Persoonlijke Verhalen

Gezonde snack tag die ik invulde met mijn gezonde levensstijl

Gezonde snack tag

Sinds 2018 wil ik meer bewegen en dus ook gezonder leven. Zo gaf ik al een paar tips om meer te bewegen. Ik veranderde ook mijn levensstijl en daar blogde ik ook over op mijn blog. Onlangs werd ik getagd door By vosje om de gezonde snack tag in te vullen. Natuurlijk wou ik deze tag invullen omdat die perfect bij mijn blog past. De snack tag is bedacht door Lotus Writings. Tegenwoordig eet ik geen ongezonde snack meer buiten af en toe een stukje chocolade. Dat is mijn enigste guily pleasure. Maar dat is ook niet elke week hoor. Daarom bekeek ik de vragen eens vanaf mijn gezonde levensstijl.

De gezonde snack tag die ik invulde met mijn gezondere levensstijl.

Ik probeer echt gezonder te leven maar soms gaat het niet zo snel als ik zelf wil. Je kan het een beetje vergelijken met vallen en opstaan. Plus mijn huidige levenssituatie (terug wonen bij je ouders) zorgt er voor dat ik soms wil grijpen naar snoep. Maar ik wil echt niet toegeven. Het enigste waar ik af en toe in zondig is een stukje chocolade en een koekje als ik werk. Meestal is dat gewoon pure chocolade. Ik had ergens gehoord dat pure chocolade gezonder is dan gewone melkchocolade. Maar of het waar is weet ik eigenlijk niet… Hier onder vind je alvast de vragen en mijn antwoorden.

Wat is je favoriete gezonde restaurant?

Ik moet toegeven dat ik zelden eet op restaurant. De laatste keer was met een blogger in Antwerpen. In januari veranderde ik mijn levensstijl en heb tot nu toe nog geen “gezond restaurant” gevonden. Waar ik ook iets kan eten buiten alleen maar salade. Ik ben namelijk lactose intolerant en kan niet overal eten. Wat ik ergens wel jammer vind. Zo zou ik heel graag naar een restaurant gaan waar je gezond kan eten. Dan zou ik mij achteraf zeker niet schuldig voelen.

Zoete of zoute popcorn?

Geen van beide, ik eet dat eigenlijk al lang niet meer. Zo eet ik totaal geen popcorn en zelfs niet in de bioscoop. Nee dan verkies ik liever een stukje fruit. Zo een lekkere appel, druifjes  of een banaan.

Wat is je favoriete ijsje?

Zelfgemaakte sorbetijs zo weet ik tenminste wat er in zit. Zo voeg ik geen extra suiker toe of andere ingrediënten die super ongezond zijn. Of een zelfgemaakte smoothie met fruit en wat groentjes. Dat is altijd lekker in de ochtend.

Beschrijf de allerlekkerste taart die je ooit gehad hebt?

Ik lust geen taart, een cake wel telt dat ook? Tegenwoordig maak ik liever zelf koekjes of een cake. Zo weet je tenminste wat er in de cake en de koekjes zit. Maar als je ze kant en klaar koopt zijn ze stukken ongezonder dan zelfgemaakte koekjes. Als ik alles moet kopen in de winkel kost het mij heel veel geld. Momenteel bak ik niet zo heel veel meer. Omdat ik alles moet van boven naar beneden halen en dan is mijn goesting al voorbij. In mijn (toekomstig) huis moet mijn keukenrobot, mixer en smootiemaker gewoon in de keuken al klaar staan. Zodat ik ook weet waar alle ingrediënten staan. Dat ik niet hoef te zoeken in alle kastjes.

Gezonde snack tag

Thuisbezorgd.nl of zelf iets te snacken maken?

Thuisbezorgd kennen we niet in België. ik zou dan eerder zelf iets maken zoals banaantjes in de oven. Een gezondere cake of gewoon een kommetje fruit. Dat laatste is altijd zo gemakkelijk, vooral als je geen zin hebt om iets te maken.

Ga je voor een kaasplankje of een schaaltje M&M’s?

Geen van beide ik lust geen M&M’s en momenteel eet ik ook geen kaas meer. Ja echt waar zelfs een croque-monsieur maak ik liever met een Spaanse ham dan gewone ham.

Wat is je favoriete tussendoortje?

Mijn favoriete tussendoortje zijn aardbeien (aftellen naar het seizoen), mango, druiven, frambozen (ook weer aftellen), blauwe besjes en al dat lekkere fruit van in de zomer. Maar als ik echt ééntje moet kiezen, dan kies ik de aardbeien. Vanaf dat het seizoen begint eet ik om de 3 dagen een bakje aardbeien leeg.

Warme of koude appeltaart?

Geen van beide, ik lust het gewoon niet. Dit was wel een hele gemakkelijke vraag.

Wat bestel je het liefste op een terrasje?

Op een terrasje bestel ik het liefst een ice tea of plat water. Ice tea is momenteel de enigste frisdrank dat ik af en toe nog drink.

Welke snack ligt er naast je patat?

Ik probeer met patat momenteel te minderen. Maar stoofvlees is zo lekker bij frietjes. Tja en daar moet ik dringend mee minderen. Want het kost natuurlijk ook veel geld als je 4 keer per maand naar de frituur gaat. Vanaf maandag gaan we dat dus niet meer doen en gewoon terug wat meer koken.

Wat is je favoriete chips smaak?

Mijn favoriete smaak is paprika. Maar tegenwoordig eet ik totaal geen chips meer. In de avond ligt chips altijd op mijn maag. Dus daar ben ik ook mee geminderd.

Ik vond de gezonde snack tag wel interessant om in te vullen.

Alleen vulde ik deze gezonde snack tag in op mijn eigen manier natuurlijk met een persoonlijke touch. Zo eet ik eigenlijk heel veel dingen  niet meer zoals snoep, popcorn of chips. Koekjes eet ik alleen eigenlijk op het werk. Alleen probeer ik dat ook meer te vervangen door fruit te eten. Of een iets gezondere snack. In de zomer met al dat lekkere fruit lukt het mij iets beter dan in de winter. Maar nu probeer ik wel meer moeite te doen om gezonder te leven. Ik vind het tegenwoordig ergens belangrijk om goed te zorgen voor mijn lichaam. Wat vond jij eigenlijk van deze gezonde snack tag? Wat vond je van mijn antwoorden?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

11 Reacties

 • Reply Daisy de Vos Burchart

  Hij is echt heel tof geworden 😀
  En wat een leuke antwoorden 😀

  februari 9, 2018 at 6:19 pm
 • Reply marjolein westerbaan

  Wat grappig dat je veel antwoord geen van beiden met zoveel lekkere dingen. Knap van je hoor, heel veel discipline, knap van je!

  februari 9, 2018 at 9:06 pm
 • Reply Blog & Beauty

  Ik probeer ook gezonder te leven maar wat voel ik me dan weer slecht bij jouw antwoorden! Ik hou van popcorn, m&m’s en kaasplankjes!

  februari 9, 2018 at 10:25 pm
 • Reply Fleur

  Leuk om te lezen welke gezonde snack keuzes je maakt en wat goed dat je zoveel ongezonde dingen laat liggen

  februari 10, 2018 at 7:35 am
 • Reply Merel

  Haha zo kan het inderdaad ook. Heel knap dat je zo gezond bezig bent! Ik ben zelf gestopt met snacken, maar kaas zou ik bijvoorbeeld niet willen (of kunnen?) missen. Chocola laat ik ook even staan. Maar dan heel soms mag ik van mezelf… Heerlijk!
  Pure chocola is trouwens inderdaad gezonder. Heeft o.a. te maken met het suikergehalte in een reep melkchocolade.

  februari 10, 2018 at 10:07 am
 • Reply Silkeblogs

  Heel interessant om te lezen! Ik wissel zelf echt hard af tussen gezonde en ongezonde snacks. Ik eet graag fruit, maar ook echt wel regelmatig een stuk chocolade.

  februari 10, 2018 at 4:10 pm
 • Reply MC Kleuver

  Mijn favoriete ijsje blijft het perenwaterijsje. Daar kan ik wel even van genieten. Naast mijn patat ligt toch al gauw een kroketje.

  februari 10, 2018 at 4:11 pm
 • Reply Eva

  Het viel mij op dat je veel ‘ongezonde’ dingen zoals kaas, taart en M&M’s niet lust. Dat scheelt al een hele hoop met het leiden van een gezonde levensstijl 😉 Pure chocolade is inderdaad beter dan melkchocolade, en dan vooral de 75-90% pure chocolade. Alleen vinden veel mensen dat niet lekker omdat er best bitter is. Maar wie weet is het wat voor jou

  februari 10, 2018 at 4:30 pm
 • Reply Claudia Struijck

  Een kaasplankje daar kan ik zo van genieten. Sushi en bitterballen daar kan je me echt voor wakker maken!

  februari 10, 2018 at 5:56 pm
 • Reply Bianca

  Wat een leuke tag! Sinds een paar weken eet ik een stuk gezonder op dit moment is mijn favo snack een schaaltje popcorn 🙂

  februari 10, 2018 at 7:13 pm
 • Reply priscilla

  Leuke tag! Ik eet zelf ook een stuk gezonder, maar gisteravond bij de bioscoop at ik toch wel lekker popcorn haha.

  februari 11, 2018 at 10:34 am
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat