Persoonlijke Verhalen

Sporty girl tag, voor een sportieve meid zoals ik.

sporty girl tag

Onlangs kwam ik een super leuke tag tegen van Kelly Caresse, de sporty girl tag. Ik wil zeker meer bewegen in 2018. Daardoor paste deze tag perfect bij mijn blog en mijn sportief leven. Zo beweeg ik al heel veel op mijn job maar ook in mijn vrije tijd ben ik redelijk sportief. Laten we het gewoon er op houden dat ik tegenwoordig enorm gefascineerd ben door sporten, nee niet afvallen maar fitter worden. Ik vulde deze leuke sporty girl tag in. Benieuwd naar mijn antwoord? Klik dan op lees meer.

Ik wil in 2018 nog meer bewegen dan ik eigenlijk al deed.

Zo overweeg ik weer om mij aan te sluiten bij een sportschool. Alhoewel ik daar soms ook een beetje over twijfel door mijn drukke leven. Daarover twijfel ik nog enorm. Maar ondanks dat doe ik toch nog wel aan sport. Zo ga ik regelmatig wandelen (nee niet slenteren maar eerder snel wandelen), hardlopen, met de hond wandelen (dat is al fitness op zich en vooral als hij een kat ziet) en beweeg ik al heel veel op mijn werk. Ik hou tegenwoordig er echt van om meer te bewegen. Zo wil ik nog steeds fitter worden en overweeg hard om te starten met fitnessen. Alleen heb ik totaal geen idee hoe ik dat nog moet combineren… Ik denk ergens dat het wel handig zou zijn om nieuwe mensen te leren kennen, misschien vrienden te maken en fitter te worden. Dat is nog een beetje een enorme twijfel maar hieronder vind je alvast de vragen en mijn super leuke antwoorden van deze sporty girl tag.

De sporty girl tag, voor een sportieve meid zoals ik.

Wat voor sport beoefen je?

Ik doe aan wandelen maar dan ook echt intens wandelen. Dat is dus niet gewoon slenteren of een blokje om wandelen. Ik wandel het liefst wandelingen van boven de 5km en aan een goed tempo. Zo wandelde ik een paar jaar geleden 15km op 2 uurtjes. Nee geen pauzes voor mij tijdens het wandelen anders ben ik mijn tempo kwijt. Het is soms een challenge om hevig te wandelen en toch leuke foto’s te kunnen maken. Dit jaar wil ik 20km wandelen op één dag. Dat word een enorme mijlpaal voor mijzelf. Meestal wandel ik met Diezel, hij houdt er niet van om traag te wandelen. Dan loopt hij namelijk naast mij te janken als een puppy. Nee Diezel wil eerder een stevige wandeling en het liefst zo snel mogelijk.

Buiten het wandelen start ik binnenkort terug met hardlopen.

Vorig jaar zat ik bijna aan de 5km dit jaar willen we nog meer km’s halen. Ik hou er niet van om te joggen, traag lopen is niks voor mij dan ben ik te snel afgeleid. Ik hou er echt van om hard te lopen en het liefst heel veel km’s.

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?

Het hangt een beetje af van week tot week. Vorige week zat ik aan 4 uurtjes te sporten. Soms kan dit wel eens oplopen tot 10uur. Tja ik wil nu eenmaal fitter worden.

Ben je meer een Cardio meisje, of juist meer van Krachttraining, of helemaal zen met balansoefeningen?

Go dit is eigenlijk wel een moeilijke. Ik ben eerder een cardio meisje. In de fitness vroeger koos ik alleen maar voor cardio oefeningen.

Sport je liever alleen of met anderen samen?

Als ik heel eerlijk ben liever alleen. Ik hou niet van die drukte tijdens het sporten. Maar soms mis ik het wel om een wandelmaatje te hebben of een sportmaatje. Dan zou ik misschien vaker naar de fitness gaan…

Wat doe je als je geen zin hebt om te sporten? Bedenk je liever 100 smoesjes of kun je jezelf toch motiveren?

Als ik geen zin heb dan ga ik mij zelf gewoon wat positiever motiveren. Ik praat dan ook wel een beetje tegen mijzelf. Met tekstjes zoals je kan het, je doet het goed en vooral niet opgeven. Over die smoesjes om niet te sporten, schreef ik trouwens een artikel. Je kan het hier lezen.

Heb je een sport blunder die je kunt benoemen?

Oh ja zeker, zo kan ik er wel een paar opnoemen. Misschien dat ik daar eens over moet schrijven. Zo deed ik één keer de verkeerde schoenen aan om te hardlopen. Halverwege merkte ik het pas op. Tja achteraf had ik natuurlijk ontzettend veel pijn aan mijn voeten. Maar wie gaat er ook al weer hardlopen met zijn of haar workout schoenen. Het voetbadje thuis kwam toen wel een beetje van pas. Blunders horen er nu eenmaal bij tijdens het sporten.

Waar kun je je echt aan irriteren tijdens het sporten?

Mensen die te luid babbelen en die denken dat ze alleen zijn. Oh ja daar heb ik echt een hekel aan. Ik ben echt op zoek naar de rust tijdens het sporten. Of als je hardloopt dat ze je bijna aan rijden op het fietspad. Ja echt gebeurd, oh toen ik was super kwaad. Of ze rijden expres in een plas waardoor je kleren nat zijn. Toen was ik echt boos. Ik ben zelden boos maar eerder vrolijk. Maar toen was ik echt zo boos dat mijn ogen vol vuur stonden. Ik vind dat je zoiets niet doet…

Waar kan jij je echt aan irriteren tijdens het sporten? Heb jij ook al zoiets meegemaakt als ik? Ga jij deze sporty girl tag invullen?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

8 Reacties

 • Reply Eva

  Ik kende deze tag nog niet! Het is weer eens wat anders, ik denk dat ik hem ook ga invullen 🙂 Zelf zit ik wel op de sportschool en daar kan ik me echt irriteren aan meiden die zichzelf helemaal geweldig vinden en steeds foto’s maken met hun telefoon. Oh! en ook aan de trainers die er dan helemaal over kwijlen en de rest van de groep vergeten hahah!

  januari 24, 2018 at 7:50 pm
 • Reply Nicole Orriëns

  Als ik het zo lees zou ik je niet kunnen bijhouden met hardlopen! Ik kan niet zo hard. Maar misschien zou ik naast je kunnen rennen terwijl jij wandelt ; )

  januari 25, 2018 at 6:41 am
 • Reply Laura Martens

  Leuk om te lezen! Je bent zeker sportief lijkt mij! Leuke vragen ook!

  januari 25, 2018 at 12:36 pm
 • Reply Manon

  Leuke tag! Ik hou niet van mensen die het apparaat bezet houden en tegelijkertijd op hun mobiel zitten hahah

  januari 25, 2018 at 3:29 pm
 • Reply Marieke

  Wat een leuke tag! Ik moet ook echt weer meer gaan bewegen, maar nog best lastig om weer echt te beginnen!

  januari 25, 2018 at 3:41 pm
 • Reply Marjolein

  Het sproten wil ik heel graag weer goed oppakkken. Ik sport nu 2-3 uur per week, maar dat moet iets meer worden wil ik weer op mijn oude tempo en lijf terug komen. Maar ach, het leven biedt zoveel leuks!

  januari 26, 2018 at 10:13 am
 • Reply Cassandra

  Leuke tag! Ik kende hem nog niet! Ik ga hem binnenkort wel ff overnemen

  januari 26, 2018 at 10:32 am
 • Reply Renata

  Knap dat je niet enkel het voornemen doet, maar ook werkelijk de daad bij het woord stelt 🙂

  januari 28, 2018 at 12:06 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat