Lactosevrije receptjes

Lactosevrij recept gehakt met broccoli en pandan rijst

lactosevrij recept

Ik had de hele dag eigenlijk al zin in broccoli met pasta. Alleen toen ik thuis kwam van het werk was er helaas geen pasta in huis. Dan verlang je eigenlijk naar iets en dan is het er niet. Ja toen baalde ik wel een beetje. Ik ben echt verzot op pasta. Maar al snel besloot ik om iets anders te maken. Rijst vind ik natuurlijk ook altijd lekker. Het past trouwens perfect bij broccoli en gehakt. Benieuwd naar het lactosevrij recept?

Vandaag moest er natuurlijk nog een lactosevrij recept online komen.

Dat was namelijk al een tijdje geleden dat ik nog een nieuw lactosevrij recept online plaatste. Dit gerechtje is trouwens lactose vrij en gemakkelijk om te maken. De bereidingstijd is ongeveer iets van een 40 minuutjes. Het gerechtje is gemaakt voor meerdere personen. Ben je alleen zoals ik? Dan kan je het gemakkelijk bewaren in de frigo voor de dag er na. Meestal blijft eten met room wel één dagje goed.

Wat heb je nodig om dit lekkere lactosevrij recept te maken?

 • kookpotten, een pan en een kom.
 • Keukengerei.
 • Gehakt: 300gram (ah/ is lactosevrij)
 • Broccoli.
 • Pandan rijst: 200gram (ah/ lactosevrij)
 • Room: (alpro soja) Een klein beetje room.
 • Cherry tomaten: 6 stuks.
 • Snoeptomaatjes: 5 stuks.
 • Boter voor de saus: Een klein beetje boter, (ah/ vloeibare boter).
lactosevrij recept

Het ziet er wel raar uit hé?

Hoe maak je dit lactosevrij gerechtje met gehakt en broccoli?

 1. Als eerste maak je de broccoli schoon en snijd je deze in stukken. Daarna was je de broccoli. (Ik snij de broccoli meestal in kleine stukjes.)
 2. Daarna doe je water in een kookpot en zet je deze op het vuur. Je zet dan het vuur aan en laat de broccoli helemaal gaar koken.
 3. Ondertussen zetten we een koopot met water op het vuur. Als het water kookt dan voeg je de rijst er aan toe. De Padan rijst laat ik 10 minuutjes meekoken met het water.
 4. Daarna giet ik deze af in een klein vergiet. Je wilt namelijk niet dat al de rijst in de pompbak beland. Meestal doe ik de rijst terug in de kookpot en zet er het deksel op. Ik laat de rijst even staan en we gaan verder met stap 5.
 5. In stap 5 gaan we het gehakt bakken. Je bakt het gehakt in een pan. Om daarna deze mooi bruin te laten worden.
 6. Daarna was je de cherry tomaatjes en snijd deze in stukjes.
 7. Zo smelt je wat boter in een pannetje. Maar je kan ook olijfolie gebruiken. Daarna voeg je de cherry tomaatjes toe aan het pannetje.
 8. Je roert verder in het pannetje en voegt de alpro soja room er aan toe.
 9. In stap 9 voeg je de snoeptomaatjes aan het pannetje toe. Snij deze niet in stukjes!
 10. Tot slot doen we alles in een kom en roeren we alles onder. Als laatste voeg je de saus met room er aan toe.
 11. Eet smakelijk en geniet van dit lekkere lctosevrij recept.

Wat vond ik zelf van dit lekkere lactosevrij recept met gehakt, room en broccoli?

Als ik alles onder elkaar roerde zag het er wel raar uit zoals je kan zien op de foto’s. Maar alle smaken paste wel perfect samen. Ik vond dat ik aan de ene kant wel heel lang in de keuken stond. Uiteindelijk vond ik dat eigenlijk helemaal niet erg. Het eten was dan ook wel lekker. Soms mag je dat toch wel een beetje zeggen over je eigen kook kunsten. Ga jij dit receptje maken? Wat vind jij van de bereidingstijd?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

9 Reacties

 • Reply Lonneke

  De combinatie van rijst, gehakt en broccoli lijkt mij ook wel erg lekker. Past eten wij hier thuis wat minder.

  juli 3, 2017 at 10:28 pm
 • Reply Nicole Orriëns

  Ik ben zelf meestal van de gerechten die niet zo veel tijd kosten. Maar ik vind het een leuk recept! Pasta vind ik ook erg lekker!

  juli 4, 2017 at 6:48 am
 • Reply Minke | mamaminke.nl

  Het klinkt lekker. Wij hoeven niet lactosevrij te eten dus daar zou ik niet op letten.

  juli 4, 2017 at 6:56 am
 • Reply Bianca

  Dit lijkt mij erg lekker en ook nog makkelijk om te maken, fijn dat het lactosevrij is x

  juli 4, 2017 at 7:16 am
 • Reply TessaC

  Ik ben dol op broccoli en combineer het inderdaad ook vaak met rijst of pasta. Ik wist niet dat normaal gehakt niet lactosevrij was

  juli 4, 2017 at 7:21 am
 • Reply Karen

  Jammer dat ik geen rijst lust want de rest van het gerecht klinkt overheerlijk.

  juli 4, 2017 at 12:19 pm
 • Reply Yova

  Het ziet erg lekker uit Sanne. Broccoli ben ik niet weg van. Hoewel erg gezond is.

  juli 5, 2017 at 11:16 am
 • Reply Bianca Schrijft

  Eigenlijk gebruik ik nooit broccoli, waarom weet ik eigenlijk niet. Het is niet dat ik het vies vind. Nooit geweten dat gehakt lactose vrij is. Nog wat geleerd ook, buiten een nieuw recept.

  juli 5, 2017 at 11:33 am
 • Reply Merel

  Klinkt lekker. Ook om zoiets te eten met pasta trouwens, denk ik. Vind de combinatie room en broccoli altijd goed.

  juli 8, 2017 at 8:03 am
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat