Lifestyle

Hondenjasje voor onze Diezel, super blije hond.

hondenjasje

Vroeger lachte ik altijd met die kleine hondjes die een hondenjasje of truitje droegen. Zo vond ik het pure geld verspilling en niet schattig. Mijn mening is hier over veranderd dankzij onze Diezel. Op een gegeven moment klaagde Diezel dikwijls tijdens het wandelen. Zo jankte hij de hele weg. Hij vindt wandelen altijd zo leuk en zeker met zijn baasje. Dus daar lag het niet aan toen voelde ik aan zijn oortjes en die waren koud. Ja onze Diezel had het toen heel koud. Je kan wel zeggen, oh hij is een hond die kunnen daar tegen. Nee niet waar, een hondje kan het ook koud krijgen. Vooral als je hond een kruising windhond is. Windhonden hebben het namelijk altijd wat sneller koud. Ik ging al snel opzoek naar een truitje of hondenjasje voor Diezel. Ik heb er een half jaar achter gezocht, om gek van te worden. Zo keek ik online op verschillende websites en zocht zelfs in dierenwinkels. Geen één winkel had een jasje in Diezel zijn maat. Maar toen vond ik toch nog een jasje in een dierenwinkel.

Diezel heeft een hondenjasje voor de winter, happy dog.

Vrijdag had ik lekker een dagje vrij en reed ik in de namiddag naar de dierenwinkel in paal. Deze dierenwinkel noemt trouwens Picobello. Deze winkel is er gekomen toen de plaatselijke videotheek dicht ging. Diezel mocht natuurlijk ook mee. Hij mocht er gelukkig ook binnen. In het verleden heb ik daar al eens een autobench gekocht en heel veel snoepjes. Geen idee waarom ik daar niet eerder ging kijken. Ik vond geen jasjes voor Diezel en toen vroeg ik hulp aan een verkoopster. Gelukkig voor mij en Diezel hadden ze daar wel honden jasjes in zijn maat. Onze Diezel was super braaf en hij kreeg daar nogal complimentjes. Heel leuk om te horen als baasje van Diezel.

Ik wist eerst niet welke maat Diezel heeft. Daardoor moest hij verschillende jasjes passen in de winkel. Diezel vond het leuk om de jasjes te passen. Dat had ik natuurlijk nooit verwacht. Ik dacht echt dat hij het niet leuk zou vinden en niet wou aandoen. Maar gelukkig voor mij was dat niet zo.  Het ideale jasje voor Diezel is die van 55cm.

Even ter info: Dat janken deed hij trouwens ook al toen ik nog samenwoonde met mijn ex. Het ligt dus namelijk niet aan de veranderde omgeving maar aan het koude weer. Diezel houdt namelijk enorm veel van warmte en de zon. In de zomer ligt hij altijd in de zon dan wil hij nooit naar binnen. Tja en in de winter schuift hij altijd zijn mandje dichter tegen de verwarming. Super leuk om te zien dat hij dit doet.

De achterkant van het jasje.

Ik heb toen onmiddellijk beslist in de winkel om dit hondenjasje te kopen.

Goedkoper ging ik het niet vinden en zeker niet in zijn maat. Er viel mij wel iets op, hoe groter de hond hoe duurder het jasje. Ja echt waar voor een klein hondje kost het je 23€ of zo. Voor een grote hond betaal je al snel boven de 60€. Goedkoop was het wel niet maar de kwaliteit is super goed. Ik vind de kwaliteit iets belangrijker dan de prijs. Want zo een jasje moet natuurlijk heel lang meegaan. Vooral als je regelmatig wat gaat wandelen. Diezel doet zijn hondenjasje heel graag aan tijdens het wandelen. Zonder problemen steekt hij zijn kopje er door. Hij loopt er ook heel fier mee. De mensen op straat geven ons ook complimentjes. Zoals bijvoorbeeld: oh die heeft het lekker warm of dat is een mooi jasje. Diezel hoort dat natuurlijk ook en dan wandelt hij nog “braver en vooral sierlijk”.

Wat extra info over het hondenjasje zelf.

 • Merk van het jasje Nobby. Je hebt het in verschillende maten van 26cm tot 70cm (meer heb ik niet gevonden).
 • Het jasje heeft een licht zwarte kleur en aan de binnenkant een iets donkere kleur. Er zit ook een beetje blauw en wit in. De kleuren combinatie past mooi samen.
 • Er zit een fleece aan de binnenkant van het jasje, lekker warm voor je hondje.
 • Het jasje is trouwens gemaakt van 100% polyester.
 • Je kan het vast maken aan de buik met een dikke riem. Is voor de versterking van de rug en de buik. Zo belast je de rug en de buik van je hond niet te veel.
 • Er zijn elastische touwtjes aan het jasje voor de pootjes en de staart. Je hondje voelt er niks aan. Zo blijft het jasje zitten op zijn plaats. Bij Diezel gebruik ik alleen voor de pootjes en niet voor de staart. Dat heeft hij niet zo graag.
 • Je kan het wat vaster aan trekken op verschillende plaatsen.
 • Het jasje kan je ook omhoog trekken als je de riem vast maakt.
 • Je wast het jasje beter uit met de hand. Het jasje mag niet in de wasmachine.
 • Zo kan je het jasje ook niet strijken.

Diezel en ik zijn zeker tevreden van dit hondenjasje. Een gelukkige hond telt meer voor mij dan geld. Nu is het ook aangenamer om te wandelen dan vroeger. Mijn mening over hondenjasjes of truitjes is enorm hard veranderd tegenover vroeger. Zo vind ik het wel leuk en schattig. Heb jij al zo een truitje of jasje voor je hondje?

Dit hondenjasje heb ik zelf gekocht met mijn eigen geld. 

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

1 Reactie

 • Reply Yova

  Goedenavond Sanne,

  Wat hebt Diezel mooie hondenjasje. Hondenjasje is zeker makkelijk om te gebruiken. Diezel vind het prettig om mee te lopen. Lekker warm voor Diezel. Het ziet goed stevig uit. Het kan steeds winter komen? Fijne avond.

  januari 29, 2018 at 5:24 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat