Lactosevrije receptjes

Frisse lunch met tuinkers en zalm

frisse lunch

Op deze warme dag kan iedereen wel een beetje een frisse lunch gebruiken. Want misschien zijn er wel volgers, lezers of andere mensen zoals ik? Met dit warme weer lukt het mij echt niet om fatsoenlijk te eten. Als het zo warm is hou ik eigenlijk niet van warm eten eerder van koud eten. Daarom dacht ik eens een lekkere lunch voor mij zelf te maken Misschien heb jij al deze ingrediënten wel in huis?

Toen ik vorige zaterdag naar de winkel ging achter boodschappen. Zag ik eigenlijk iets heel leuk liggen in het schap van de winkel. De tuinkers, zo fris en ideaal voor te eten tijdens de lunch. Je kan het bij zoveel recepten gebruiken. Dus zo een groot bakje hoef je ook gelijk niet weg te gooien. Je weet nu al dat de tuinkers één van de ingrediënten is. Maar wat heb je dan nog nodig om deze lunch te maken? Lees dan hier onder even verder….

tuinkers lunch

Wat heb je nodig om deze lekkere frisse lunch te maken?

 • Een broodrooster.
 • Snijplank.
 • Brood (2 sneetjes), ik gebruikte gewoon grijs brood. Soms gebruik ik ook liever volkoren brood.
 • Philadelphia lactosevrije smeerkaas.
 • Tuinkers.
 • Gerookte zalm, een paar stukjes.
 • Snoeptomaatjes, een stuk of 6.

Hoe maak je deze lekkere frisse lunch met tuinkers?

 1. Als eerste was je de snoeptomaatjes.
 2. Je snijd de snoeptomaatjes in kleine stukjes.
 3. Doe 2 sneetjes brood in de broodrooster.
 4. Haal de sneetjes brood uit de broodrooster als ze klaar zijn.
 5. Je laat het beste de 2 sneetjes brood even afkoelen…
 6. Als eerste smeer je de smeerkaas op het geroosterd brood.
 7. Daarna snij je de gerookte zalm in kleine stukjes.
 8. Je legt de gerookte zalm op de smeerkaas.
 9. Je legt de stukjes snoeptomaatjes tussen de gerookte zalm.
 10. Als laatste was en snij je de tuinkers in iets kleinere stukjes. Zodat je deze op de geroosterde boterhammen kan leggen.
 11. Tot slot, eet smakelijk en ik wens iedereen een fijne maandag!

frisse lunch

Wat vond ik eigenlijk zelf van deze frisse lunch?

Ik dacht eerst oei het gaat helemaal niet zo lekker zijn. Maar ik was zelf verbaasd dat deze lunch echt wel lekker was. Normaal ben ik zelf geen enorm fan van smeerkaas met tuinkers. Maar de combinatie samen met de zalm zorgde echt voor een feestje in mijn mond. Nee ik ben niet gesponsord zelf. Gewoon een receptje dat ik zelf heb bedacht in de winkel. Soms kom ik op de raarste, gekste en super lekkere ideeën in de winkel. Andere lactosevrije receptjes vind je trouwens hier. Ga jij deze frisse lunch maken?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

18 Reacties

 • Reply Kreanimo

  Oh, dat is een simpel maar lekker en gezond receptje! Met dit warme weer ideaal, lijkt mij! Thanks

  juni 19, 2017 at 6:46 pm
  • Reply Sanne

   Simpel inderdaad, dankjewel. 😉 Het was ook super lekker

   juni 19, 2017 at 10:04 pm
 • Reply Joanna

  Oh dat ziet er zo lekker uit! Ik ben gek op zalm en kan met dit warme weer ook niet warm eten. Super tip dankjewel.

  juni 19, 2017 at 7:07 pm
  • Reply Sanne

   Graag gedaan, dan ga jij deze lunch zeker en vast eten. 😉

   juni 19, 2017 at 10:04 pm
 • Reply jonna@burgertrutjes

  Zalm heb ik sinds kort ontdekt, love it! Heerlijk receptje dit. Niet te ingewikkeld en gezond.

  juni 19, 2017 at 7:54 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel, zalm is echt zalig met dit warme weer. 😉

   juni 19, 2017 at 10:03 pm
 • Reply Sofie

  Oeh ziet er heerlijk uit! En ook nog eens lekker makkelijk!

  juni 19, 2017 at 8:10 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel. Plus je hoeft niet lang in de keuken te staan. 😉

   juni 19, 2017 at 10:03 pm
 • Reply Mariëlle

  Ik eet zelf veganistisch dus ik zou niet alles toevoegen, maar toast met een lekkere spread, totmaat en tuinkers: mmmm goed idee!

  juni 19, 2017 at 9:03 pm
  • Reply Sanne

   Dat is ook een lekker idee van jou. 🙂

   juni 19, 2017 at 10:02 pm
 • Reply Dhini

  Ohh lekker! Love gerookte zalm

  juni 19, 2017 at 11:02 pm
 • Reply Nesrin

  Wat een feest op het bord, het ziet er heerlijk uit. Ik houd van tomaatjes op brood, de combinatie vind ik heerlijk.

  juni 20, 2017 at 12:16 am
 • Reply Gaëlle

  Heerlijk he van die snelle, lekkere en gezonde receptjes. Ik ga dit zeker uitproberen! Op mijn blog geef ik ook aandacht aan snel, lekker en gezond. Mijn home-made iced-tea zou hier trouwens fantastisch goed bij passen 🙂 http://www.bestkidever.be/homemade-iced-tea

  Voel je trouwens vrij om de link naar jouw receptje onder mijn ‘iced-tea post’ te plaatsen! 🙂

  juni 20, 2017 at 12:23 pm
 • Reply Bianca

  Dit maak ik ook wel eens klaar, het is makkelijk en super lekker x

  juni 20, 2017 at 12:50 pm
  • Reply Sanne

   Ja zeker en super simpel om te maken. 😉

   juni 21, 2017 at 8:24 pm
 • Reply Judith

  ik eet eigenlijk nooit tuinkers, maar ik ga het gewoon eens proberen nu, klinkt lekker!

  juni 20, 2017 at 11:42 pm
  • Reply Sanne

   Zeker doen, tuinkers smaakt echt fris met dit weer. 😉

   juni 21, 2017 at 8:23 pm
 • Reply Nicole Orriëns

  Fijn dat het uiteindelijk toch wel lekker was! Soms weet je het inderdaad van te voren niet. Mij lijkt het ook lekker, vanwege de zalm vooral.

  juni 24, 2017 at 8:34 am
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat