Events / uitstapjes

Blueberry Fields, blauwe besjes plukken

Blueberry Fields

Op mijn verlanglijstje stond al een tijdje om eens zelf blauwe besjes te plukken. Vorige week woensdag was het dan eindelijk zo ver om de blauwe besjes te plukken bij de Blueberry Fields. Ik had al heel veel gehoord van deze zelf pluk. Dus wou ik dit zelf eens doen. Wat vond ik zelf nu eigenlijk van dezeda zelf pluk? Zou ik er nog eens terug gaan?

We parkeerden al snel de auto aan de parking van Blueberry Fields.

Ik kon op dat moment niet wachten om de blauwe besjes te plukken. Als eerste zag ik een bord staan waarop stond dat we aan de kassa moesten kijken of we konden plukken of niet. Toen dacht ik vooral oei gaan we wel kunnen plukken? Gelukkig voor ons kon het wel. Toen we verder wandelden zagen we een ruim terras, een winkeltje (met allemaal zelfgemaakte producten), een foodtruck (met heel veel eten) en kon je de besjes ook gewoon kopen. Maar daar voor waren we eigenlijk niet gekomen. Buiten zagen we een kassa en wat meer uitleg over de zelf pluk. Alles word heel duidelijk uitgelegd. Met een emmertje in de hand vertrokken we naar de velden. Alleen zag ik daar nog verschillende wandelroutes. Helaas had ik geen wandelschoenen aan en alleen maar oog voor de velden…
Bleuberry Fields
Daar aangekomen sprak een jonge man ons aan. We kregen een paar instructies omdat het onze eerste keer was om ze zelf te plukken. De uitleg was heel duidelijk aansluiten bij de rest, een hele struik plukken en dan pas door wandelen. Eigenlijk is dat ook wel een beetje logisch. Anders blijven er struiken staan met maar een paar blauwe besjes aan. We liepen door en begonnen vastberaden aan de pluk. Het viel mij toen echt op dat de blauwe besjes super groot waren. Ik vulde een klein beetje mijn emmer. Zo wou ik helemaal geen kg meenemen naar huis. Want ik ben de enige die het eigenlijk op eet.

Mijn emmertje was niet helemaal vol en toch liepen we door naar de kassa.

Toen wij aan de beurt waren aan de kassa, werd ons emmertje gewogen. Ze trokken wel het gewicht af van een leeg emmertje. Ik betaalde voor ongeveer 700gram iets minder dan 5,83€. Wat echt wel weinig is voor deze besjes. Voor een kilo betaalde je toen al 7,50€. Wat nog steeds goedkoper is dan in de winkel. In de winkel betaal je al snel voor maar 250gram bijna 4€.

Toen ik had afgerekend wandelden we rustig verder naar het winkeltje. Daar zag ik heel veel zelfgemaakte producten met de blauwe besjes van bier tot confituur. Maar ze verkochten daar ook de rode besjes, braambessen en frambozen. Ik kocht daar in het winkeltje nog rode besjes. Daar ben ik namelijk dol op. Als we nog een klein beetje verder wandelden zag ik nog dat ze taart verkochten, drinken om daar gezellig iets te drinken. We besloten om daar nog een drankje te drinken op het terras. Het was daar super gezellig vond ik zelf.

Wat vond ik zelf nu eigenlijk van de Blueberry Fields?

Ik vond het heel leuk om de blauwe besjes eens zelf te plukken. Dat je alleen de blauwe besjes die je zelf plukt betaald is ook een plusplunt. In het winkeltje kon je dan ook weer andere producten kopen. Zo leerde ik ook nog wat bij over de blauwe besjes. Je kan alleen nu plukken wanneer er genoeg blauwe besjes zijn. Door de waterschaarste in juni/juli zijn er heel weinig besjes delen ze zelf mee op hun website. Je kan er ook iets eten en een gezellige daguitstap van maken.

Mijn ervaring over Blueberry Fields in het kort.

 • Voor jong en oud, ideaal om te doen met kinderen! Ik heb heel veel kleine kinderen gezien die samen plukte met de ouders.
 • Je kan eerst een kleine wandeling maken alleen of met je gezin.
 • De besjes zijn goedkoper dan in de winkel.
 • Je kan er iets eten of drinken.
 • Je leert nieuwe producten kennen.
 • Zo leer je ook iets bij over de blauwe besjes.
 • Je kan er ook struiken kopen voor in je eigen tuin (nu de mama nog overtuigen voor in haar moestuintje).

Extra informatie:

De zelfpluk is niet open op zondag en feestdagen. Plukken kan je vanaf 09.00u tot 17.00u en alleen met de plukemmers. Met als laatste vertrekpunt rond 16u naar het plukveld. De winkel is wel alle dagen open van 09.00u tot 18.00u. Wandelen kan je altijd tijdens de openingsuren! De foodtruck is trouwens ook alle dagen open! Op hun fb pagina vind je trouwens meer informatie over de openingsuren, wanneer je kan plukken of wanneer er een stop is.

Aan de kassa kan je zien of je blauwe besjes kan plukken.  Als je er niet kan plukken dan kan je wel blauwe besjes en andere besjes kopen in het winkeltje.

Adres: Schomstraat 147 te Beringen. Parking: Gratis!

Nog een paar foto’s van de omgeving, Blueberry Fields, kijk je mee?

De struiken die je er kon kopen.

De blauwe besjes.

Een hutje…

Dit vond ik echt mooi.

Het plannetje van de ingang. Maar in de omgekeerde richting.

Een foto van het winkeltje.

Het winkeltje Super leuk om alle producten te zien.

Heel veel blauwe besjes. Die ik zelf plukte.

De rode besjes die ik kocht in het winkeltje.

De bloemetjes die ik zag toen we naar de auto gingen.

Zou ik er nog eens terug gaan?

Ja natuurlijk, ik vond het super leuk om de blauwe besjes eens zelf te plukken bij Blueberry Fields. Ik had het nog nooit gedaan maar was super leuk om te doen. Ik heb toen ook een leuke en gezellige namiddag gehad. Wat vind jij van zelf pluk? Zou jij zelf blauwe besjes plukken?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

10 Reacties

 • Reply Marijke

  Oh blauwe besjes! Heerlijk! Hier nog geen adres gevonden voor een goedkope pluk. Wel appels en peren, die gaan we dan ook vaak plukken in de herfst

  augustus 2, 2017 at 9:40 pm
  • Reply Sanne

   Ja besjes daar ben ik verzot op. Oh appels en peren plukken kunnen wij hier niet, helaas. Nog niet gevonden.

   augustus 2, 2017 at 10:40 pm
 • Reply Jill

  Ah super leuk en ook nog eens super lekker. Nog nooit gehoord van Blueberry Fields. Het lijkt mij zo leuk om op zoek te gaan naar bessen en ze te plukken. Heb je toch klein beetje het gevoel dat je natuurlijk bezig bent geweest.

  augustus 2, 2017 at 10:01 pm
  • Reply Sanne

   Het is ook heel leuk. Dat gevoel hadden wij inderdaad ook.

   augustus 2, 2017 at 10:41 pm
 • Reply Marieke

  Wat superleuk zeg, dat plukken! Ik ben dol op blauwe bessen en in de winkel zijn ze inderdaad altijd heel erg duur!

  augustus 2, 2017 at 10:32 pm
  • Reply Sanne

   Het was heel leuk om eens te doen. Ja inderdaad in de gewone supermarkt zijn ze echt duur.

   augustus 2, 2017 at 10:42 pm
 • Reply Chantal - Capital Monday

  Dit lijkt me best een ontspannen uitje. Lekker tussen de bomen en zelf voor je eten zorgen. Lijkt me inderdaad leuk om met m’n vriend te gaan doen. Kijken of hij het ook ziet zitten.

  augustus 3, 2017 at 7:43 am
 • Reply Linde

  Wat een zaligheid. Ik studeerde zelf biologische landbouw. Mijn droom: naast een halftijdse job een plukboerderij beginnen met bessen, tomaatjes en andere lekkere snoeperijtjes.

  augustus 3, 2017 at 12:22 pm
 • Reply Elke

  Oooh, dit lijkt me echt super leuk en heerlijk ontspannend om te doen! Ga ik onthouden thanks om het te delen!

  augustus 3, 2017 at 12:28 pm
 • Reply Mindel

  Laatst per ongeluk besjes besteld bij AH. Wilde ze al weggeven. Onbekend maakt onbemind. Maar ze waren heerlijk! Ook veel vitamines?

  augustus 4, 2017 at 9:49 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat