Persoonlijke Verhalen

7 dingen die ik echt niet graag eet!

eet

Toen ik een paar weken geleden buikgriep had viel het mij op dat ik het lekkere eten miste. Ik ben een enorme liefhebber van goed en lekker eten. Het liefste zou ik een hele dag eten maar dat gaat natuurlijk niet. Alhoewel, nee toch maar niet. Maar er zijn toch een paar dingen die ik echt niet graag eet. Eigenlijk lust ik ze gewoon niet en sommige soorten van groenten vind ik echt vies. Ben je benieuwd welke groenten en ander eten ik niet lust?

7 dingen die ik echt niet graag eet.

Vrienden zeggen dikwijls tegen mij oh jij eet echt alles. Eigenlijk is dat niet waar. Ik ontken het natuurlijk en toch geloven ze mij echt niet. Waarschijnlijk komt dit doordat ik echt de raarste dingen eet. Zo at ik vroeger wel eens yoghurt chips (toen ik niet wist dat ik lactose intolerant was), nu mag ik dat natuurlijk niet meer eten. En toch zijn er 7 dingen die ik echt niet lust.

1. Asperge soep en asperges.

Ieuuw dit is dus echt niet lekker. Asperge soep is zo een witte smurrie precies. In ieder geval het ziet er gewoon vies uit. Natuurlijk heb ik dit al eens geproefd maar ik lust het gewoon niet. Nee ik ben geen fan van asperges en asperge soep.

2. Pure chocolade.

In mijn speciale dieet van lactosevrij eten gebruiken ze wel eens pure chocolade. Dit word trouwens vooral verwerkt in toetjes, choco of koeken. Ja echt waar, ik vind de smaak soms erg tegen vallen. Nee ik lust geen pure chocolade. Nochtans hou ik enorm veel van chocolade maar dan het liefst gewone melk chocolade of witte chocolade. Die natuurlijk lactosevrij is.

3. Witloof en spruitjes, nee ben er geen fan van.

Ik at vroeger wel eens spruitjes of witloof maar eigenlijk vond ik het helemaal niet lekker. Als kind moest ik door die witloof en spruitjes uren aan tafel blijven zitten  om mijn bord leeg te eten. Ja echt waar, ik was een moeilijke eter. Toen ik ouder werd moest ik natuurlijk niet meer blijven zitten aan tafel. Tja en ik lust het nog steeds niet.

4. Alles wat er raar uitziet, ja echt waar.

Ik vind dat zelf verschrikkelijk maar het behoort ergens tot mijn karakter. Als eten er raar uitziet van kleur of vorm dan eet ik gewoon niet. Ik ben op dat vlak enorm kieskeurig. Zo denk ik bijvoorbeeld aan guacamole, een ontbijt snack of een granaatappel.

5. Bloemkool, helaas ook weer een groente.

Vroeger als kind, tiener en volwassen persoon at ik heel graag bloemkool. Tot als ik bij iemand moest blijven eten. Daar maakten ze bloemkool gereed met super veel zout er boven op. Dan heb je eigenlijk een combinatie van zoutige bloemkool en dat is echt vies. Sindsdien lust ik eigenlijk helemaal geen bloemkool meer.

6. Zalm die gebakken is.

Een paar jaar geleden was ik eens gaan eten in een restaurant. Toen nam ik regelmatig pilletjes in waardoor je alles kan eten. Dus koos ik voor een zalm gerechtje. Onderweg na huis begonnen mijn handen te jeuken. Toen ik thuis kwam begon alles te jeuken, waardoor ik de dokter van wacht moest bellen. Ik had blijkbaar een voedselvergiftiging opgelopen. Echt waar, een spuit in mijn kont en de jeuk was al een pak minder. Sindsdien eet ik nooit meer zalm op restaurant. Zelfs thuis eet ik het nog steeds met een bang hartje. Ik lust het zelfs niet meer en ja dat is erg…

7. Nootmuskaat, die kruiden ruik ik niet graag.

Het ruikt raar en ik lust het eigenlijk ook niet. Vaak gebruiken ze nootmuskaat in gerechtjes of salades. Ik eet het soms wel op maar eigenlijk lust ik het helemaal niet…

Kortom dit waren 7 dingen die ik niet graag eet.

Eigenlijk lust ik wel heel veel dingen niet daardoor was het super gemakkelijk om zo een lijstje te maken. Dit is trouwens mijn persoonlijk lijstje en geen tips om deze producten niet te eten. Wat eet jij niet graag? Of wat lust je echt niet?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

27 Reacties

 • Reply Natalie

  Haha serieuze lijst! Ik heb vooral een probleem met texturen, zo vind ik de textuur van champignons & erwten verschrikkelijk 😀

  november 27, 2017 at 8:15 am
  • Reply Sanne

   Oei ja dat snap ik ergens ook wel. Past ook niet echt samen.;)

   november 27, 2017 at 8:54 pm
 • Reply Malou

  Nootmuskaat vind ik ook echt smerig! Alleen die geur inderdaad al… Bah.

  november 27, 2017 at 8:26 am
  • Reply Sanne

   Echt eh, ik lust het ook niet. En ze doen dat overal in.

   november 27, 2017 at 8:55 pm
 • Reply Mariëlle | Me-licious

  Grappig om te lezen, maar alles wat jij op de lijst hebt staan vind ik hardstikke lekker 🙂

  november 27, 2017 at 8:42 am
  • Reply Sanne

   haha, ik juist niet. 😉

   november 27, 2017 at 8:55 pm
 • Reply Krystle/Batboy

  Asperges, spruitjes en witlof gaan er bij mij ook niet in bah! Ben sowieso niet echt heel dol op groente haha, maar bloemkool lust ik wel.

  november 27, 2017 at 8:52 am
  • Reply Sanne

   Bloemkool lust ik ook niet echt haha.

   november 27, 2017 at 8:56 pm
 • Reply Nicole Orriëns

  Ik ga echt over mijn nek van een banaan. Vooral vanwege de structuur. Ik lust wel bananenijs.

  november 27, 2017 at 8:53 am
 • Reply Jamey

  Bah ik ben ook echt geen fan van asperges. Bleegh.

  november 27, 2017 at 9:13 am
  • Reply Sanne

   Ik ook niet, haha. 😉

   november 27, 2017 at 8:56 pm
 • Reply Nathalie - Volgmama

  Ik lust geen witlof en spruiten brrrr. Asperges vind ik allen lekker in een romige aspergesoep, anders niet.

  november 27, 2017 at 9:31 am
  • Reply Sanne

   Ik ook niet hoor. 😉

   november 27, 2017 at 8:57 pm
 • Reply priscilla

  Oh my, aspergesoep is het lekkkkkkerste wat er bestaat haha. Zeker nu het wat kouder is. Ik lust geen banaan, bah. Bananensmaakjes dan weer wel.

  november 27, 2017 at 11:10 am
  • Reply Sanne

   Oh bananen ben ik net dol op. 😉

   november 27, 2017 at 8:57 pm
 • Reply mieke | mieksmind

  asperges witlof en spruitjes eet ik ook niet graag blehh, tenzij het romige (gebonden) asperge soep is zonder stukjes

  november 27, 2017 at 11:13 am
  • Reply Sanne

   Nee dan lust ik het nog steeds niet. 😉

   november 27, 2017 at 8:58 pm
 • Reply Florentine

  Grappig, ik houd ook niet van zalm, witlof en spruitjes. Maar pure chocola en asperges: heaven!!!! Super leuk artikel heb je geschreven, zo leren we je ook gelijk wat beter kennen. 🙂
  Liefs Florentine

  november 27, 2017 at 3:32 pm
  • Reply Sanne

   oh nee pure chocolade echt niet.

   november 27, 2017 at 8:59 pm
 • Reply Saskia

  Oh 5 vind ik juist wel lekker. Wat ik echt niet lus? Smeerkaas en Zuurkool :’) BAH!

  november 28, 2017 at 10:53 am
 • Reply willy

  dingen die we niet lusten, worden hier wel niet klaargemaakt..

  wat wat hierboven staat lust ik wel

  fijne dag Sanne

  november 28, 2017 at 4:40 pm
 • Reply merel

  ik zie pure chocolade staan Sanne en dat is nu echt de chocolade die ik in huis heb, zo nu en dan niet iedere dag breek ik daar een stukje van af … en ja ik vind dat dus wel heel lekker

  november 28, 2017 at 7:49 pm
 • Reply Iris

  Wat een grappig lijstje! Ik hou alleen niet van champignons

  november 28, 2017 at 8:29 pm
 • Reply Nesrin

  Asperge vind ik heerlijk!
  Leuk om te lezen wat jij absoluut niet lekker vindt.

  november 28, 2017 at 11:37 pm
 • Reply alexa

  Bij mij is dat duidelijk banaan en rode kool / zuurkool maar voor de rest.. nah,

  november 30, 2017 at 12:10 pm
 • Reply Manon

  Ik vind rode bieten niet zo lekker. Maar gebakken zalm i love itttt!!!!

  november 30, 2017 at 5:20 pm
 • Reply Vera

  Nootmuskaat vind ik juist lekker ruiken haha Zeld houdt ik niet zo van fruit.

  december 14, 2017 at 8:32 am
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat