Persoonlijke Verhalen

Een gezondere levensstijl voor mijzelf.

levensstijl

Sinds dit jaar ben ik echt veranderd op alle vlakken. Tja en niet alleen op het vlak van meer bewegen hoor. Bij meer bewegen hoort namelijk ook een nieuwe levensstijl. Zo drink ik sinds december vorig jaar geen koffie en cola meer. Ik dronk het vroeger eigenlijk veel te veel. Waardoor ik heel moeilijk kon slapen, dus besloot ik al snel om geen drank meer te drinken met cafeïne in. Ik kan je al vertellen als je daar mee stopt dat je beter slaapt en je minder moe voelt. Daarnaast ben ik sinds dit jaar gestopt met snoepen. Ik at eigenlijk gewoon te veel snoep. Je kent het misschien wel? Zo ben je lekker aan het schrijven en heb je er een zakje snoep naast liggen. Het gebeurde veel te vaak dat ik helemaal de snoep zak leeg at. Achteraf voelde ik mij natuurlijk niet happy. Zo baalde ik enorm. Ik was die vreetbuien echt beu. Daarom besloot ik net om te veranderen en iets te veranderen aan mijn levensstijl.

Ik moest van mijzelf iets veranderen aan mijn levensstijl.

Ik voelde mij vaak moe, ambetant en irritant. Zo had ik veel te weinig energie. Ik sliep ook veel te weinig soms maar 3 tot 5 uurtjes op één nacht. Natuurlijk veel te weinig als je de baan op moet. Ik besloot zelf dat er dringend iets moest veranderen. Maar stoppen met cafeïne drinken of snoepen doe je niet op één dag maar elke dag. Het voelt zo een beetje als afkicken. Ik moet wel toegeven dat het mij beter lukt om te stoppen met cafeïne te drinken dan te snoepen. Deze maand heb ik nog geen zin gehad in een kopje koffie. Echt een pluspuntje voor mijzelf. Niet meer snoepen doe ik dan weer sinds vorige week. Ik moet toegeven dat het echt wel goed lukt. Zo had ik het vele erger verwacht.

In de winkels koop ik ook geen snoep meer.

Zo stopte ik dikwijls na het werk bij ons buurtwinkeltje in het dorp. Om dan een zakje snoep te kopen en wat chips. Beide zakjes waren dikwijls op één avond op. Op een gegeven moment was ik het zo beu en voelde mij ook niet meer echt gelukkig met mijzelf. Zo ben ik niet echt dik, skinny maar de vet rolletjes zie je wel aan mijn buik. Ik verdik meestal aan mijn buik of kont.

Vorige week paste ik sportkleding en toen vond ik het echt geen zicht meer. Ik was eigenlijk verschoten van mijn eigen reactie. Je kan nu wel zeggen maar Sanne dat is niet zo erg. Ik vind het zelf verschrikkelijk en heb altijd een platte buik gehad. Maar sinds dat ik zoveel snoep is dat dus verandert. Tja en dat kan ik dus niet aanvaarden. Sinds vorige zaterdag besloot ik om er echt iets aan te veranderen.

Begrijp mij niet verkeerd ik wil zeker niet afvallen.

Daarvoor eet ik veel te graag. Ik wil wel heel graag fitter worden, een plattere buik hebben en zo terug echt gelukkig worden. Zo wil ik ook heel graag boven de 52kg blijven wegen. Nu schommelt mijn gewicht enorm omdat ik vroeger niet zo goed at. Zo at ik wel ontbijt, lunch, avond eten en te veel snoepjes. De snoepjes wil ik nu meer vervangen in gezondere snacks zoals fruit of groentjes. Na 20.00u probeer ik ook niks meer te eten, soms lukt dat helaas niet door onverwachte omstandigheden. Maar soms kan ik er heel goed rekening mee houden.

Ik ben echt van plan om deze levensstijl te behouden en niet op te geven. Niet meer snoepen, gezondere snacks mag ook iets biologisch zijn, geen koffie meer en ook geen alcohol meer. Dat drink ik eigenlijk toch niet zo graag. Ik wil gewoon een gezondere levensstijl. Zo dat ik mij in de dag niet meer zo moe voel en dus meer energie heb. Het is tijd voor een nieuwe ik in 2018. Ik ben blij voor mijzelf dat ik er echt iets aan wil veranderen. Zo wil ik graag wat gezonder leven en meer sporten. Heb jij onlangs iets aan je zelf veranderd? Of misschien wil je wel iets veranderen aan je levensstijl? Wat vind je van mijn nieuwe levensstijl?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

20 Reacties

 • Reply Irma

  Dit verhaal herken ik wel! Ik ben ook (probeer) te stoppen met snoepen, koop het dus ook niet meer, en drink veel water op een dag. Ik moet zeggen dat ik me na 2 weken al stukken beter voel!

  januari 19, 2018 at 7:23 am
 • Reply Lodi

  Super goed bezig en heel herkenbaar. Ik ben een paar jaar geleden ook mijn levensstijl gaan veranderen en voel me stukken ebetr, niet om ag te vallen, maar wel om goed in mijn vel te zitten. Alleen al stoppen met snoepen en minderen met alcohol doet goed. Succes verder!

  januari 19, 2018 at 7:42 am
 • Reply Nicole Orriëns

  Ik probeer me minder zorgen te maken over dingen. Dat is echt iets wat ik aan mezelf wil veranderen. Fysiek heb ik geen doelen.

  januari 19, 2018 at 7:55 am
 • Reply Malou

  Succes met je gezondere leefstijl! Ik herken je verslaving aan snoep! Ik probeer ook op te letten, maar vooral er bewust van te worden hoe vaak je onbewust een snoepje of koekje eet. Maar het helemaal verbieden zal voor mij niet haalbaar zijn. Jou wel?

  januari 19, 2018 at 10:31 am
 • Reply Silkeblogs

  Ik vind het heel inspirerend dat je zo goed voor je lichaam kan zijn, ik neem echt een voorbeeld aan je.

  januari 19, 2018 at 11:07 am
 • Reply Eva

  Wat goed dat je vorig jaar al bent gestopt met koffie en cola en al bijna niet meer snoept! Vooral cola is zooo slecht voor je. Ik denk wel dat je je nog prettiger voelt als je ook na 20:00 s’avonds af en toe wat kan eten, zoals bijvoorbeeld groente chips of rood fruit (dat is lekker zoet). Luisteren naar je lichaam is belangrijk en als je s’avonds anders met honger in bed ligt dan slaap je alsnog slecht uiteindelijk 😉
  Het is maar een tip natuurlijk, gewoon doen wat voor jou het beste voelt!

  januari 19, 2018 at 11:09 am
 • Reply Marion

  Wat goed van je. Soms is het weleens goed om naar je eet- en drinkgedrag te kijken. wij zijn dit jaar begonnen om minder vet te eten, niet te snoepen en tot het eind van de maand geen alcohol te drinken. Dat bevalt goed. Zeker omdat ik veel beter slaap.

  januari 19, 2018 at 11:41 am
 • Reply Manon

  Ik snoep bijna niet maar ben wel echt van de chips en dat moet ik zelf wel zeker minderen

  januari 19, 2018 at 11:54 am
 • Reply Blog & Beauty

  Ik zou ook iets minder moeten snoepen, dus ik mag mijn levensstijl ook wel weer een beetje aanpassen.

  januari 19, 2018 at 12:24 pm
 • Reply MC Kleuver

  Na acht uur niets meer eten zou mij echt niet lukken. Ik zou dan chagrijnig naar bed gaan.

  januari 19, 2018 at 12:59 pm
  • Reply Sanne

   Nee bij mij totaal niet. Maar ik ga meestal ook tussen 21.30u en 22.30u slapen.

   januari 19, 2018 at 4:47 pm
 • Reply priscilla

  Goed hoor! Ik ben er zelf ook mee bezig, met als doel nog 10 kilo af te vallen.

  januari 19, 2018 at 1:58 pm
 • Reply Daisy

  Goed bezig lijkt me! Alle begin is moeilijk natuurljik

  januari 19, 2018 at 2:01 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel Daisy, ik doe mijn best. 😉

   januari 19, 2018 at 4:46 pm
 • Reply Tania

  Ikheb besloten om meer water te drinken en minder frisdrank

  januari 19, 2018 at 6:02 pm
 • Reply Dhini

  Goed bezig. Ik snoep niet zo vaak dus ik hoeft niet zorgen te maken

  januari 19, 2018 at 8:20 pm
 • Reply willy

  snoepen doe ik ook niet meer

  eigenlijk is het slechts een gewoonte

  groeten

  januari 20, 2018 at 1:21 pm
 • Reply esther

  Goed bezig zeg, bewust! Ik leef gezond, ben al 3 maanden gestopt met alcohol wat ik lekker voortzet en ga nu mijn sugarcrave weer aanpakken…

  januari 20, 2018 at 9:30 pm
 • Reply Yova

  Echt geweldig dat je doet. IK moet eerlijk zeggen je bent helemaal niet dik. Je bent slanke meid om te zien. Toch wil ik succes wensen. Heel gezond!!❤

  januari 21, 2018 at 11:29 am
 • Reply Jill

  Herkenbaar! Hier ook sinds dit jaar begonnen aan een nieuwe levensstijl. Ik eet nauwelijks tot geen koolhydraten meer en al die lekkere snacks als snoep en chips heb ik omgezet in worteltjes enzovoorts. Naast mijn eetpatroon ben ik ook meer gaan sporten. Nu, 3 weken later, zie en merk ik al zoveel verschil. Opgeblazen buik is weg. Hij is nu al platter. Niet meer zo moe door de dag heen en ook geen vreetbuien meer. Voel me lekkerder in Mn vel en ben blijer met meer energie.

  Natuurlijk trakteer ik mij zo nu en dan op iets vreselijks fouts als een zak chips. Maar heb daarna ook wel weer een tijdje genoeg ervan.

  januari 21, 2018 at 12:43 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat