Geld besparen, Sporten

Vijf bespaartips rond goedkoper sporten

goedkoper sporten

Iedereen wil voor de zomer of in de zomer een mooi lijntje hebben. Dus gaan de meeste van ons sporten in een sportschool. Maar wat als je daar geen geld voor hebt? Want zo een fitness abonnement is echt niet goedkoop. Sommige sportscholen zijn erg duur. Plus zo een fitnessabonnement gebruik je maar even en niet voor altijd. De meeste mensen schaffen het aan zonder het eigenlijk te gebruiken omdat ze er geen tijd voor hebben! Ja echt waar daardoor geef ik vandaag vijf bespaartips om goedkoper te sporten. Want sporten hoeft eigenlijk helemaal niet duurt te zijn!

Vijf bespaartips rond goedkoper sporten.

Als ik het woordje goedkoper lees dan denk ik vooral ja dat is leuk. Door goedkoper te sporten heb je ook meer plezier in de sport zelf. Een dure sport kan leuk zijn als je veel geld hebt maar leef je van weinig loon of een bepaald budget dan passen mijn tips beter bij jouw. Hier onder vind je dus 5 tips waardoor jij ook goedkoper kan sporten!

1. Wandelen is één van de leukste sporten!

Wandelen is eigenlijk gratis dat je gewoon in je eigen straat of dorp kan doen. In mijn dorp heb je namelijk al 2 wandelroutes die je gewoon kan volgen. Zo bespaar ik ook geld uit voor mijn benzine. Maar wat als je geen wandelroutes heb in je dorp?  Dan kan je de auto nemen en gewoon rijden naar een wandelroute. Ik kies meestal een wandeling die dichtbij huis is. Zo bespaar ik toch een beetje mijn naft. Sommige wandelingen kan je ook gewoon doen met het openbaar vervoer. Eigenlijk heb je voor een wandeling te maken niet veel nodig, een outfit die gemakkelijk zit, wandelschoenen (trekking schoenen voor lange wandelingen) en vervoer. Je komt nog altijd goedkoper uit dan een duur fitnessabonnement. Tijdens een wandeling beweeg je alle lichaamsdelen die je hebt. Wandelen is gezond en je valt er ook vanaf. Dat is bij mij toch een beetje gebeurt. Ik maak meestal korte wandelingen maar ook een wandeltocht van 12km.

2. Een fitness parkour in open lucht.

Vroeger had je bij ons aan de VVV toren een parkour waar je gewoon oefeningen kon doen. Van hangen aan palen tot lopen door paaltjes. Zo had je verschillende oefeningen. Zo kon je eigenlijk uren fitnessen in open lucht. Het was ook nog eens gratis wat super leuk is. In sommige gemeentes heb je dit ook al.

3. Hardlopen op straat in je eigen dorp.

Mijn liefde voor hardlopen is begonnen in januari 2017. Zo vond ik het vooral leuk om in de avond te lopen in een rustige straat. Toen woonde ik namelijk nog samen. Ik moet wel bekennen dat ik de laatste tijd niet zoveel gelopen heb. Maar binnenkort heb ik nog een weekje vakantie en ga ik terug hardlopen. Zo moet ik nog een nieuw schema maken voor mijzelf en een vriendin. Hardlopen kan je perfect doen in je eigen dorp. Je hoeft eigenlijk alleen een outfit te kopen (die goed zit om te lopen) en loopschoenen. Hardlopen vind ik trouwens leuker dan in een sportschool. Want je komt meer buiten, je ziet meer mensen dan in een sportschool en zo kan ik ook samen lopen met mijn hondje. Diezel vind het heel leuk om samen te lopen want dan kan hij volledig zijn energie kwijt. Hardlopen is ook leuk om te doen met vrienden!

4. Fietsen in eigen dorp of een fietsroute.

De meeste mensen hebben net zoals ik een fiets thuis staan. Soms gebruiken we eigenlijk liever de auto dan de fiets. Vroeger toen ik ging werken met de trein, reed ik eerst naar het station met de fiets. Zo fietste ik per dag toch meer dan 4km. Ja ik had op dat moment al een kleine fitness. Fietsen is gezond en goedkoper dan een duur sportabonnement. Zo kan je al snel een tweedehands fiets kopen voor een klein prijsje bij sommige mensen aan huis! Een outfit heb je er echt niet voor nodig tenzij je er liever eentje koopt. Wel heb je gemakkelijke schoenen nodig, een helm en een vestje zodat ze je beter kunnen zien. Want soms kijken auto’s helemaal niet naar fietsers!

5. Yoga of meditiatie oefeningen doen in open lucht of thuis.

Tegenwoordig doet bijna iedereen wel eens yoga of meditatie oefeningen. Je kan ze thuis doen of gewoon ergens waar het rustig is in open lucht. Het enige wat je misschien hoef te kopen is een goed boek (waarin de oefeningen duidelijk staan) , een matje, een outfit en handige schoenen. Zoiets is nog altijd goedkoper dan dat duur fitnessabonnement.

Zo heb je heel veel sporten die je gewoon thuis kan doen of in eigen dorp.

 • Ik denk dan vooral aan badminton want daar heb je vooral een raket nodig en een pluimpje. Als kind kon ik daar uren mee spelen en je loopt dan ook nog eens om dat pluimpje maar te vangen.
 • Basketballen is ook heel leuk. In sommige dorpen heb je al een net hangen. Dan kan je er gewoon gratis spelen alleen of met je vrienden. Je hebt alleen nodig een sportoutfit, sportschoenen en een basketbal. Misschien heeft iemand van je vrienden wel een basketbal.
 • Maar ook voetballen kan je ook doen. Heel leuk om te doen als je kinderen hebt. In sommige gemeentes heb je al een net staan om te voetballen. Je hebt dan alleen misschien een outfit, schoenen en een bal nodig.

Kortom sporten hoeft eigenlijk helemaal niet duur te zijn. De meeste sporten kan je al beoefenen door weinig geld uit te geven. Welke sport beoefen jij?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

12 Reacties

 • Reply Inez

  Sporten hoeft inderdaad niet duur te zijn! Ik probeer minstens 1 keer per week te gaan joggen (ik ga eerlijk zijn, dat lukt niet vaak) en probeer ook 1 keer per week yoga te doen, gewoon in onze woonkamer met een youtubefilmpje (dat lukt beter dan het joggen). Onlangs ontdekte ik ook de app 7 minute workout waarbij je ook gratis en op 7 minuten tijd een (voor mij) stevige workout kan doen.

  augustus 14, 2017 at 12:07 pm
 • Reply Elke

  Leuke tips geef je! Zelf heb ik thuis een geimprovieseerde fitness met wat yoga matjes etc om mijn oefeningen te doen. En dan ga ik ook af en toe joggen en wandelen!

  augustus 15, 2017 at 2:16 pm
 • Reply zebrazonderstrepen

  lopen is een goedkope sport!

  augustus 16, 2017 at 5:27 pm
 • Reply Natalie

  Ik probeer wekelijks naar de Basic Fit te gaan, is gelukkig ook maar 20 euro/maand. In de zomer probeer ik buiten wel meer te wandelen of lopen!

  november 10, 2017 at 2:18 pm
 • Reply Ineke

  Ik ga naar Basic Fit. Maar doe ook vaak oefeningen thuis aan de hand van youtubekanalen.

  november 10, 2017 at 2:27 pm
 • Reply Nicole Orriëns

  Ik ben ook een hardloper. Vier keer per week en twee keer per week doe ik crosstraining met een youtube filmpje. Goedkoper wordt het niet : )

  november 10, 2017 at 3:20 pm
 • Reply Sofie

  Wat een handige tips! In de stad waar ik woon is er ook zo’n fitness park, erg handig en leuk!

  november 10, 2017 at 4:04 pm
 • Reply esther perfors

  Als het kan ga ik weer hardlopen, mis het en vind het de fijnste manier van sporten.

  november 10, 2017 at 4:54 pm
 • Reply Karlien - Polished Cats

  vooral yoga of flexibility doe ik enorm graag in de tuin
  maar helaas daar begint het nu wat te koud voor te worden

  liefs
  Karlien

  november 10, 2017 at 5:32 pm
 • Reply Peggy

  Klopt! Ik heb voor niks een abonnement afgesloten! Nooit geweest! Echt erg! Sport nu thuis voor de tv en hometrainer 😊

  november 10, 2017 at 11:58 pm
 • Reply Madelon - Meer met mama

  Ik sport nu op het moment niet. Maar goede tips

  november 13, 2017 at 9:15 am
 • Reply Sabine

  Ik wandel heel veel met de kleine, met de kinderwagen. Maar ook zeker zonder kinderwagen is dit een goede sport en je kunt altijd hardlopen.

  november 15, 2017 at 12:15 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat