Events / uitstapjes

Gezellige zondags markt in Tessenderlo.

Vorige week vond ik op internet wat informatie over een bloemenmarkt, boekenmarkt en streekproductenmarkt of een zondags markt bij ons in de buurt. Dat ik niet ver moest rijden vond ik al een pluspunt. De markt duurde van 09.00u tot 17.00u maar zo lang kon ik niet blijven. Normaal ging ik zondag ergens anders naar toe maar omwille van mijn hondje moest ik dat afzeggen. Ja mijn hondje komt tegenwoordig op de eerste plaats. Maar ik dwaal een beetje af van de markt van zondag…

De bloemenmarkt, boekenmarkt en streekproductenmarkt of een zondags markt.

Zondag stond ik heel vroeg op en ja zonder wekker. In het weekend lukt het mij beter om vroeger op te staan. Heel raar maar dan ben ik het al een beetje gewoon van de vorige dagen denk ik. Zo stond ik al op rond 07.18u, ja heel vroeg. Maar ik sta heel graag vroeg op zodat ik nog heel veel leuke dingen kan doen zoals deze markt of poetsen in huis. Ik wou eigenlijk niet echt iets kopen maar ging eerder voor de gezelligheid van de kraampjes en de mensen. Zo vertrok ik al snel rond kwart voor 9 en rond 09.02u parkeerde ik mijn auto op de parking. Er stonden nog niet zoveel auto’s omdat het nog heel vroeg was.

Mijn ogen vielen op een boekenkraampje.

Een vriendelijke vrouw verkocht daar haar boeken. Ze verkocht vooral fantasy boeken, young adult boeken en nog een paar dummies. De dummies vind ik eigenlijk niet zo leuk om te lezen. De young adult boeken en de fantasy boeken vond ik natuurlijk leuker. Het vrouwtje verkocht haar boekjes voor maar liefst 1 euro per boek. De boeken zagen er voor mij als nieuw uit. Ik kocht daar in totaal 8 boeken voor maar een 8 euro. Sommige boeken kan je nu nog steeds in de winkel of online kopen voor 15€euro of 20€.

Ik koop heel veel boeken tweedehands op rommelmarkten of op een boekenmarkten.

Zo vind ik het leuk om nieuwe schrijvers te ontdekken of om een boek te vinden van mijn favoriete schrijvers. Het liefst geef ik weinig geld uit aan heel veel boeken. Ik vond het wel jammer dat er zo weinig kraampjes waren met boeken. Ik denk dat er een stuk of 4 kraampjes waren. Maar sommige vroegen voor 1 boek 5 euro. Eerlijk gezegd vind ik dat veel te duur voor een tweedehands boek. Plus in sommige winkels kan je al nieuwe boeken kopen voor 5€. Dus die kraampjes sloeg ik al snel over…

 

Welke boeken heb ik gekocht?

 • John Flanagan: – De grijze jager deel 1 en 2 in een omnibus.
 • John Flanagan: – De grijze jager deel 3.
 • Julie Kagawa: – Onsterfelijk.
 • Julie Kagawa: – Bloedband.
 • Julie Kagawa: – Offergave.
 • Julie Kagawa: – Jager.
 • Julie Kagawa: – Rebel.
 • Julie Kagawa: – Pupil.

Zoals je kan zien zijn sommige boeken nog recente boeken. Boeken die eigenlijk nog niet zo lang zijn uitgegeven. Dit koopje kon ik natuurlijk niet laten liggen?

De bloemenmarkt en de strekenproductenmarkt.

De bloemenmarkt en strekenproductenmarkt vond ik iets minder leuk. Er waren veel te weinig kraampjes die dag. Zelfs de andere bezoekers vonden dat er weinig kraampjes waren. Zo had je 2 kraampjes met bloemen. De bloemen waren daar eigenlijk niet zo duur als in de winkel. Ik heb helaas geen bloemen gekocht omdat ik geen eigen huisje heb. Ik heb mij wel voorgenomen om in mijn “toekomstig huisje” bloemen neer te zetten. Een vaas met bloemen geeft toch meer een thuis gevoel dan een lege vaas op tafel. Op onderstaande foto zie je trouwens al een stukje van de bloemenmarkt.

Ik heb die dag wel heel veel bijgeleerd op het vlak van de streekproducten. Zo zag ik heel veel lekkere dingen. Alleen vond ik het jammer dat ik er niet van kon eten door mijn lactose intolerantie. Misschien een tip voor volgend jaar? Op onderstaande foto zie je een kraampje met een paar streekproducten.

Kortom het was een geslaagde zondagochtend met een paar leuke koopjes. Ik vind zulke zondags marktjes altijd super gezellig. Je leert de mensen wat beter kennen. Want automatisch begin je gewoon te babbelen met de mensen die achter de kraampjes staan. Wat vind jij van zulke marktjes?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

10 Reacties

 • Reply Jonna@burgertrutjes

  Super leuk!! Ik houd intens van marktjes waar je terecht kunt voor streekproducten en andere spulletjes. Ik ga vaak op jacht naar kookboeken 🙂

  mei 10, 2017 at 8:46 am
  • Reply Sanne

   Ja hé, ik vind die marktjes ook altijd zo leuk. Kookboeken kon je er ook goedkoop vinden. 🙂

   mei 10, 2017 at 9:18 pm
 • Reply Barbie

  Rondsnuffelen op leuke marktjes, wie houdt er niet van…

  mei 10, 2017 at 4:09 pm
  • Reply Sanne

   Sommige mensen misschien niet, ik gelukkig wel. Jij ook?

   mei 10, 2017 at 9:19 pm
 • Reply Nesrin

  Het klinkt en ziet er heel gezellig uit. Ik vind marktjes ook erg gezellig en zit zelfs elke eerste zondag van de maand in een park waar een boel kraampjes staan.

  mei 10, 2017 at 9:22 pm
 • Reply Yova

  Wat is daar gezellig. Rondsnuffelen hou ik zo van. Tuinplanten moet ik ook weer vernieuwen. Leuke blog heb je daar Sanne.

  mei 12, 2017 at 8:42 am
  • Reply Sanne

   Dankjewel, het was daar ook gezellig en super vriendelijk mensen 😉

   mei 12, 2017 at 8:11 pm
 • Reply Claire

  Wat heb je leuke foto’s gemaakt! Klinkt als een leuke markt. Mooie blog heb je trouwens! 🙂

  mei 14, 2017 at 9:43 am
 • Reply Sheila

  Ik houd ook van markten. En vooral boekenmarkten of rommelmarkten. Heerlijk om daarover te struinen, op zoek naar pareltjes.

  mei 18, 2017 at 6:06 am
 • Reply Nicole Orriëns

  Wat een gezellige markt lijkt me dat zeg! En ook niet zo vreselijk druk gelukkig. Je kunt er gewoon goed lopen zo te zien.

  juli 23, 2017 at 12:59 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat