Lactosevrije receptjes

Koude pasta met zalm, tuinkers en perzik

koude pasta

Momenteel is het buiten op deze mooie woensdag heel erg warm. In een eerder artikel vertelde ik je al eens over mijn geweldige eetlust. Tijdens de hitte kan ik eigenlijk niet zo goed eten. In de ochtend lukt het mij net nog om wat ontbijt te maken voor mijzelf. Alleen vanaf de namiddag heb ik gewoon geen honger meer. Natuurlijk moet ik ook eten met deze zomerse temperaturen. Alleen op lucht of cornflakes kan je niet overleven… In de avond heb ik dan wel een beetje honger. Dus besloot ik al snel om een koude pasta te maken. De koude pasta moest fris zijn en super lekker. Ik kan je nu al vertellen dat het één van de lekkerste pasta’s is die ik al heb gemaakt. Misschien ben je nu wel nieuwsgierig geworden naar mijn koude pasta.

Deze koude pasta met  gerookte zalm, tuinkers en perzik is trouwens lactosevrij.

Bereidingstijd is ongeveer 30-40 minuutjes. Je staat geen uren te koken in de keuken. Want je kan de pasta al op voorhand koken. Deze pasta kan je dan in een paar uurtjes laten afkoelen. Om daarna verder te koken en je pasta klaar te maken. Deze koude pasta is trouwens gemaakt voor meerdere personen.

Wat heb je nodig voor deze koude pasta?

 • Kookpotten, keukengerei, lege kommetjes.
 • Gerookte zalm, 4 sneetjes.
 • Tuinkers, een klein beetje.
 • Snoeptomaatjes, 8 stuks.
 • Pasta penne 250gram, die van mij was van ah (lactosevrij)
 • Perzik, 1 stuk.
 • Eieren: 2 eieren, (kan je ook weg laten hoor).

lactosevrije koude pasta

Hoe maak je deze koude pasta met zalm, tuinkers en perzik?

 1. Als eerste zet je een kookpot met water op het vuur. Als het water kookt voeg je de penne toe aan de kookpot. De mijne moest ongeveer een 12 minuutjes koken. Best lang maar ik hou van zachte pasta…
 2. Ondertussen prik je een gaatje in de eieren. Je zet een kookpot met water op het fornuis.
 3. Als het water kookt voeg je de eieren met een soeplepel toe aan de kookpot.
 4. Als je merkt dat je pasta klaar is dan kan je deze afgieten in een vergiet.
 5. Je laat de pasta afkoelen tot als deze koud is.
 6. De eieren mag je na 10 minuutjes al afhalen van het fornuis. Je giet het water er uit en je laat deze afkoelen.
 7. Ondertussen leg je alles rustig klaar om de rest van de pasta te maken.
 8. Na een uurtje is de pasta meestal koud. Ik kook de pasta meestal in de namiddag. Zo dat de pasta genoeg kan afkoelen.
 9. Je doet de koude pasta in een lege kom.
 10. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes. Je voegt de gerookte zalm toe aan de kom met pasta.
 11. Je wast de snoeptomaatjes en snijd deze in kleine schijfjes. Daarna voeg je deze ook toe aan de kom met pasta.
 12. Daarna pel je de eieren en ook deze snijd je in kleine stukjes. Je voegt ze toe aan de kom met pasta.
 13. Je wast de perzik en snijd deze in kleine stukjes. (De pit gooien we weg in de vuilbak). Je voegt de perzik aan de kom toe met de pasta.
 14. Als laatste was je de tuinkers en snijd je deze in kleine stukjes. Daarna voeg je deze ook weer toe aan de kom met pasta.
 15. Tot slot eet smakelijk en geniet van deze lekkere pasta met de verschillende smaken!

Wat vond ik zelf eigenlijk van deze koude pasta?

Ik dacht eerst dat het ei, de perzik en de tuinkers helemaal niet samen pasta. Daar was ik natuurlijk even verkeerd in want al deze smaken samen waren gewoon fantastisch. Deze pasta is ideaal om vandaag nog te maken tijdens deze warme dag. Plus je staat echt niet lang in de keuken! Wat ook weer een geweldig pluspuntje is. Kortom deze koude pasta moet je echt eens gegeten hebben. Ga jij deze koude pasta maken?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

12 Reacties

 • Reply Nicole Orriëns

  Ik herken het gebrek aan eetlust bij die tropische hitte. Ik kreeg ook moeizaam wat naar binnen. Deze pasta met koude zalm lijkt me lekker. Alleen het gekookte ei zou ik weglaten.

  juni 23, 2017 at 7:04 pm
 • Reply Sandra

  Ik heb gelukkig altijd eetlust alleen soms geen zin om in die hitte te koken. Dit lijkt me heerlijk, maar dan wel zonder de perzik, want ik houd niet van fruit in mijn eten. Hahaha… Ik denk dat ik die zou vervangen door rode ui en misschien ook kappertjes toevoegen. Oe en iets van een dressing natuurlijk. 🙂

  juni 23, 2017 at 8:44 pm
 • Reply Annemarel

  Super een lactosevrij recept. Mijn dochter is ook LI. Hier stond vandaag ook een pastasalade op het menu. Altijd goed met dit weer

  juni 23, 2017 at 10:52 pm
 • Reply Lonneke

  Juist met het warme weer gaat warm eten er moeilijk in bij mij. Dit ziet er wel erg lekker uit en ben benieuwd naar de combinatie van smaken die in het gerecht verwerkt zitten.

  juni 24, 2017 at 8:03 am
 • Reply Fleur

  Wat een grappige combinatie. Ik had het ook niet snel samen bedacht, maar klinkt nu toch wel lekker met deze warmte

  juni 24, 2017 at 9:38 am
 • Reply Maryke

  Pasta en zalm is een heerlijke combi, vooral zomers! In de winter doe ik er vaak spinazie bij trouwens, ook lekker!

  juni 24, 2017 at 11:20 am
 • Reply Judith

  Lekker, pasta en zalm is zo een zomerse combinatie

  juni 24, 2017 at 11:32 am
 • Reply Sherry

  Dat ziet er lekker uit zeg. Im krijg trek.

  juni 24, 2017 at 1:23 pm
 • Reply TessaC

  Ik ben ook een hele slechte eter met dit warme weer en aangezien ik voor mezelf alleen kook, doe ik de moeite al helemaal niet. Dit lijkt me wel lekker en wanneer ik gewoon wat meer pasta kook, kan ik daar de volgende dag weer een andere salade mee maken! Aan tuinkers had ik nog niet eerder gedacht, maar dat is zoooo lekker! Dat ga ik ook eens proberen

  juni 24, 2017 at 1:40 pm
 • Reply Yova

  Deze eten lijkt mij ook lekker. Salade kun je ook van maken. Goed idee. Eigenlijk had niet geweten. Weer wat geleerd van jou recept.

  juni 24, 2017 at 2:21 pm
 • Reply Amanda

  Oeh, dit klinkt goed zeg. Als het warm is heb ik nooit zin in warm eten, dit zou een goede vervanger zijn, dankjewel!

  juni 25, 2017 at 11:54 am
  • Reply Sanne

   Graag gedaan en het is heel gemakkelijk om te maken. Plus super fris met de zomerse temperaturen.

   juni 26, 2017 at 7:57 pm

  Ik vind het leuk als je een reactie achter laat