Sanne Wandelt

Vijf te gekke herfstwandelingen

herfstwandelingen

De herfst is momenteel al in ons klein landje. Je voelt het ook wel een beetje. Als je buiten kijkt word het stilletjes al sneller donker. In de ochtend zie je dan vooral mist, ja die mist heeft toch wel een beetje iets. Want als de tijd verder gaat dan word het gewoon weer licht en zie je de leuke herfstkleuren aan de bomen. Je voelt ook dat het buiten kouder wordt. Maar ik was toch wel een beetje verbaasd dat het zonnetje nog steeds schijnt. Ik kan echt genieten van de herfst en vooral dan een kleine of grote wandeling maken met Diezel. Ik besloot al snel om 5 herfstwandelingen uit te kiezen.

Vijf te gekke herfstwandelingen, die je echt wel eens moet doen.

Natuurlijk heb je nog andere mooie wandelingen. Maar zo zijn er toch een paar dingen die mij bij gebleven zijn tijdens een wandeling. Zo zag ik een mooie rode paddenstoel in het Munsterbos. Het was daar ook heel mooi om te wandelen. De dingen die je ziet, de natuur en de wandeling zijn eigenlijk heel belangrijk voor mij. Hier onder vind je trouwens vijf te gekke herfst wandelingen.

1. Het Munsterbos in Munsterbilzen te Bilzen.

Munsterbos
Ik vertelde je daarnet al over het Munsterbos en de rode paddenstoel die ik er vond. Je kan er meerdere wandelroutes bewandelen. Het Munsterbos is trouwens wel heel populair onder andere wandelaars. Als je er gaat wandelen in het weekend dan kom je toch een paar mensen terug. Om daarna rustig te wandelen en te genieten van de natuur. Je kan er trouwens ook mooie foto’s maken. Adres: Leroyplein 2 te Munsterbilzen. Hier onder zie je trouwens een foto van de rode paddenstoel.

2. Bellvuebos een kleurrijk bos.

bellevuebos
Toen ik vorig jaar ging wandelen in het Bellvuebos was ik verbaasd over de vele kleuren in het bos. Ik had nog nooit zo een kleurrijk bos gezien. Het was er prachtig. Er was toen helaas niet echt een wandelroute. Je kon er wel een paar bordjes volgen zodat je niet verloren loopt. Het bos is eigenlijk wel heel groot. Wij parkeerden toen aan een huis. Er is eigenlijk geen parking aan en dat vond ik wel jammer. Adres: Wij zijn toen gestart in de straat Wouddal, Kortessem, het Bellevuebos. Er is wel geen parking aan!

3. Lietenberg in Zutendaal.

Lietenberg
De Lietenberg is gelegen in Zutendaal en je hebt er ook een insectenmuseum. Je kan er verschillende wandelroutes bewandelen. Ik koos daar voor de groene route van 5km. Ik heb daar toen echt een gevoel gehad dat ik in een bos wandelde. Het was er echt prachtig om te wandelen en te genieten van de natuur. Wist je trouwens dat De Lietenberg één van de toegangspoorten is van het park Nationaal Park Hoge Kempen? Adres: Stalkerweg, Lietenberg te Zutendaal. Een ruime parking waar je gemakkelijk je auto kan parkeren.

4. Het natuurgebied Tommelen.

Tommelen
Tommelen is een prachtige natuurgebied waar je rustig kan wandelen en tijdens de wandeling leer je nog iets bij. Een klein stukje geschiedenis: Tijdens het wandelen zie je verschillende poelen deze zijn trouwens ontstaan door de Amerikaanse bombardementen in 1944. Er is wel maar 1 wandelroute en dat is vooral een korte wandeling van 1 tot 2 km. Adres: Spoorwegstraat, Hasselt. Er is wel geen parking in de buurt.

5. Alden Biesen.

Alden Biesen
Als ik denk aan Alden Biesen dan zie ik voor mij het prachtige kasteel. Je hebt er verschillende wandelroutes en een ruime parking om je auto te parkeren. Ik ben er al een paar keer gaan wandelen. Je hebt er ook een wandelroute van 15km, ideaal als je houdt van lange afstanden. Je kan de verschillende wandelroutes ook combineren. Adres: Kasteelstraat 6 te Bilzen. Als je een beetje verder rijdt zie je een grote parking.

Heb jij nog een leuke herfstwandeling voor mij? Ga jij wel eens wandelen?

Delen is leuk
Vorig artikel Volgend artikel

Misschien wil je dit ook wel lezen?

14 Reacties

 • Reply Yova

  Prachtig wandeling heb je gemaakt. Paddenstoel is helemaal geweldig mooi om te zien. Echt mazzel dat je tegen kwam. Natuur is zo mooi!!

  oktober 5, 2017 at 08:20
  • Reply Sanne

   Dankjewel, ja heb toen echt geluk gehad. Maar dit jaar zouden er veel staan.

   oktober 5, 2017 at 21:40
 • Reply Filip Vereecken

  Hey Sanne, het zullen stuk voor stuk hele mooie wandelingen zijn. Ik probeer ze zeker te doen hoor. Is niet echt bij mij in de buurt, maar voor zo’n mooie streek heb ik het zeker over.

  oktober 5, 2017 at 20:57
  • Reply Sanne

   Hey Filip, je kan er ook een leuk uitje van maken? Als je er bent geweest mag je altijd een mailtje sturen met je mening of je foto’s. 🙂

   oktober 5, 2017 at 21:43
 • Reply Tits Pierrot

  Vrijhern,met start aan de Kluis,zou er zeker nog moeten bij horen.

  oktober 6, 2017 at 09:14
 • Reply Nicole Orriëns

  Ik wandel sowieso elke dag met Trixie. En hier in de buurt. Maar jouw wandelingen zien er heel inspirerend uit!

  oktober 6, 2017 at 11:54
 • Reply Chantal - Capital Monday

  Jaa mijn vriend en ik gaan graag wandelen samen. Aankomende zondag staat er een wandeling in het doornse bos op de planning.

  oktober 6, 2017 at 13:07
 • Reply Martiena

  Wat zijn je foto’s gaaf! Ik krijg zo weer zin om morgen een stuk te gaan wandelen. Leuk leuk leuk!

  oktober 6, 2017 at 16:38
 • Reply Madelon - Meer met mama

  Wat een mooie wandelingen zeg. Heerlijk!! Prachtige foto’s ok.

  oktober 6, 2017 at 19:33
 • Reply Merel

  Geweldige foto’s, heb echt zitten genieten. Vooral die laatste bij het kasteel lijkt me heerlijk. Moet nog steeds een keer met de kinderen naar het bos, maar vind het in de omgeving Utrecht prachtig.

  oktober 7, 2017 at 15:38
 • Reply Sandra

  Ik wandel vaak in mijn buurtje. Zo heerlijk om even je hoofd leeg te maken. 🙂

  oktober 7, 2017 at 16:19
 • Reply Claudia

  Ik houd van een flinke wandeling. Ik word er altijd zo rustig van. En ik houd erg van de natuur. In Haren(GN) is een heel mooi wandelgebied.

  oktober 8, 2017 at 00:19
 • Reply Nathalie - Volgmama

  Ik wil eens een keer een kabouterpad gaan wandelen met mijn kids, dat lijkt mij erg leuk. Dat is een route in het bos waar je kleine kabouterbeeldjes tegenkomt.

  oktober 8, 2017 at 10:21
 • Reply Judith

  Prachtige locaties zeg! Ik loop graag in het Edese bos, vol met geschiedenis ook

  oktober 8, 2017 at 15:47
 • Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

  error: Je mag mijn foto\'s niet kopiëren of opslaan.