Persoonlijke Verhalen

Zwart wit foto’s op instagram?

zwart wit foto's

Ik was al een tijdje aan het twijfelen over mijn instagram account. Zo plaatste ik eerst kleurrijke foto’s dan weer dromige foto’s. Met dan af en toe een zwart/wit foto. Toen ik pas mijn account startte koos ik voor lichte foto’s, die echt wel opvielen. Maar eigenlijk werd ik er niet gelukkig van…

Ik wou een populaire instagram account.

Zo was ik alleen maar gefocust op mijn volgers. Natuurlijk deed ik niet mee aan het spelletje iemand volgen en niet meer volgen. Ik wou liefst elke maand 50 volgers er bij. Wat was ik teleurgesteld toen het niet lukte. Ik kreeg er zelfs een insta dipje van. Zo plaatste ik helemaal geen foto’s meer. Ik had er ook geen plezier meer in. Terwijl dit vroeger mijn favoriete app was. Ik vond dat het tijd werd om iets te veranderen aan mijn tijdlijn.

zwart wit foto's

Zo koos ik voor zwart wit foto’s voor mijn insta tijdlijn.

Vandaag besloot ik om iets te veranderen aan mijn profiel. Ik verwijderde de kleurrijke foto’s. Zo plaatste ik 7 nieuwe foto’s die zwart/wit waren. Mijn nieuwe stijl is nu zwart/wit. Zo plaats ik alleen foto’s die zwart/wit zijn en heb ik maar één stijl. Nee geen verschillende stijlen meer voor mijzelf. Want eerlijk gezegd werkte dat niet voor mij. Zo vond ik het een rommeltje op mijn hele tijdlijn. Ik had er geen overzicht meer in… Mijn nieuwe tijdlijn vind ik nu leuker. Zwart wit foto’s vind ik mooier dan kleurrijke foto’s… Je ziet ook meer emoties op zwart wit foto’s. Dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening.

Ik denk dat we allemaal wel eens een trend volgen.

Een trend is leuk om er even aan mee te doen. Maar uiteindelijk is het niet je eigen stijl of keuze. Ik denk ook dat we het leuker vinden als we een eigen stijl hebben. Want zo beleef je er toch plezier aan. Ik ga ook proberen om minder te focussen op de vele volgers. Eigenlijk ben ik al gelukkig met een paar volgers. Wat is jouw mening hier over? Volg jij al een trend op insta? Ben jij ook te hard gefocust op volgers hebben?

Delen is leuk
Vorig artikel Volgend artikel

Misschien wil je dit ook wel lezen?

17 Reacties

 • Reply Nicole Orriëns

  Nee, maar mijn Instagram account stelt dan ook niet veel voor. Dus het heeft wel gevolgen ; )

  november 4, 2017 at 12:20
 • Reply Evelyne

  De foto met de vlinders vind ik prachtig!

  november 4, 2017 at 14:41
 • Reply Natalie

  Ik herken het Instagram dipje, alles is helaas heel erg gefocust op likes en volgers en merk dat ik er daarom ook soms moeilijk mee heb, omdat je zoveel moeite moet blijven doen 🙁 Ik zou zelf niet zo voor zwart-wit kiezen omdat het niet goed past bij mijn persoonlijkheid past

  november 4, 2017 at 18:54
 • Reply marjolein

  Groot gelijk dat je een eigen onderscheidende instagram feed hebt, zo vl je op en krijg je met goede foto’s zeker weten de volgers!

  november 5, 2017 at 10:04
 • Reply Sabine

  Ik hou ook altijd dezelfde filter aan op m’n instagram. Zo houd ik het één stijl.

  november 5, 2017 at 13:49
 • Reply MC Kleuver

  Super dat je zo hebt gekozen voor wat je zelf mooi vind. Zwart/wit foto’s kunnen zeker mooi zijn, en ook opvallen.

  november 5, 2017 at 16:37
 • Reply Manon

  Ik vind zwart/wit foto’s altijd heel erg mooi. Goed dat je kiest voor iets wat je zelf heel mooi vind

  november 5, 2017 at 16:49
 • Reply Ilona

  Ik volg zeker niet alle trends op insta, en ik doe ook niet mee met het volgen/ontvolgen spel..
  Instagram is pure fun bij mij en zo wil ik het graag houden 😀
  Wel heb ik ook een bepaalde stijl in mijn feed 😀

  Ilona

  november 5, 2017 at 17:03
 • Reply Fleur

  Volgers zijn leuk, maar ik volg daarvoor geen trend en post gewoon wat ik leuk vind. Sommige accounts met een trend vind ikzelf een beetje saai worden op den duur

  november 6, 2017 at 14:48
 • Reply Marie-Lise (Reislustig.be)

  Ik heb ook wat een haat-liefde verhouding met Instagram – soms enkele dagen netjes elke dag, en dan weer radiostilte. In ieder geval wel erg goed dat je je eigen stijl gevonden hebt! En dat je het doet omdat je zin hebt om het te doen, en niet voor die volgers :-). Als je authentiek bent aan jezelf, dan komen ze wel 🙂 – althans dat zeg ik ook aan mezelf 😉

  november 6, 2017 at 23:19
 • Reply Nicole Orriëns

  Ik vind zwart wit foto’s vaak flatteuzer. Zelf sta ik er tenminste mooier op ; ) Ik vind het een leuke manier om je instagram feed te onderscheiden.

  november 7, 2017 at 07:12
 • Reply Judith Jasper

  Ik gebruik nu alles in 3 zeg maar. Ik vind zwart wit prachtig maar dat werkt niet altijd bij food posts bijv, en ik hou gewoon veel van kleur. In 3 kan ik het een beetje bijhouden en blijft het overzichtelijk. ik snap dat rommelige gevoel ik werd er ook opstandig van

  november 7, 2017 at 12:59
 • Reply Danielle

  Ik houd er wel van zwart/wit foto’s !

  november 8, 2017 at 15:42
 • Reply Renata

  Tja soms wijk je af van de dingen die je eigenlijk graag doet en kom je pas later tot het besef dat het niet is wat je eigenlijk wou – goed dat je daar achter gekomen bent 🙂

  november 8, 2017 at 23:28
 • Reply willy

  leuk om je teug te zien Sanne

  de foto met die vlinders is een toppertje

  fijne avond

  november 10, 2017 at 20:03
 • Reply Nathalie - Volgmama

  Ik hou ook van zwart wit foto’s. Mijn Insta is een chaos haha. Maar hoop dit jaar nog op 1500 volgers.

  november 10, 2017 at 23:15
 • Reply Jessica J.

  Ik heb helemaal geen ‘stijl’ of iets dergelijks, maar dat zorgt juist voor eigenheid, vind ik. Mijn Instagram is een weerspiegeling van wie ik ben, ik post de dingen die me bezighouden, wanneer ze me bezighouden. Ik post zowel bloggerelateerde afbeeldingen als snapshots. Over die laatste gooi ik telkens een van drie bepaalde filters, maar verder? 🙂 Het is mij ook helemaal niet zo om die volgers te doen. Sinds dat nieuwe algoritme is iedereen toch aan het sukkelen, dus doe ik er geen moeite meer voor.

  november 13, 2017 at 10:13
 • Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

  error: Je mag mijn foto\'s niet kopiëren of opslaan.