Lactosevrije receptjes

Lekkere chocolade mousse met maar 3 ingrediënten

chocolade mousse

Ik wou onlangs iets nieuw uitproberen in de keuken. Zo wou ik heel graag chocolade mousse maken. Ik had het eigenlijk nog nooit gemaakt. Maar ik had helaas niet zoveel ingrediënten in huis. Meestal heb je toch een paar ingrediënten nodig om deze heerlijke chocolade mousse te maken. Ik besloot al snel om wat dingetjes uit te proberen. Zo kwam ik op het idee om zo weinig mogelijk ingrediënten te gebruiken. Dit receptje is trouwens ook lactosevrij.

Zo maak jij ook een lekkere chocolade mousse met maar 3 ingrediënten.

Mijn chocolade mousse is het bewijs dat je echt niet veel ingrediënten nodig hebt om iets lekkers te maken.

De bereidingstijd is maar liefst 8 tot 10 minuutjes, ja je leest het goed. Plus je laat de mousse 60 minuutjes opstijven in de frigo. Met de feestdagen is dit het ideale receptje. Want je staat helemaal niet lang in de keuken. Plus je kan het perfect maken vooraleer je bezoek arriveert. Zo heb je toch een lekker en vers dessertje  om aan je gasten te serveren. Dit receptje is trouwens geschikt voor 6 personen. 

lactosevrije chocolade mousse

Welke ingrediënten heb je nodig voor dit receptje?

Misschien ben je nu wel verbaasd geworden dat je maar 3 ingrediënten nodig hebt. Hier onder vind je al vast deze 3 ingrediënten:

  1. Soya slagroom 250ml om op te kloppen.
  2. Cacao poeder (mag ook biologisch zijn).
  3. Een halve banaan.

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Een mixer en kloppers.
  • Keukengerei.
  • Een grote kom.

chocolade mousse

De bovenstaande ingrediënten heb je zeker en vast in huis. Maar hoe maak je deze lekkere chocolade mousse?

  1. Als eerste haal je al het materiaal uit dat je nodig hebt.
  2. Je doet de soya slagroom in een grote kom.
  3. We kloppen de soya slagroom op. Dit duurt ongeveer een 2 minuutjes. Dit hangt natuurlijk een beetje af van welke slagroom dat je gebruikt.
  4. De slagroom is ondertussen opgeklopt en we doen er 2 lepels cacao bij. Mag natuurlijk ook minder zijn. Tja ik ben verzot op de smaak van chocolade en cacao. Je mengt alles ondereen met de mixer.
  5. Een halve banaan gaan we gebruiken om er aan toe te voegen. Je pelt de banaan en snijd deze in kleine stukjes. Daarna mix je de banaan onder de rest van het beslag. Zo blijft er niks meer over van de banaan.
  6. Je verdeelt de chocolade mousse in verschillende kommetjes.
  7. Als versiering kan je kiezen voor een koekje, zoals ik deed of voor chocolade stukjes.
  8. Je zet de kommetjes in de frigo zodat de chocolade mousse kan opstijven. Dit duurt toch zeker een 60 minuutjes.
  9. Smullen maar!

lekkere chocolade mousse

Wat vond ik zelf van de chocolade mousse?

Ik vond dat de mousse een lichtere kleur had dan sommige chocolade mousse in de winkel. De smaak was ook wel verrassend lekker zo proefde ik lichtjes de slagroom, de banaan en het cacao poeder. Ik vond het ook wel een beetje apart dat alle smaken perfect samen passen. Er is geen één smaak van de 3 ingrediënten dat echt overheersend is. Ik had eerder verwacht dat je alleen maar de banaan proefde. Gelukkig was dit niet het geval. Ik ga deze mousse zeker serveren als dessert met de feestdagen. Ga jij deze chocolade mousse maken?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

40 Reacties

  • Reply Krystle/Batboy

    Wat een goede tip en he hebt er ook niet veel voor nodig, ideaal! Ik ga dit ook maken lekker hoor.

    december 13, 2017 at 7:04 am
  • Reply Nicole Orriëns

    Wat een leuk toetje, en lekker laagdrempelig! Die lange vinger vind ik er leuk in.

    december 13, 2017 at 9:10 am
  • Reply querine

    dat klinkt wel goed!
    en niet zo zwaar is perfect voor de feestdagen waar je toch altijd iets te veel eet

    december 13, 2017 at 9:54 am
  • Reply Natalie

    Moet ik eens proberen, lijkt me lekker snel te gaan en de combinatie van chocolade en banaan kan niet slecht zijn!

    december 13, 2017 at 11:14 am
  • Reply Daisy

    Oeh deze ga ik zeker onthouden! Lekker simpel maar wel lekker!

    december 13, 2017 at 11:36 am
  • Reply Jamey

    Hmm dat klinkt echt heerlijk en ook nog eens makkelijk.

    december 13, 2017 at 12:00 pm
  • Reply Nicole Orriëns

    Mijn favoriete deel van deze post is dat er maar 3 ingrediënten nodig zijn om het gerecht te maken : )

    december 13, 2017 at 2:14 pm
  • Reply Fleur

    Dat is lekker makkelijk en simpel! Ideaal voor de kerstdagen

    december 13, 2017 at 2:56 pm
  • Reply Manon

    Ik heb dit jaar chocolade mousse gemaakt met avocado en banaan ook erg lekker

    december 13, 2017 at 4:12 pm
  • Reply Fleur Noot

    Ideaal, ziet er ook nog eens heerlijk uit!

    december 13, 2017 at 7:33 pm
  • Reply Aniek

    Wat een makkelijk recept! Ik ga het uitproberen 🙂

    december 13, 2017 at 7:40 pm
  • Reply Felice

    Ik vind het leuk bedacht, maar mijn toetje gaat het helaas niet worden: ik heb zo’n afkeer van soja melk…Maar die lange vinger, dat is echt heel leuk! Dat gaan we doen

    december 13, 2017 at 7:57 pm
  • Reply Rinette - GeldvoorNop

    Bedankt voor het leuke toetje! Mijn man kan niet zo goed tegen melk dus dit zou een perfect voor hem zijn. Smaakt sojaslagroom hetzelfde als gewone slagroom?

    december 13, 2017 at 8:11 pm
    • Reply Sanne

      Niet echt een beetje lichter. Niet zo zoet. Maar voor de zoetheid kan je gemakkelijk vanille suiker er aan toevoegen. Plus de banaan zorgt ook al voor veel zoetigheid. 😉

      december 15, 2017 at 10:46 pm
  • Reply Vera

    Klinkt erg lekker en ziet er leuk uit met die lange vinger! Ga dit recept zeker een keer zelf proberen.

    december 13, 2017 at 8:27 pm
  • Reply Suzanna

    Het lijkt alsof deze mousse minder zwaar op de maag zal liggen dan de gewone. Wat leuk dat je zo creatief bent geweest met verschillende ingrediënten en toch tot zo’n resultaat bent gekomen. Chapeau.

    december 13, 2017 at 8:49 pm
  • Reply Saskia

    Oeh. Hier hou ik wel van. Genieten<3

    december 13, 2017 at 8:57 pm
  • Reply Amelie

    Ziet er heerlijk uit! Goed idee voor een dessert voor kerst!

    december 13, 2017 at 9:39 pm
  • Reply Anne - Travelgoodies.nl

    Oh dit ziet er lekker uit! En ook nog wel enigszins verantwoord… voor chocolademousse dan 😉

    december 13, 2017 at 9:48 pm
  • Reply Cynthia

    Oh dit klinkt heel goed. Dit ga ik zeker proberen

    december 13, 2017 at 10:07 pm
  • Reply Dhini

    Dat is lekker simpel recept zeg, maar drie ingredienten. Ze zien er lekker uit

    december 13, 2017 at 10:48 pm
  • Reply Debbythechocoholic

    Dat klinkt lekker, heb het nog nooit met soya slagroom geprobeerd. Ik maak mijn chocolade met avocado, banaan en cacao.

    december 13, 2017 at 11:48 pm
  • Reply Bouchra

    Wat een heerlijk en makkelijk recept. Ideaal voor mij! Ik durf dit soort dingen nooit te maken maar dit gaat me wel lukken, denk ik.

    december 14, 2017 at 9:09 am
  • Reply Sofie Katelijne

    Wauw, dit ziet er heerlijk uit zeg! Ben dol op chocolademousse 🙂

    december 14, 2017 at 9:14 am
  • Reply Tamara

    Vind de mousse er erg lekker uit zien en maar 3 ingredienten is natuurlijk ideaal. Vind recepten met 15 ingredienten vaak een afknapper dan zoveel in huis moet halen voor een simpel iets te maken

    december 14, 2017 at 9:49 am
  • Reply Mariëlle | Me-licious

    Hmm ik ben gek op chocomousse, maar ben gekker op de variant met avocado erin

    december 14, 2017 at 10:54 am
  • Reply Nicole Orriëns

    Die glazen bakjes zijn ook erg leuk. Presentatie doet veel bij een toetje.

    december 14, 2017 at 11:48 am
  • Reply mieke | mieksmind

    het is inderdaad licht van kleur, dat viel me ook al op. ik sla deze over want lust geen banaan

    december 14, 2017 at 11:50 am
  • Reply Laura Martens

    Wat super leuk en makkelijk met zo weinig ingrediënten! Ziet er wel lekker uit zeg!

    december 14, 2017 at 12:56 pm
  • Reply Nesrin

    Oh wauw zo makkelijk! Dit wil ik zeker proberen.

    december 14, 2017 at 10:06 pm
  • Reply Marie-Lise (Reislustig.be)

    Ziet er lekker uit! Ga ik ook eens proberen 🙂 Nooit genoeg chocomousse!

    december 14, 2017 at 10:16 pm
  • Reply Renata

    nog nooit op die manier gegeten, maar het klinkt best lekker 🙂

    december 15, 2017 at 12:02 am
  • Reply Ellen

    Heel erg makkelijk receptje! Wil ik zeker eens proberen

    december 15, 2017 at 9:07 am
  • Reply Jolien

    Klinkt heel lekker! Bedankt voor de tip 🙂

    december 15, 2017 at 11:19 am
  • Reply Evelyne

    Oh hier zou ik wel wat van op kunnen. Mijn maag kan nl niet echt veel chocolade verdragen, dus pas ik er mee op.

    december 15, 2017 at 7:06 pm
  • Reply Daisy

    Hoeveel slagroom heb je nodig voor dit dessertje? Wil hem met de kerst gaan maken!

    december 15, 2017 at 8:19 pm
    • Reply Daisy

      en hoeveel bananen en poeder?

      december 15, 2017 at 8:20 pm
      • Reply Sanne

        Hey Daisy, om even op je vragen te antwoorden. Een halve banaan en 250ml soya slagroom. Plus 2 lepels cacao zoals er staat in mijn receptje. 😉

        december 15, 2017 at 10:44 pm
  • Reply Ilona

    Waw wat een lekker makkelijke uitleg, hier ga ik zeker mee aan de slag 😀

    december 15, 2017 at 9:20 pm
  • Reply Geke

    Dank je wel voor het recept. Dat ziet er lekker uit, wil het zeker een keer proberen. Alleen: waar vind jij de opklopbare sojaroom? Ik vind hier alleen de culinaire om saus te maken in de winkel.

    december 18, 2017 at 12:17 pm
  • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat