Alleen Wonen

5 irritante vragen rond een huisje huren met een hond

huisje huren

Een paar maanden terug had ik de hoop op een huisje maar helaas is dat niks geworden. Ze hadden mij toen helaas niet gekozen maar ik geef de hoop niet op hoor. Nu ik zo regelmatig zoek naar een huisje zijn mij toch een paar dingen opgevallen. Ik ben alleenstaand dus eigenlijk verdien ik alleen geld. Want onze Diezel brengt nog steeds geen geld binnen maar wel gelukkig veel liefde. Tja en dat is natuurlijk wederzijds… Alleen vielen er 5 dingen mij op als je een hond hebt en je wilt een huisje huren.

5 irritante vragen rond een huisje huren met een hond, ja dit is echt gebeurd!

Een huisdier is heel leuk en behoort eigenlijk toch tot de familie?

Ja zo dacht ik er toch ook over. Maar toen ik mij onlangs ergens ging inschrijven vertelde ze mij het volgende: In Europa is er een wet dat je een huisdier niet mag weigeren! Alleen is er nog geen Belgische wet maar misschien kunnen we daar samen verandering in brengen! Ik vind persoonlijk dat ze een huurder echt niet mogen weigeren als hij of zij een huisdier heeft. In een volgend artikel wil ik graag hier wat meer over schrijven. Misschien willen jullie dat artikel dan delen op jouw social media?

Toen ik naar een paar huisjes ging kijken, kreeg ik een paar irritante vragen:

1. Oh je hebt een huisdier? Maakt die van alles stuk?

Ja echt waar dit vroegen ze aan mij. Diezel is perfect opgevoed en maakt alleen zijn eigen spullen kapot antwoordde ik dood leuk. Want Diezel is dan misschien wel een grote hond maar hij is echt een softy hoor. Hij maakt niks stuk en doet niks kapot. Oh en hij is nog eens super zindelijk. Als ik weg ben ligt hij lekker in zijn mandje of zijn bench want daar houdt hij nu eenmaal van.

2. Oei je hebt een middelgrote hond?

De laatste keer dat ik keek naar mijn hondje was hij nog steeds niet gekrompen hoor of gegroeid. Hij is middelgroot zoals een labrador eigenlijk en dat is toch ook een familie hond? Een puppy blijft namelijk ook niet klein hoor. Honden groeien nu eenmaal en de laatste keer dat ik naar hem keek is hij nog steeds even groot gebleven…

3. Oei is hij wel zindelijk?

Oh die vraag heb ik al te vaak gehoord. Eerlijk gezegd ben ik het eigenlijk beu gehoord. Diezel is perfect zindelijk en doet liever zijn behoefte buiten in de tuin. Baasje ruimt dit natuurlijk elke keer weer op. Diezel was als puppy al heel snel zindelijk. Zo vroeg hij op 11weken al om naar buiten te gaan. Hij had het veel te snel door en dat was voor mij als baasje heel gemakkelijk. Dus ja mijn hondje is zindelijk!

4. Een stafford is toch gevaarlijk hé?

Euh nee, Diezel is echt niet gevaarlijk hoor. Hij zeurt alleen af en toe om zijn eten.  Het liefst krijgt hij dit stipt om 16.30u! Ja onze Diezel is eigenlijk een beetje rot verwend. Een hond is niet gevaarlijk, het ligt altijd aan de opvoeding van het baasje. Diezel is trouwens een hele mix van verschillende rassen. Tja en toevallig trekt hij nogal heel fel op een stafford. Staffords zijn echt lieve honden. Soms nog liever dan een gewone familie hond.

5. Wat doe je hond als je niet thuis bent?

De meeste verhuurders denken al snel dat een hond zich gaat vervelen als het baasje niet thuis is. Diezel slaapt gewoon of waakt op het huisje als ik niet thuis ben. Of hij speelt soms met zijn speelgoed maar dat gebeurt maar zelden. Het liefst ligt hij eigenlijk gewoon in zijn mandje of in de bench. Diezel vind zijn bench enorm leuk, het is voor hem een veilige plaats om even uit te rusten.

Deze 5 irritante vragen rond een huisje huren, heb ik echt meegemaakt!

Ik kan heel goed begrijpen dat mensen schrik hebben voor hun eigendommen als ze er mensen in laten wonen die een hond hebben. Maar eigenlijk is het ook wel een voordeel voor deze mensen als er een hond woont in hun huizen. Een hond waakt heel goed over zijn of haar eigendom. Inbrekers moeten echt oppassen met onze Diezel. Bij andere mensen is hij dan weer een lammetje. Kortom eigenlijk is het gewoon jammer dat mensen met een huisdier eigenlijk heel weinig kansen krijgen op de huurmarkt.

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

2 Reacties

 • Reply Yova

  Wat een rare vragen ze. Het lijkt wel moet alles weten over je hond. Dit heb ik nooit van gehoord zoveel vragen. Ik weet dat mijn ouders toen ook huisje huurt nooit vragen gesteld over hond. Onze ouders hadden ook altijd honden gehad. Wij gingen ook mee met hun. Nooit problemen gehad. Misschien kun je beter particulier doen. Sorry dit gaat wel te ver. Diezel is een lieve hond. Mooie foto van Diezel.

  augustus 29, 2017 at 8:38 am
 • Reply Dorien

  Ja, dat lijkt me zeker niet eenvoudig. Met Diezel zal je inderdaad wel veel vooroordelen tegenkomen, helaas. Dat zegt meer over de andere persoon dan over jou en je hond natuurlijk. Heel veel succes nog met de zoektocht! Ik hoop dat je het ideale huis snel tegenkomt. 🙂

  augustus 29, 2017 at 1:41 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat