Sanne Wandelt

Gezellig wandelen in Greenspot Zammelen

Greenspot Zammelen

Vrijdag was het prachtig weer en eigenlijk was het ideaal om te wandelen. Dus besloot ik al snel om te gaan wandelen na het werk. Op vrijdag werk ik meestal maar een 4tal uurtjes. In de namiddag reed ik rustig naar een wandelplaats. Donderdagavond had ik er namelijk al eentje uitgekozen. Ik deed al een paar jaar geleden de wandeling van Greenspot Zammelen. Maar toch wou ik er nog eens gaan wandelen. Vooral om eigenlijk wel te zien of het nog steeds zo mooi is als 2 jaar geleden.

Extra info: Waarom is er nu toch een wandelartikel op deze blog? Mijn andere blog heb ik namelijk weg gedaan omdat ik geen 2 blogs kan betalen eigenlijk. Ja daar ben ik heel open over op deze blog. De fb pagina blijft natuurlijk wel bestaan van die blog. Plus wandelen behoort tot mijn leven en past beter bij mijn lifestyle blog dan beauty of fashion. Ik hou ook wel van beauty producten of fashion maar ik ga liever wandelen.

Gezellig wandelen in Greenspot Zammelen, de groene schatkamer.Zammelen

Ik reed rustig naar de startplaats van deze wandeling. Als je Kortessem passeert moet je eigenlijk de hoofdweg volgen en rij je een heel stukje rechtdoor. Om daarna een straat in te rijden… Op dat moment zag ik links en rechts van mij al de verschillende landbouwvelden, de bomen in de verte en de vogels die ik hoorde. Ja ik voelde mij toen al rustig worden. Als ik ga wandelen ga ik meestal op zoek naar de rust en het platteland. Ik ben echt een plattelandsmeisje. Als je mijn blog al wat langer volgt dan weet je ook dat ik heel graag wandel in de natuur.

Extra informatie over de wandeling Greenspot Zammelen:Zammelen wandelen

Waar: Greenspot Zammelen. Startplaats: Aan de kerk van Zammelen, Sint Amandusstraat te Kortessem.
Afstand: Ik wandelde in totaal een 7km op deze prachtige plaats.
Duur: Ik deed er ongeveer een 2,15u over.
Route
De rode wandel route en is aan beide kanten bewegwijzerd.
Cijfer: Ik geef deze wandeling zeker een 5/5.
Extra info: Honden moeten altijd aan de leiband! Je mag ze nooit loslaten omwille van de loslopende dieren en de prachtige natuur.

Ik reed rustig verder naar de kerk maar toen zag ik dat de weg eigenlijk doodliep…

Ik draaide mij autootje terug en toen zag ik een bordje met parking er op. Er was daar namelijk een zaaltje en achter de zaal parkeerde ik mijn auto. Ik zag nergens een bordje dat je daar niet mocht staan. Dus vroeg ik aan een bewoner in de buurt of je daar mocht staan. Hij zei toen “daar mag je natuurlijk staan want er staat een bordje met P op”. Ik weet natuurlijk niet zeker of je daar 100% mag staan! Dat doe je natuurlijk op eigen risico…

Ik maakte mij klaar om te gaan wandelen. Met mijn camera rond mijn schouder wandelde ik naar de startplaats van deze wandeling. Ik zag daar verschillende wandelroutes zoals de blauwe wandelroute, de rode wandelroute en de oranje wandelroute. De oranje wandelroute had ik al eens bewandeld dus koos ik al snel voor de rode wandelroute. Je kan er trouwens ook meerdere km’s wandelen door de wandelroutes te combineren.

Ik wandelde door langs de kerk en zag prachtige weien in de verte. Daar zag ik bomen en een prachtig uitzicht in de verte. Zo wandelde ik even door om langs de fruitboomgaarden te wandelen. Zo wandel je verder langs prachtige weien met loslopende dieren zoals koeien. Heerlijk om zo even te wandelen in de natuur tussen de dieren.

Toen zag ik een adembenemende uitzicht, ja echt waar. Ik keek naar beneden en toen zag ik in de verte verschillende landbouwvelden. Je kon natuurlijk naar beneden wandelen door de trapjes te nemen. Op bovenstaande foto zie je trouwens de trapjes.
Greenspot Zammelen
Eigenlijk wandelde ik de hele wandelroute op gras, holle wegen, asfalt en andere wegen. Zo wandelde ik langs mooie uitzichten, zag ik verschillende fruitboomgaarden maar ook landbouwvelden en weien. Zo had ik ook genoeg afwisseling tijdens de wandeling. Bij de wandeling had je verschillende hoogtes want zo wandelde ik op een gegeven moment bergop maar gelukkig ook bergaf. Je had er ook een kijkpunt waar je kan kijken naar de vogels en de natuur. Zoals je kan zien op bovenstaande foto.

Greenspot Zammelen
Ik wandelde ook een stukje op een fiets route. Toen dacht ik eigenlijk dat ik verkeerd was gelopen. Ja ik geef het toe soms let ik niet zo goed op naar de bewegwijzering. Tja en dan moet ik af en toe nog eens terug lopen. Gelukkig wandelde ik op de juiste weg. Want toen ik deze weg bewandelde kwam ik al snel uit aan een gewone weg. Om daarna weer te wandelen in de natuur, holle wegen en op bruggetjes. Ik ben een enorme liefhebber van bruggetjes. Misschien is dit wel herkenbaar voor sommige mensen? Ik moet er altijd een foto van maken. Je kan er ook wel leuke foto’s van maken zoals je kan zien op onderstaande foto. ZammelenNa de bruggetjes en trapjes wandel je nog even door. Om daarna terug te wandelen naar de startplaats en de kerk van Zammelen.

Ik heb die dag heel veel foto’s gemaakt van de natuur. Kijk je mee?

Wat vond ik zelf nu van deze wandeling?

Greenspot Zammelen
De wandeling vond ik zelf eigenlijk niet zo zwaar. Het was wel even geleden dat ik nog zo ver ging wandelen. Meestal wandel ik gewoon na een werkdag met de hond in eigen dorp. Ik vond het nog eens tijd om te gaan wandelen in de natuur. Zo zag ik er ook genoeg afwisseling van de natuur. Ik vond het leuk om te wandelen op asfalt, holle wegen, gras en nog andere wegen. De naam groene schatkamer past echt wel bij deze wandeling van Greenspot Zammelen. Ben jij er al eens gaan wandelen? Wat vond je er zelf van?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

13 Reacties

 • Reply Sofie

  Wat een onwijs mooie foto’s heb je gemaakt, echt prachtig! De wandeling ziet er verder erg leuk uit, fijn dat het niet zo zwaar was.

  augustus 27, 2017 at 1:25 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel Sofie, ik heb er echt van genoten. 😉

   augustus 27, 2017 at 1:43 pm
 • Reply Lien

  Wauw! Dat ziet er daar mooi uit zeg! Ik ben er nog nooit geweest.

  augustus 27, 2017 at 1:26 pm
  • Reply Sanne

   Het is daar ook echt mooi, echt een aanrader.

   augustus 27, 2017 at 1:44 pm
 • Reply Nicole Orriëns

  Wat is het daar prachtig mooi zeg! Ik krijg spontaan zin om ook te gaan wandelen!

  augustus 27, 2017 at 1:36 pm
  • Reply Sanne

   Moet je zeker doen Nicole, ik hou je niet tegen. 😉

   augustus 27, 2017 at 1:44 pm
 • Reply Fleur

  Wat een mooie route en foto’s heb je gemaakt onderweg. Die luchten maken het echt bijzonder

  augustus 27, 2017 at 5:20 pm
 • Reply Mariëlle | Me-licious

  Wat een pracht wandeling. En die foto’s!

  augustus 27, 2017 at 7:07 pm
 • Reply priscilla

  Wat een prachtige omgeving en foto’s! Heerlijk om in de natuur te zijn.

  augustus 27, 2017 at 7:31 pm
 • Reply Jamey

  Wauw wat ren prachtig gebied zeg! Daar wil ik wel eens gaan wandelen!!

  augustus 27, 2017 at 7:49 pm
 • Reply Dorien

  Mooi! Ik hou wel van die zandweggetjes en houten paden.

  augustus 27, 2017 at 9:28 pm
 • Reply Yova

  Prachtig wandeling heb je gemaakt. Jij bent echte natuur vrouw om te wandelen. Diezel ook mee gegaan? Mooie foto’s!

  augustus 28, 2017 at 7:50 am
 • Reply Liset

  Een mooi gebied om doorheen te wandelen! Prachtige natuur!

  augustus 28, 2017 at 9:54 am
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat