Lactose intolerant, Shoplogs

Herba natuurwinkel (biologische winkel) lactosevrije shoplog

Herba natuurwinkel

Gisteren voelde mijn buik zich al een beetje beter. Dus besloot ik al snel om even te rijden naar de natuurwinkel. Na een hele week te leven op soep wou ik eigenlijk wel eens iets anders eten. Ik ben de soep even beu gegeten en na een paar dagen uitzieken (buikgriep) voel ik mij gelukkig al wat beter. Op het internet ging ik op zoek naar een natuurwinkel of een bio winkel. Zo vond ik er eentje en die heet Herba natuurwinkel in Mol. Ik was eigenlijk nieuwsgierig naar hun gamma van lactosevrije producten. Ik kocht er een aantal producten die ik al kende maar ook nieuwe producten. Misschien ben jij nu nieuwsgierig geworden naar mijn schoplog?

Herba natuurwinkel (biologische winkel) een super leuke shoplog.

natuurwinkel

Eerst vond ik de winkel niet, toen reed ik maar een rondje en toen zag ik de winkel links van mij liggen. Natuurlijk voelde ik mij net een klein kindje in een snoep winkel toen ik de winkel zag. Een pluspunt er zijn ook parkeerplaatsen in de buurt, vergeet alleen niet je blauwe schijf te leggen. Ik had geluk dat er een plekje vrij was voor de winkel. Ideaal als je veel nodig hebt of wilt kopen.

Toen ik de winkel binnen ging zag ik allemaal verschillende producten.

Ik zag ook een groot bord met glutenvrij producten. Voor mij als lactose intolerant is het niet gemakkelijk om lactosevrij koekjes te vinden of nieuwe producten te leren kennen. Wat was ik blij toen ik ook bij de glutenvrije producten , lactosevrij eten zag. Zo vond ik daar koekjes van het merk Schär, dat merk kende ik natuurlijk al. Zo vind ik de cornflakes van dat merk super lekker. Op onderstaande foto zie je trouwens een foto van deze cornflakes. Deze cornflakes is trouwens ook glutenvrij.cornflakes lactosevrij
Fusao Bio FilitaIk zag ook andere merken die ook lactosevrij waren. Waaronder het merk Fusano Bio Filita, ik zag er chocolade van en ook andere dingen.  Deze chocolade kende ik nog niet. Tja die moest ik natuurlijk kopen. Natuurlijk kocht ik zo een vollemelk chocolade reep. Deze chocolade reep is trouwen fructosevrij, lactosevrij en glutenvrij. Op onderstaande foto zie je de achterkant van deze chocolade reep. Fusao Bio Filita achterkant

Een andere reep die ik heb gekocht is van Zero Zebra een rijst chocolade reep. Deze kende ik natuurlijk al en is super lekker. De Zero Zebra reep is ook geschikt voor mensen die een gluten intolerantie hebben of vegan zijn. Op onderstaande foto zie je het er duidelijk op staan. Ik vind dit vooral handig omdat ik soms gewoon te lui ben om het hele etiket te lezen. Ja ik geef het toe en soms moet het super snel gaan in de winkel. Dan zijn zulke icoontjes echt wel handig.


Frollini koekjes zijn echt super lekker. Ze zijn gemaakt met honing en eigenlijk niet droog. Ideaal om te eten als je niet houdt van chocolade. De Frollini koekjes zijn glutenvrij en lactosevrij.

Mmm deze koekjes eet ik eigenlijk ook wel graag. Ik noem het van die vinger koekjes dat je kan onderdompelen in chocolade. Ze zijn trouwens ook glutenvrij.


Speculaas heb ik al heel lang niet meer gegeten. Ik kende ze wel al maar kocht ze niet meer. Nu het weer kouder wordt past een speculaas perfect bij een kopje chocomelk. Deze speculaas is trouwens ook glutenvrij.

