doe je een beetje boter of olijfolie in een pan.
  10. Als de boter gesmolten is leg je de kip er in. Ik kruid de kip met paprika kruiden. Zo laat je ze meebakken tot als ze mooi bruin zijn.
  11. We maken de paprika schoon en snijden deze in kleine stukjes.
  12. We gaan nu eens kijken of de broccoli al gaar is. Als de broccoli gaar is mag je deze af gieten.
  13. Je doet ook een beetje boter of olijfolie in een klein pannetje (dit is namelijk voor de saus).
  14. Aan dat pannetje voeg je de paprika toe.
  15. Nu was je de snoeptomaatjes en snij je deze in kleine stukjes.
  16. Deze snoeptomaatjes voeg je ook toe aan het pannetje. Als kruiden gebruiken we Rozemarijn, tym en biologische zwarte peper.
  17. Je laat alles mooi meebakken en voegt er een klein beetje room aan toe.
  18. Als de saus al een beetje kookt voeg je er nog peterselie aan toe.
  19. Eet smakelijk!

Het is je misschien al opgevallen?

Maar ik kook heel weinig met zout. Zo gebruik ik liever kruiden en eigenlijk mis ik dan helemaal geen zout. Ik gebruik alleen zout in soep of een bolognese saus.

Wat vond ik zelf van dit lekkere receptje met rijst met broccoli, kip en een roomsausje?

Het receptje smaakte super lekker en wil ik zeker vaker maken.  Zo stond ik helemaal niet lang in de keuken. Wat echt ideaal is na een lange dag werken of als je geen zin hebt om lang achter het fornuis te staan. Ga jij dit receptje maken?

Delen is leuk
Vorig artikel Volgend artikel

Misschien wil je dit ook wel lezen?

24 Reacties

  • Reply whitley Heijmans

    Ik ben ook gek op rijst en eet het liever ook elke dag haha. Dit recept klinkt heel lekker!

    xx

    november 19, 2017 at 11:40
    • Reply Sanne

      haha, ik ook. Het is ook heel lekker. 😉

      november 19, 2017 at 21:37
  • Reply Elke

    Ziet er zeker niet slecht uit! Ga ik toch wel eens proberen maken voor mijn vriend dit gaat dit top vinden! 🙂

    november 19, 2017 at 11:47
    • Reply Sanne

      Elke, je vriend gaat het super vinden. Ben benieuwd wat je er van vind?

      november 19, 2017 at 21:38
  • Reply Lodi

    Lekker! En makkelijk dat het snel klaar is. Ik kook eigenlijk ook nooit met zout, ik mis het niet omdat ik het helmaal niet gewend ben.

    november 19, 2017 at 12:41
    • Reply Sanne

      Lodi, klopt zeker, ik mis het ook niet.

      november 19, 2017 at 21:38
  • Reply Ivon

    Ziet er lekker uit!! Ik zou zelf wel wat meer broccoli pakken, ik houd van lekker veeeel groenten ;D

    november 19, 2017 at 12:45
    • Reply Sanne

      Het paste helaas niet in mijn bordje anders had ik ook meer broccoli genomen. 😉

      november 19, 2017 at 21:38
  • Reply Merel

    Ziet er lekker uit Sanne
    Hier is het vandaag kip met bloemkool en kroketjes

    november 19, 2017 at 13:17
    • Reply Sanne

      Dat klinkt ook niet slecht. Alleen eet ik niet zo graag bloemkool.

      november 19, 2017 at 21:39
  • Reply Nesrin

    Ik ben dol op de combinatie broccoli, rijst en kip en soms gooi ik er cashewnoten bij 😉 Het ziet er lekker uit!

    november 19, 2017 at 14:58
    • Reply Sanne

      Dankjewel voor de tip, die combinatie wil ik ook wel eens proberen.

      november 19, 2017 at 21:39
  • Reply marjolein

    Altijd lekker hollandse soort van pot. groenten en kip is altijd een goed idee

    november 19, 2017 at 20:30
    • Reply Sanne

      klopt ik eet heel graag groentjes.

      november 19, 2017 at 21:40
  • Reply Judith Jasper

    mm klinkt lekker. Ik kook ook de roomsausjes met Alpro, altijd lekker

    november 19, 2017 at 21:16
    • Reply Sanne

      Klopt, ik vind ze ook lekker.

      november 19, 2017 at 21:40
  • Reply Nicole Orriëns

    Leuk zo’n nieuwe rubriek. Je gerecht ziet er heerlijk uit zeg!

    november 20, 2017 at 06:48
    • Reply Sanne

      Dankjewel. Het was ook heel lekker. 😉

      november 20, 2017 at 21:28
  • Reply MC Kleuver

    Een verrassende combinatie voor mij, maar klinkt zeker heel erg lekker!

    november 20, 2017 at 11:17
    • Reply Sanne

      Dankjewel, het was ook wel lekker 😉

      november 20, 2017 at 21:28
  • Reply Laura Martens

    Oh dit lijkt me echt een perfecte combinatie. Dit ga ik echt serieus uit proberen binnenkort! Leuk recept!

    november 20, 2017 at 12:50
    • Reply Sanne

      Is echt een aanrader, ben benieuwd wat je er zelf van vindt?

      november 20, 2017 at 21:29
  • Reply Ilona

    Heel lekker en makkelijk te maken, toppertje!

    november 20, 2017 at 19:00
    • Reply Sanne

      Dankjewel en bereidingstijd is ook niet lang. 😉

      november 20, 2017 at 21:29

    Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

    error: Je mag mijn foto\'s niet kopiëren of opslaan.