Persoonlijke Verhalen

Daten op je dertigste gemakkelijk?

daten

Daten is leuk maar ook moeilijk. Ik vind het toch redelijk moeilijk. Zo zie ik echt verschillen tussen daten op je 20ste of op je 30ste. De mannen zijn gewoon anders. Maar volwassener? Dat betwijfel ik soms een beetje. Sommige mannen weten totaal niet hoe ze een vrouw moeten behandelen. Ja ik vind het echt moeilijk om te daten… Maar ook wel een beetje spannend. Na een relatie van bijna 4 jaar met de vele ups en downs. Voelt het toch wel een beetje raar om terug te daten. In dit artikel geef ik je een eerlijke mening over het daten, de verschillen tussen een twintiger en een dertiger die date.

Vroeger toen ik 20 was werd ik veel te gemakkelijk verliefd.

Maar eens ik verliefd was dan moest ik ook geen andere mannen in mijn buurt hebben. Natuurlijk keek ik wel eens naar andere mannen… De mannen die ik vroeger date gedroegen zich anders. Ik denk dat de leeftijd een grote rol speelt. Zo gebruiken mannen van 30 totaal geen koosnaampjes. Heel raar terwijl mannen van 20 jaar vroeger al na twee dates een koosnaampje gebruikte. Ik snap dat mannen van dertig het niet zo leuk vinden. Maar een vrouw vind het eigenlijk wel leuk! Zo vind ik het leuk om wakker te worden met een super leuk en lief berichtje. Maar als je dan alleen een berichtje krijgt met goedemorgen xxx of goed geslapen xxx. Dan vraag ik mij maar één ding af. Ben ik dan toch gewoon een vriendin zoals je mannelijke vrienden?!

Mannen die dertig zijn willen ook veel te snel gaan.

Ze praten zelfs al over samenwonen. Het enigste waar ik dan aan denk is: “help ik wil weglopen”. Nee de eerste 2 jaar wil ik niet meer samenwonen want ik blijf liever even alleen wonen. Mijn huisje, mijn regels en ja dat is mijn grote droom voorlopig. Natuurlijk wil ik ooitw wel samenwonen in een gezellig huisje en dan eventueel kindjes.

Mannen die dertig zijn hebben al heel veel meegemaakt in hun leven.

Plus ze kunnen je ook wat bij leren op alle gebieden. Ik vind dat mannen die dertig zijn meer babbelen en ze hebben meer levenservaring. Sommige twintigers hebben nog niet zoveel meegemaakt als iemand van 30. Daarnaast gaan mannen die ouder zijn liever iets drinken dan naar de bioscoop. Ik herinner mij nog heel goed dat ik vroeger vele liever naar de cinema ging dan iets te drinken. Nu las ik op een paar blogs dat je beter als eerste date iets kan gaan drinken. Als twintiger snapte ik dat nog niet zo goed. Daten wat was dat eigenlijk? Het blijft misschien wel raar maar toch wel spannend. Ik merk ook wel bij mijzelf dat ik als dertiger niet zo snel meer tevreden ben met een gewone flirt. Ik wil meer iets serieuzer en iemand die mij echt wilt. Liefst iemand waarbij ik geen 2e keus ben…

Eerlijk gezegd daten was vroeger als twintiger vele gemakkelijker dan nu.

Ik ben soms zo onzeker over de mannen. Want ik ben al genoeg gekwetst geweest. Zo heb ik zelfs al gezegd tegen mijn zus, als ik nu begin te daten wil ik alles. Volgens haar weet je dat nooit op voorhand. Jawel je voelt dat aan als vrouw. De players kan je er zo uithalen!! De mannen die het met je menen zijn rustiger en anders. Deze mannen zijn eerder verlegen en durven niet op een vrouw af te stappen… Ja dat is meermaals bewezen in blogs en boeken. Mannen ik zal ze nooit echt begrijpen. Maar de mannen mij ook niet, denk ik dan. Date jij wel eens? Hoe ga jij er mee om? Vind jij het ook zo moeilijk om te daten?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

12 Reacties

 • Reply Jessica

  Ik kan er niet heel goed over mee praten gezien ik alweer 5 jaar samen ben met mijn vriend en ik op dat moment een twintiger was en nooit goed gedatet heb. Ik hoop voor je dat een leuke lieve man tegen het lijf mag lopen die veel om je geeft.

  juni 24, 2017 at 9:36 pm
 • Reply Fleur

  Ik ben zelf al vanaf mijn 17 samen met mijn vriend, maar ik zie idd dat mijn vrijgezelle vrienden het ook steeds moeilijker vinden om iemand te vinden

  juni 24, 2017 at 9:52 pm
 • Reply Sherry

  Goed artikel. Ik heb zelf nog nooit een relatie gehad. Wat ik wel van vriendinnen hoor is dat mannen op hun 30ste volwassener zijn dan twintigers. Wel is het vaak zo dat er weinig mannen op hun 30ste single zijn.

  juni 24, 2017 at 10:15 pm
 • Reply Amanda

  Ik ben een hele tijd alleen geweest met mijn oudste. Een aantal keren ben ik behoorlijk teleurgesteld helaas. Nu sinds 3,5 jaar een ontzettend lieve vriend die ik via internet heb leren kennen. We hebben inmiddels ook samen een kindje 🙂

  juni 24, 2017 at 10:20 pm
 • Reply Josan

  Doordat ik al vrij jong een vaste relatie had, heb ik als twintiger nooit gedate. Dus toen ik de mogelijkheid weer had, was ik al dertig. Had ik zelf ook een stuk meer mee gemaakt en was ik kritischer. Ook omdat ik toen al twee kinderen had en daardoor veel mannen afvallen. Ik had geen tijd en zin in players. Op een gegeven moment wil je weten waar je aan toe bent. Ik vond daten vermakelijk, soms pijnlijk maar ook wel leerzaam. Het is ook hoe je jezelf erin opstelt.

  juni 25, 2017 at 8:22 am
  • Reply Sanne

   Dat is wel waar wat je zegt. Het daten is niet echt gemakkelijk vind ik zelf.

   juni 26, 2017 at 7:59 pm
 • Reply Sandra

  Wat grappig om te lezen. Ik heb altijd een hekel gehad aan daten. Ik vond en vind het altijd zo geforceerd. Haha… Ik vind het makkelijker om tegen iemand te praten die ik toevallig ergens tegenkom dan zo’n afspraakje. Zelfs op mijn 43ste nog… 😉

  juni 25, 2017 at 1:39 pm
  • Reply Sanne

   Ja daten vind ik ook niet zo leuk eigenlijk. Praten is ook wel makkelijker maar meestal spreek je er dan niet meer mee af…

   juni 26, 2017 at 7:55 pm
 • Reply Astrid

  Ik denk dat het ook eraan ligt dat je zelf beter weet wat je wilt.. Door schade en schande geleerd zeg maar…

  juni 26, 2017 at 10:20 am
  • Reply Sanne

   Klopt helemaal, ik ben niet snel meer tevreden zeg maar.

   juni 26, 2017 at 7:40 pm
 • Reply Daphne

  Mooi om te lezen. Zelf heb ik dat niet, maar kan mij er zeker iets bij voorstellen!

  juni 26, 2017 at 10:32 am
  • Reply Sanne

   Ja is echt niet gemakkelijk als je 30 bent.

   juni 26, 2017 at 7:40 pm

  Ik vind het leuk als je een reactie achter laat