Sanne Wandelt

De prachtige Hermansheuvel wandeling te Assent

Hermansheuvel wandeling

Vorige donderdag namiddag was ik even vrij en had ik zin om te gaan wandelen. Op mijn verlanglijstje stond trouwens al lang Assent. Assent is eigenlijk een deelgemeente van Bekkevoort. Ik was er al eens langs gereden maar daar nog nooit gaan wandelen. Dus besloot ik al snel om daar eens te gaan wandelen en koos ik voor de wandeling Hermansheuvel wandeling. Ik had die dag geluk het zonnetje scheen, het was rustig en ik had er gewoon zin in. De ideale combinatie om trouwens even te gaan wandelen.

Assent is vooral een gemeente die op het platteland ligt.

Wie mij al langer volgt weet gewoon dat ik enorm veel hou van het platteland. Mijn droom is ooit om te wonen op het platteland. Maar goed ik dwaal even af van de wandeling Hermansheuvel wandeling. Toen ik aangekomen was op mijn bestemming, parkeerde ik mijn auto op een ruime parking. Dat laatste is echt een pluspunt gewoon bij een wandeling. Ik deed al snel mijn wandelschoenen aan en pakte mijn camera. Zo wandelde ik rustig naar het plannetje. Het viel mij op dat er verschillende plannetjes waren. Zo had je er eentje voor lange afstanden van 15km of zelfs meer. Je had er ook een plannetje voor fietsers. De wandeling die ik heb gedaan stond op een ander wandelplannetje. Eerst vond ik dat plannetje helemaal niet en toen zag ik het staan tussen 2 containers.

Ik koos trouwens voor de wandeling Hermansheuvel wandeling.Assent wandelen

Deze bestaat trouwens uit de blauwe route van 4km, de oranje route van 7km en de rode route van 12,5km.

Waar: Hermansheuvel wandeling, Assent, Bekkevoort. Met als startplaats: Dorpsstraat te Assent aan de kerk.
Afstand: De oranje route heeft een afstand van 7km.
Duur: Ik deed er ongeveer een 2u over.
Route
De oranje wandel route is aan beide kanten bewegwijzerd.
Extra info: Honden moeten altijd aan de leiband! Je mag ze nooit loslaten omwille van de loslopende dieren en de prachtige natuur. Meer informatie van de Hermansheuvel wandeling vind je trouwens hier.
Parking: Tegen over de kerk is een ruime parking. Ik heb totaal geen idee of je daar een blauwe schijf moet leggen. Dat is natuurlijk op eigen risico!
Cijfer: Ik geef deze wandeling een 5/5.

Ik wandelde eerst op asfalt en er passeerden auto’s.

Zo wandelde ik een heel stukje door om dan onder een brug te wandelen. Daarna wandelde ik nog steeds op asfalt en zag ik links langs mij bomen. Toen ik een tijdje wandelde zag ik rechts een adembenemend uitzicht. Oh dat uitzicht was prachtig. Ik vond het ergens wel jammer dat ik er niet boven op kon wandelen. Dat eerste stukje vond ik eigenlijk wel een beetje gevaarlijk. Je wandelt dan eigenlijk op van die mini rijstroken en als er een auto passeerde moest ik langs de kant gaan staan. Gelukkig is dit maar één keer voor gevallen. Daarna wandelde ik ook op holle wegen en daar zag ik een paar paddenstoelen. Een rode paddenstoel ben ik die dag niet tegengekomen maar dat vond ik eigenlijk niet zo erg. Paddenstoelen

Het leukste vond ik eigenlijk die holle wegen met de prachtige uitzichten in de verte. Eigenlijk was ik toen al dat asfalt al vergeten. Ik zag er trouwens ook een schommelbank. Als je met 2 gaat wandelen kan je daar even uitrusten en genieten van het uitzicht. Zo een schommelbank is toch ook wel een beetje romantisch. Op onderstaande foto zie je trouwens deze schommelbank. Is die niet leuk?

De rest van de namiddag wandelde ik op holle wegen  en langs fruit boomgaarden. Om daarna weer op holle wegen te wandelen, zo wandelde ik ook bergop maar ook bergaf. Als laatste stukje wandel je nog langs velden, het platteland en zie je de kerk in de verte. De laatste steile bergop vond ik voor mijzelf het zwaarste. Dat was echt een challenge maar ook wel leuk…

Ik heb nog een paar foto’s gemaakt van deze wandeling. Kijk je mee?Hermansheuvelwandeling Hermansheuvelwandeling Hermansheuvelwandeling Hermansheuvelwandeling Hermansheuvelwandeling Hermansheuvelwandeling HermansheuvelwandelingAssent wandelen Assent wandelenSanne Wandelt Sanne Wandelt Hermansheuvelwandeling Hermansheuvelwandeling Hermansheuvelwandeling Hermansheuvelwandeling

Wat vond ik zelf nu eigenlijk van de wandeling Hermansheuvel wandeling ?

Het was er rustig om te wandelen. Ik ben die namiddag misschien maar één iemand tegen gekomen. De hele tijd wandelde ik daar alleen. Toen kon ik echt genieten van de prachtig uitzichten, het platteland en de omgeving. De wandeling was niet echt zwaar maar sommige stukken vond ik dan wel zwaar zoals die laatste steile bergop. Maar andere stukken vond ik dan weer zalig. Eigenlijk had je daar genoeg afwisseling van de natuur, de omgeving en de wegen. Daarom geef ik deze wandeling een cijfer van 5/5.

Ben jij er al geweest? Wat vond je zelf van de omgeving en van de Hermansheuvelwandeling ?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

11 Reacties

 • Reply Judith Jasper

  serieus nog nooit van gehoord, maar wat een prachtige fotos zeg, het is heel mooi daar

  oktober 16, 2017 at 8:31 pm
 • Reply Nicole Orriëns

  Het ziet er werkelijk prachtig uit. Ideaal zo’n mooie wandelroute!

  oktober 17, 2017 at 8:50 am
 • Reply Eva

  Wandelen is zo fijn! Ik ben zelf nog niet bij de Hermansheuvel geweest maar ga vaak in de omgeving van Haarlem wandelen. De wolken in je foto’s zijn echt prachtig en zo leuk inderdaad die schommelstoel. Heerlijk ook dat je niemand tegenkomt 🙂

  oktober 17, 2017 at 9:27 am
 • Reply Sofie

  Dit is helaas veel te ver voor mij, maar het ziet er prachtig uit!

  oktober 17, 2017 at 10:17 am
 • Reply Karlien - Polished Cats

  oh wauw wat een prachtige omgeving
  je hebt ook prachtige foto’s gestuurd

  liefs
  Karlien

  oktober 17, 2017 at 1:39 pm
 • Reply Els

  wauw, de natuur, wandelen = zalig!!!!
  mooie foto’s trouwens, al hou ik meer van minder bewerkte foto’s! 😉

  groetjes

  oktober 17, 2017 at 2:04 pm
 • Reply Elke

  Wauw! Mooie foto’s zeg!

  oktober 17, 2017 at 4:04 pm
 • Reply BouchrA

  Erg mooi! Prachtige foto’s waardoor ik ook deze wandeling wil maken.

  oktober 18, 2017 at 12:59 pm
 • Reply Verena

  Oh wauw, wat een prachtige plek! Ik zou hier ook wel eens willen wandelen

  oktober 18, 2017 at 7:09 pm
 • Reply Yova

  Mooie natuur om te wandelen. Je hebt mooie foto’s gemaakt. Groetjes,

  oktober 19, 2017 at 3:58 pm
 • Reply Natalie

  prachtig tafereel met al die gele bloemen, lijkt me vooral de moeite in de zomer!

  november 6, 2017 at 6:56 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat