Persoonlijke Verhalen

Dankbare momentjes in San’s Life

dankbare momentjes

Gisteren had ik echt even een bang momentje. Ik reed onderweg naar huis, een bergop en toen viel mijn klein autootje stil. Door de regen en de vele bladeren op de weg schoof ik weg naar beneden. Gelukkig had ik op dat moment een goede reflex, zo stond ik al snel op mijn rem en trok ik mijn handrem op. Ja toen dacht ik even, oh nee als ik nog verder schuif zit ik tegen een andere auto. Gelukkig voor mij en mijn auto is dat niet gebeurd. In de auto kreeg ik weer inspiratie voor een nieuwe blogpost. Mijn autootje is echt mijn inspiratie bron voor nieuwe artikels. Ik was op dat moment zo dankbaar dat ik gewoon een nieuwe rubriek heb bedacht. Deze nieuwe rubriek noemt trouwens “Dankbare momentjes in San’s Life”. Momentjes die ik heb beleefd en waarvoor ik zo dankbaar ben…

Dankbare momentjes in San’s Life

Sinds mijn grootvader is overleden probeer ik om nog meer dankbaar te zijn in het leven. Vroeger als kind was ik ook heel dankbaar met bijvoorbeeld de kleinste cadeautjes. Nu nog steeds ben ik heel dankbaar met een lief gebaar, mooie woordjes of gewoon een complimentje. Ik hou niet van al die luxe dingen want ik vind de kleine dingen gewoon leuker. Ik heb deze eigenschap en waarden natuurlijk niet van een vreemde gekregen. Mijn grootvader was altijd dankbaar, klaagde nooit en was gewoon altijd zich zelf.

In deze rubriek leer je mij nog wat beter kennen.

Ik ben altijd al een redelijke positieve persoon geweest. Natuurlijk heb ik ook van die slechte dagen dat ik even rust wil. Maar gelukkig valt dat eigenlijk niet zoveel voor. Sinds mijn grootvader is overleden ben ik echt een kwart gedraaid. Ik probeer harder te werken aan mijn toekomst en positiever te zijn in het leven. Ik dwaal weer even af van het artikel maar ik babbel gewoon heel graag…

Deze rubriek zal trouwens om de 2 weken online komen op dinsdag. Normaal blog ik niet op dinsdag maar voor dankbare momentjes maak ik graag een uitzondering.

Mijn Dankbare momentjes:

dankbare momentjes 2

Kaarsjes en decoratie passen wel een beetje bij deze dankbare momentjes.

 • Ik ben enorm dankbaar dat mijn autootje nog heel is. Dat ik nog steeds leef ondanks dat ik zwaar uitschoof met de auto. Ja dat was even een schrik momentje. Maar ik heb er wel iets uitgeleerd! Dat ik zelfs niet echt in paniek schoot ondanks dat ik echt wel bleef schuiven. In paniekerige situaties kan ik toch wel kalm blijven.  Gewoon even op de rem staan en de handrem op trekken. Ik heb echt goede reflexen in de auto.
 • Diezeltje die mij iedere ochtend en avond begroet. Hij is altijd zo blij om mij te zien. Ja mijn hondje mist mij eigenlijk wel. Ik hou ook enorm veel van mijn hondje en hij ook van mij. 
 • Zo ben ik ook enorm dankbaar dat ik terug meer inspiratie heb om te schrijven. Vorig jaar met mijn andere blog had ik af en toe eens inspiratie. Maar nu dit jaar heb ik echt heel veel inspiratie. Ik denk dat deze blog beter bij mij past dan mijn vorige blog.
 • De warme chocomelk die ik gisterenavond maakte was super lekker. Als het buiten koud is, snak ik gewoon naar een kopje warme chocolade. Om dan te kruipen onder een dik dekentje. Dat is voor mij de ideale herfstavond na een lange dag werken.
 • Dankbaar dat ik mijn grootvader heb leren kennen als een prachtige man. Een man die heel veel deed voor zijn kinderen en klein kinderen. Tja hij maakte gewoon geen onderscheid.
 • Ik ben ook dankbaar dat ik echt afscheid heb mogen nemen van mijn grootvader. Zo was ik in totaal 4 dagen thuis maar normaal krijg je maar 1 dag. Ik ben daar echt dankbaar voor dat ik de laatste dagen heb kunnen meemaken. Zo heb ik toch nog afscheid kunnen nemen.
 • Dankbaar dat ik het niet opgeef om te blijven zoeken naar een huisje. Ik hoop nog steeds om snel een huisje te vinden. Maar dat is niet gemakkelijk als alleenstaande vrouw. Maar ik geef zeker niet op!
 • Ik ben dankbaar voor de kleine dingen, de lieve complimentjes die ik soms krijg van vrienden. Het blijft gewoon leuk om van die kleine complimentjes te krijgen maar ook om ze te geven.
 • Zo ben ik ook dankbaar voor elke mooie dag in mijn leven.

Kortom dit zijn mijn dankbare momentjes.

Ik zou een hele blog kunnen vullen met dankbare momentjes. Maar toch besloot ik om er maar een paar uit te kiezen. Deze dankbare momentjes zijn heel belangrijk voor mij. Welk dankbaar momentje is belangrijk voor jouw? Waarvoor ben jij dankbaar?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

34 Reacties

 • Reply Jamey

  Wat mooi geschreven. Ik ben dankbaar voor het feit dat ik zwanger ben en een prachtige dochter mag verwachten.

  november 21, 2017 at 7:54 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel daar mag je ook dankbaar voor zijn. 😉

   november 22, 2017 at 9:01 pm
 • Reply Bianca

  Mooi om zo je dankbare momenten op een rijtje te zetten en er even extra bij stil te staan x

  november 21, 2017 at 8:07 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel 🙂

   november 22, 2017 at 9:01 pm
 • Reply Natalie

  Niet gemakkelijk om als single iets te huren/kopen, maar hier is het uiteindelijk ook gelukt! Blijven zoeken!

  november 21, 2017 at 8:34 pm
  • Reply Sanne

   Ik blijf zoek hoor, ik geef niet op. 😉

   november 22, 2017 at 9:01 pm
 • Reply Kimberley

  Dankbaar zijn is zoveel waard! Het geeft je een geluksgevoel. Mooi dat je zo dankbaar voelt!

  november 21, 2017 at 8:40 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel en dat klopt. 😉

   november 22, 2017 at 9:02 pm
 • Reply Eva

  Wat mooi om je dankbare momenten zo in een blog te beschrijven. Ik ben dankbaar voor de kleine, simpele dingen in het leven. Bijvoorbeeld vanmiddag, mijn dochtertje (die een zware spraakachterstand heeft) die naar mij toe loopt en zegt: mama, kusje!

  november 21, 2017 at 9:53 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel, dat is ook mooi om daar dankbaar over te zijn. 😉

   november 22, 2017 at 9:02 pm
 • Reply Merel

  Mooi geschreven Sanne
  Je hebt geluk gehad met je auto

  november 21, 2017 at 10:54 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel, ja gelukkig wel. 🙂

   november 22, 2017 at 9:02 pm
 • Reply whitley Heijmans

  Wat mooi geschreven! Ik ben dankbaar voor het feit dat mijn ouders, al zijn ze gescheiden, altijd goed met elkaar om kunnen gaan 🙂

  november 21, 2017 at 11:12 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel, oh dat is heel mooi en fijn. 😉

   november 22, 2017 at 9:03 pm
 • Reply Nesrin

  Heel mooi geschreven en ik vind het heel belangrijk om stil te staan bij de bijzondere en zeker ook bij de minder bijzondere momenten in het leven. Dankbaar zijn is zo belangrijk.

  november 21, 2017 at 11:18 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel daar heb je gelijk in. 😉

   november 22, 2017 at 9:03 pm
 • Reply Manon

  Ik ben net zo blij als jij dat ik nog leef heb in april een ongeluk gehad met auto, auto heeft het niet overleefd maar dat is niet erg.

  november 22, 2017 at 12:52 pm
  • Reply Sanne

   Oei dat is minder.

   november 22, 2017 at 9:04 pm
 • Reply marjolein

  Wat een mooie insteek om te bloggen. De dankbare momenten in je leven maken je ook veel rijker als mens 😀 Mooi om te lezen.

  november 22, 2017 at 1:40 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel, oh dat zeg je mooi. 😉

   november 22, 2017 at 9:04 pm
 • Reply Peggy

  Leuke post! Gelukkig niks erg gebeurd met jou en je auto! Door je stukje over hot choco heb ik er nu ook zin in 😍

  november 22, 2017 at 2:21 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel, chocomelk is altijd lekker. 😉

   november 22, 2017 at 9:04 pm
 • Reply Vera

  Dat lijkt me echt schrikken zeg! Knap dat je dan zo kalm kan reageren.

  november 23, 2017 at 9:00 am
  • Reply Sanne

   Gelukkig wel maar soms ben ik echt een angsthaas hoor.

   november 26, 2017 at 9:31 pm
 • Reply Krystle/Batboy

  Kan me voorstellen dat je bang was in de auto, maar gelukkig is het goed gegaan! Fijn om even stil te staan bij de dankbare momenten dan waardeer je ze nog meer!

  november 23, 2017 at 9:42 am
  • Reply Sanne

   Gelukkig wel, soms kan het inderdaad eens leuk zijn. 😉

   november 26, 2017 at 9:34 pm
 • Reply Susan

  Goed dat je het opschrijft! Doe ik ook, geeft zo’n positieve mindset…

  november 23, 2017 at 10:24 am
  • Reply Sanne

   Is waar, en dan word je nog positiever 😉

   november 26, 2017 at 9:35 pm
 • Reply Patricia

  Het is inderdaad heel goed om stil te staan bij mooie en dankbare momenten – vooral na zo’n nare gebeurtenis, want die kan dan uiteindelijk toch een mooi gevoel achterlaten. Mijn oma was net zo positief en nadat ze is overleden merk ik dat ik nog vaak even bewust aan deze mooie eigenschap terugdenk. Ik hou zelf ook een dankbaarheidsdagboekje bij en ik merk dat ik daardoor een stuk positiever in het leven ben gaan staan 🙂

  november 23, 2017 at 2:49 pm
  • Reply Sanne

   Wat leuk dat je oma ook zo positief was, oh zo een boekje bij houden is echt handig hoor. 😉

   november 26, 2017 at 9:35 pm
 • Reply Girls-Things

  Wat een mooi en fijn artikel. Dat is inderdaad even schrikken met je auto. Goed dat je meteen de handrem erop zette. Gelukkig is alles goed gegaan 🙂

  november 23, 2017 at 6:59 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel, gelukkig wel. 😉

   november 26, 2017 at 9:35 pm
 • Reply MC Kleuver

  Super tof dat je door zo’n gebeurtenis op een nieuwe rubriek komt! Waar je gedachten je toch niet heen kunnen brengen hoor. ‘Dankbare’ momenten 😉

  november 23, 2017 at 8:43 pm
  • Reply Sanne

   Dat is ook zo in de auto heb ik gewoon te veel tijd. 😉

   november 26, 2017 at 9:36 pm

  Ik vind het leuk als je een reactie achter laat