Toen wandelde ik even de winkel door en kwam ik terug bij het begin. Daar zag ik een rij met allemaal confituur potten en keek even naar onder. Ja daar zag ik choco potten. Het is heel lang geleden dat ik nog choco heb gegeten. Mijn oog viel op Choco van Prodia. Ik las het etiket en toen moest ik glimlachen. Ik voelde mij juist als een klein kindje dat aan het giechelen was omdat ze snoep had gezien. Op het etiket stond trouwens lactosevrij,  glutenvrij en in vet verlaagd. Dat klinkte natuurlijk al heel goed en ik was nieuwsgierig naar de smaak van deze choco. Op onderstaande foto kan je trouwens even de achterkant na lezen.

Wat vond ik zelf van Herba natuurwinkel?

De Herba natuurwinkel, bio winkel is een prachtige winkel met een leuk gamma. Ideaal voor mensen die een dieet volgen of een intolerantie hebben.  Zo vind je er suikervrije producten, glutenvrije producten, lactosevrije producten, biologische producten en nog andere producten. Zo kan je al eens iets anders eten dan dat je gewoon bent. Ik heb niet zo heel veel nieuwe dingen gevonden want een paar producten kende ik natuurlijk al. Het was ook eens fijn om in een andere natuurwinkel te winkelen. Plus de mensen waren er ook vriendelijk.

Je kreeg er ook een klantenkaart als je een e-mailadres achterlaat. Waardoor je nu momenteel 5% korting aan de kassa krijgt. Dat is toch mooi meegenomen vind ik zelf.

Dit artikel is trouwens mijn persoonlijke mening en ik ben niet gesponsord door de Herba natuurwinkel. Ik ben nu eenmaal dol op de natuurwinkels en betaalde alles zelf van deze shoplog.

Ben jij er al eens geweest? Wat vind je zelf van een natuurwinkel?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

11 Reacties

 • Reply Natalie

  Schar is inderdaad een fijn glutenvrij merk, alleen jammer dat het nog redelijk moeilijk te verkrijgen is!

  november 11, 2017 at 1:22 pm
  • Reply Sanne

   Vroeger vond je het ook in gewone supermarkten en dat word steeds minder.

   november 11, 2017 at 4:21 pm
 • Reply Marie-Lise (Reislustig.be)

  Ik denk niet dat er Herba natuurwinkels in België zijn. Heb de indruk dat het hier vooral kleinere zelfstandigen zijn, en minder ketens 🙂 Leuke producten!

  november 11, 2017 at 3:49 pm
  • Reply Sanne

   Misschien bedoel jij een herbalife winkel? Deze worden ook herba genoemd. Maar ik bedoel dus Herba natuurwinkel. Zij hebben namelijk 3 vestigingen waaronder eentje in Geel, Mol en nu ook in Beringen.

   november 11, 2017 at 4:17 pm
 • Reply Peggy

  Ben wel benieuwd naar die chocola! Heb niet persee een allergie ofzo dus kan ook normale chocolade eten maar wellicht is het beter omdat er geen gluten in zitten 🙂

  november 11, 2017 at 10:21 pm
 • Reply Nicole Orriëns

  Ik ben er nog nooit geweest. Maar het lijkt me heerlijk boodschappen doen als je op dit soort dingen moet letten. Hier is tenminste veel keuze dan.

  november 12, 2017 at 9:44 am
 • Reply marion

  wat een keuze. moet een verademing zijn als je niet alles mag of kan eten.

  november 12, 2017 at 9:59 am
 • Reply Dhini

  Hier is er een G&W gezondwinkels Libre (is dit ook soort natuurwinkel of niet?) maar ik heb nog nooit wat iets gekocht daar, wel waterfilter voor onze Brita

  november 12, 2017 at 11:35 am
 • Reply Renata

  Eigenlijk wel goed dat je steeds meer van die producten kan vinden 🙂

  november 12, 2017 at 12:12 pm
 • Reply Liset

  Ik heb zelf wel eens glutenvrije koekjes gegeten, maar ik moet zeggen; die kunnen niet op tegen de ‘echte’ ;). Vond ze zelf niet zo lekker, maar wie weet dat een ander merk wel erg lekker is.

  november 12, 2017 at 12:41 pm
 • Reply Priscilla

  Wow, wat veel keus zeg! Fijn dat er zoveel vervangers zijn.

  november 13, 2017 at 6:57 am
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat