Persoonlijke Verhalen

Ik, mijn autootje en de sneeuw gaan echt niet samen

sneeuw

Gisteren ochtend lag ik rond 9 uur nog in bed. Ik hoorde dat het precies aan het regenen was. Zo zocht ik even mijn pantoffels, die ik uiteindelijk niet vond. Toen liep ik met blote voeten naar beneden. Ik keek uit het raampje van de voordeur. Maar ik was verbaasd dat het sneeuwde,  toen keek ik nog eens uit het raam. Ik snapt het nog steeds niet. Dus deed ik de voordeur maar even open. Ik riep naar Diezel oh my god het sneeuwt…

Brr ik en de sneeuw gaan echt niet samen. Oh het sneeuwt…

Toen ik de deur open deed, kwam Diezel stilletjes aangelopen. Hij is namelijk geen grote fan van de sneeuw. Ik moet bekennen dat ik er zelf ook geen fan van ben. We besloten al snel om terug naar binnen te gaan. Natuurlijk liep Diezel weer te hard waardoor hij lichtjes uitschoof. Diezel haat het namelijk dat zijn pootjes nat worden. Als ik niet snel genoeg ben om zijn pootjes af te drogen loopt hij gewoon heel wild naar binnen. Ik heb totaal geen idee waarom hij dit doet. Maar ik gok een beetje op aandacht. Diezel krijgt namelijk graag aandacht van zijn baasje. Maar goed ik dwaal even af de sneeuw…

Ik keek nog eens naar buiten.

Zo hoopte ik echt dat het al op gehouden was met sneeuwen. Helaas was dit niet gebeurd. Toen bleef de sneeuw liggen, natuurlijk baalde ik enorm. Oh ik was toen ontzettend kwaad op alles en iedereen. Zo bleef ik maar staren naar de sneeuw. Ik plakte bijna met mijn hoofd tegen het raam. Tja en ik keek ook enorm nors. Volgens mij was dat echt ontzettend grappig om te zien.

Maar toch besloot ik om te vertrekken met de auto. Ik stapte in de auto en reed zachtjes verder. Je kan namelijk toch niet zo hard rijden in de sneeuw. Ik was al een paar straten verder toen mijn autootje het moeilijk kreeg. Ik kon precies niet meer stoppen. Ja ik probeerde verschillende keren om te remmen. Helaas lukte dat niet en trok ik aan de handrem. Dat was wel even spannend want er kwamen andere auto’s aan. Ik heb enorm heel veel schrik om te rijden in de sneeuw. Toen draaide ik uiteindelijk terug om toch maar even naar binnen te gaan. Binnen zat ik namelijk warmer als in mijn klein autootje.

Rond 2 uur in de namiddag begon het eindelijk te regenen.

Hier had ik al een tijdje opgehoopt. Ik besloot na een tijdje om terug te vertrekken naar huis. Tja ik moet nu eenmaal gaan werken om centjes te verdienen voor Diezel en mij. Met een bang hartje maakte ik de auto terug sneeuwvrij en startte de auto. Eerst wou mijn autootje niet naar achter rijden. De oprit was namelijk niet sneeuwvrij. Gelukkig lukte dit wel na een paar keer proberen. Zo reed ik voorzichtig verder. Ik zag in de verte al een auto heel hard rijden. Ja en toen zag ik die zelfde auto uitschuiven. Ik wachtte rustig even af en reed verder. Ik schudde met mijn hoofd nog naar de andere bestuurder.

Als het sneeuwt moet je ook niet hard gaan rijden hoor. Er zijn mensen zoals ik die schrik hebben om te rijden in de sneeuw.

Ik reed voorzichtig de verschillende straten uit en kwam eindelijk terecht op de hoofdweg. Tegen 40 reed ik verder, veel te traag maar als ik meer gas gaf begon de auto namelijk te dabben in de sneeuw. Ik had geen zin om uit te schuiven want onze Diezel zat ook nog eens in de koffer van mijn auto. Dus reed ik ontzettend traag want ook Diezel had enorm veel schrik.

De tranen stonden de hele weg in mijn ogen. Tja ik ben soms echt een softy. Ik was zo blij toen ik eindelijk onze oprit zag. Zo zuchtte ik even om daarna even te lachen. Tja ik en de sneeuw gaan echt niet samen. Ik heb er heel veel schrik van.

Waarom hou ik er niet van om te rijden in de sneeuw?

Als kind reed ik regelmatig mee met mijn moeder. Op een gegeven moment gingen we even naar de winkel. We waren nog maar net vertrokken toen we een andere straat uitreden. Ik en mijn moeder zagen een auto in volle vaart op ons afkomen. Uiteindelijk belande die zelfde auto in de gracht. We waren allebei toen zo hard geschrokken. Want als we één seconde eerder waren geweest dan had die ons geraakt. Sinds ik dat ongeluk zag, rijd ik echt niet graag met de auto in de sneeuw… Rijd jij graag in de sneeuw?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

20 Reacties

 • Reply Elke

  Meid, jij bent absoluut geen softy hoor! Jij hebt gewoon goed gehandeld want in zo’n weer rijden met de auto is gewoon veel te gevaarlijk! Zeker als je dan zoiets ziet gebeuren is dat niet fijn… Ik rij zelf ook absoluut niet graag in de sneeuw ik moest deze morgen even weg en op die korte tijd 2 ongelukken zien gebeuren echt niet fijn… Dus ik snap je zeker en vast!

  december 11, 2017 at 2:51 pm
 • Reply Marion

  Ik heb er geen moeite mee om in de sneeuw te rijden. Ik vind dat wel leuk.

  december 11, 2017 at 2:53 pm
 • Reply Patricia

  Ik vind fietsen in de sneeuw al 1 grote ellende, dus laat staan rijden hahaha

  december 11, 2017 at 2:59 pm
 • Reply Vera

  Ik snap wel dat het lastig is rijden in de sneeuw. Zelf heb ik geen auto en ga ik altijd met het openbaar vervoer. Dat was vandaag ook een ramp, hopelijk is het morgen wat beter.

  december 11, 2017 at 3:00 pm
 • Reply eline

  Argh het is nooit fijn als je verplicht naar buiten moet tijdens de sneeuw om te gaan werken ofzo. Persoonlijk vind ik dat iedereen eens een slipcursus zou moeten volgen. Dat lijkt me handig als je in dit weertje begint te schuiven.

  december 11, 2017 at 4:02 pm
 • Reply Eva

  Ik snap dat je bent geschrokken toen je een auto in de gracht zag rijden! Mij lijkt het ook niet fijn om te rijden in de sneeuw. Ik ben blij dat ik m’n rijles van deze week had vóórdat het ging sneeuwen. Nu hopen dat de sneeuw snel weg is 😉

  december 11, 2017 at 4:34 pm
 • Reply Sabine

  Ik hou ook niet zo van het rijden in de sneeuw, maar met onze volvo auto voel ik me wel veilig. In Zweden heeft men de sneeuw ook onder controle en is men het ook gewend. Dus ik voel me hier wel veiliger dan in Nederland in de sneeuw. xx

  december 11, 2017 at 4:41 pm
 • Reply Debbythechocoholic

  Wauw je laatste tekstje, mijn hart sloeg een tel over! Je hebt heel veel geluk gehad daar en ik snap perfect vanwaar je angst komt om in de sneeuw te rijden. Zelf ben ik er ook geen fan van, maar zolang je voorzichtig en traag rijdt kan er niet veel fout lopen. Mensen die snel rijden met dit weer verklaar ik gek!

  december 12, 2017 at 11:14 am
  • Reply Sabine

   Ja auto ongelukken staan zeker ook bij mij niet op mijn lijstje van ‘to do’s’ zogezegd. Is zo eng altijd!

   december 12, 2017 at 7:09 pm
 • Reply Kimberley

  Mooi weer om thuis te blijven en te genieten van het uitzicht.

  december 12, 2017 at 7:13 pm
 • Reply Jennifer

  Sneeuw is leuk als je warm binnen zit en buiten naar de vlokjes kunt kijken. Maar als je er door moet met de fiets of auto… Een totale ramp.

  december 12, 2017 at 8:38 pm
 • Reply Armande

  Nee, ik ben het helemaal met je eens. Sneeuw is hartstikke leuk, als je maar nergens heen hoeft.
  Onze Akkie heeft ook een hekel aan natte pootjes, die hupt over elk plasje heen.

  december 12, 2017 at 10:10 pm
 • Reply Nicole Orriëns

  Nee, ik vind het eng! Dus ik rijd superlangzaam en dan krijg ik stress van de mensen achter mij die ongeduldig worden.

  december 13, 2017 at 9:03 am
 • Reply Verena

  Ik vind het ook heeeel eng. Ik zat in de bus toen het zo hard sneeuwde, heel de bus ging slippen op de dijk. Heb mijn hart vastgehouden toen!

  december 13, 2017 at 9:23 am
 • Reply Natalie

  Ik woon in een appartementsblok met ondergrondse parking en ik geraakte gewoon de ‘steile’ oprit al niet op! Ik rij ook liever niet in sneeuwweer, maar gelukkig woon ik overal dichtbij en kan ik te voet naar het werk

  december 13, 2017 at 11:02 am
 • Reply MamaMinke

  Sneeuw en ik gaan ook niet samen. Ik ben dus lekker binnen gebleven.

  december 13, 2017 at 11:08 am
 • Reply querine

  ik ben blij dat ik niet de enige ben die er niet van houd!
  ik vindt het verschrikkelijk om te rijden met sneeuw.

  december 13, 2017 at 12:08 pm
 • Reply Jamey

  Hoe mooi het winterse weer ook is, ik ben blij dat die sneeuw weg is!

  december 14, 2017 at 8:33 am
 • Reply Verena Friederich

  Ik zelf ben ook echt geen fan van de sneeuw. Ik vind het heel mooi om naar te kijken, maar loop of fiets er liever niet in.

  december 14, 2017 at 3:48 pm
 • Reply Linda meester

  Ik houd helemaal niet van sneeuw en gladheid in het verkeer. Ik ga direct lopen (en heb geen rijbewijs)

  december 18, 2017 at 8:49 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat