Geld besparen, Super Leuke Tips

Meer geld besparen en nog meer tips die jij ook wel kan gebruiken

Meer geld besparen

In een eerder artikel vertelde ik je al eens over meer geld besparen. Maar toch geef ik nog steeds veel te veel geld uit. Andere mensen zeggen dikwijls tegen mij dat geld sparen als je alleen woont niet gemakkelijk is. Eerlijk gezegd heb ik daar soms een beetje schrik voor. Ik wil het liefst geen schulden hebben en toch een klein beetje kunnen sparen. Meer geld besparen op kleine dingen is soms leuker dan je denkt. Ik geef vandaag nog een paar tips.

Meer geld  besparen en thuis wonen.

Zo moet ik gelukkig niet zoveel bij mijn mama betalen, natuurlijk wel mijn eigen kosten zoals autoverzekering, benzine, mijn eten en haar eten,  telefoonrekening, sportabonnement (dat ik binnenkort ga stopzetten) en andere kosten. Die andere kosten wil ik eigenlijk nog een stuk lager. Soms willen mijn vrienden opstap gaan en dat kost eigenlijk ook geld. Alleen wil ik niet elk weekend op stap gaan. Zodra ik alleen woon blijf ik liever eens een weekendje thuis. Door een weekendje thuis te blijven spaar ik toch ongeveer 80€ uit. Ja als je vrijdag en zaterdag op stap gaat geef je al snel 40€ uit per dag. Ik denk dan vooral aan de inkom, iemand trakteert dan en ik betaal dan meestal eentje terug. Als ik 2 weekends thuis blijf spaar ik ongeveer 160€ uit. Ja dat is echt wel veel… Een weekendje thuis blijven is eigenlijk ook wel eens fijn.

Dit zijn mijn tips wat je kan doen als je een weekendje thuis blijft.

De meeste dingen hebben je waarschijnlijk al in huis. Zo een weekendje thuis blijven hoeft eigenlijk niet saai te zijn. Denk maar aan een leuke serie kijken of gewoon even me-time.

 • Je kan meer sporten zoals wandelen of hardlopen. Maar sommige workouts kan je gewoon al thuis doen.
 • Een spannend boek lezen.
 • De films of series die je hebt opgenomen bekijken.
 • Gewoon even me-time: gezichtsmaskertje, nagels lakken, ontspannen in bad en een lekkere voetmassage aan je zelf geven.
 • Een lekkere cake bakken zoals bijvoorbeeld deze lactosevrije chocolade cake.
 • Yoga, Mindfulness of meditatie oefeningen doen. Op internet kan je soms al een paar oefeningen vinden.
 • Je kleerkast opruimen en weggooien wat te klein is of je niet meer leuk vindt. Stiekem doe je dan voor je zelf een fashion show.
 • Zo kan je eigenlijk je hele huis eens opruimen waardoor je de andere weekends iets meer vrije tijd hebt.
 • Hou een girls night of een mannen avond. Laat je gasten iets meebrengen zoals drinken of lekkere snacks.

Maar wat als je toch eens een weekendje wilt uitgaan? Nog meer tips om geld te besparen tijdens het uitgaan.

Dan heb ik natuurlijk nog een paar tips voor jouw. Misschien vind jij mij dan wel een beetje te gierig. Dat kan natuurlijk ook. Maar als je meer geld wilt besparen kan dit echt helpen.

 • Je haalt maar 40€ af voor beide weekends. Wat eigenlijk nog veel te veel is… Ik ga het binnenkort eens proberen met 30€ of zelfs minder.
 • Trakteer zo weinig mogelijk. Je moet dan ook wel geen drankjes aan nemen van je vrienden. Tja het moet nog een beetje eerlijk blijven.
 • Het goedkoopste is eigenlijk om je drinken zelf te gaan halen aan de bar. Of bestel iets aan een ober als je vrienden al een drankje hebben. Zo hoef je niemand te trakteren. Misschien komt dit wel een beetje gierig over. Maar als je mensen gaat trakteren dan geef je al snel meer uit dan je zelf drinkt.
 • Als drankje neem ik de laatste tijd liever wat water of frisdrank. Dat is meestal goedkoper dan een drankje met alcohol.
 • Geef alleen uit wat er in je portemonnee zit. Haal geen extra geld af.
 • Rijd om de beurt naar een discotheek of fuif. Zo spaar je allebei nog wat benzine uit. Dat laatste is namelijk ook niet goedkoop.
 • Leg niet samen met vrienden daardoor kan je al eens ruzie hebben. De ene drinkt al eens iets duurder dan de andere.

Als ik op dit alles bespaar dan geef ik eigenlijk nog minder geld uit!

Aan frisdrank of water geef ik meestal maar 10€ uit. Want ik ben ook geen grote drinker. Zo kom ik zeker een uur toe met één drankje. Ik moet wel toegeven als ik iemand trakteer dan doe ik eigenlijk  heel veel geld op. Als je alleen woont kan je niet zomaar iedereen zitten trakteren. Ik heb het vorige keer al eens toegepast in een discotheek. Zo gaf ik heel weinig uit en trakteerde ik niemand. Maar ik zei ook steeds nee als als iemand mij wou trakteren. Als je andere mensen trakteert kom je altijd duurder uit. Niet iedereen drinkt namelijk frisdrank. Daardoor gaf ik soms 80€ uit in één weekend. Wat ik eigenlijk veel te veel vind. Zo kon ik vorige maand al wat beter sparen door op uitgaan meer te besparen. Hoe bespaar jij op uitgaan?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

13 Reacties

 • Reply Dyonne Bakker

  Handige tips! Inderdaad, ik merk ook dat ik veel meer uitgeef als ik trakteer tijdens het uitgaan. Ik drink zelf namelijk ook altijd de goedkoopste drankjes, maar anderen doen dit niet.. Ik bespaar ook door wat minder vaak uit te gaan en als ik uitga, zo laat mogelijk. Dan kun je thuis ook gezellig indrinken en scheelt het je weer geld in de kroeg/discotheek.

  augustus 4, 2017 at 10:32 am
  • Reply Sanne

   Dankjewel Dyonne, dat is ook een hele goede tip om thuis al iets te drinken. Dat is ook weer een stuk goedkoper. Zeker als je vrienden ook iets meebrengen. 😉

   augustus 4, 2017 at 10:51 am
 • Reply Bianca

  Leuke en handige tips! Als ik uit ga of een dagje weg dan geef ik echt wel snel té veel uit, is toch een puntje om op te gaan letten x

  augustus 4, 2017 at 10:52 am
  • Reply Sanne

   Dankjewel, ja en het is niet gemakkelijk om daar op te letten.

   augustus 4, 2017 at 10:55 am
 • Reply Fleur

  Ik merk altijd dat als budgeteer ik meer geld over hou, zonder dat ik het idee heb echt dingen te moeten laten. Ik heb een Excelsheet met verschillende potjes en zo weet ik hoeveel ik nog heb en al heb uitgegeven

  augustus 4, 2017 at 12:21 pm
 • Reply Ester

  Ik ga niet zo vaak uit, maar als ik wegga met vrienden … laat ik me wel volledig gaan, haha.
  Maarja, ik denk dat ik zo’n 3 à 4 keer per jaar echt met vrienden een avondje ga dansen.

  Ik probeer dan eerder geld te besparen op kledij ed. Voor de kinderen koop ik quasi altijd tweedehands, en voor mezelf probeer ik me te beperken op sales en kortingen.

  augustus 4, 2017 at 12:22 pm
 • Reply Yova

  Er zitten handig tips erbij om te weten. Wij doen alleen in vakantie om te uit te gaan. Je kan voordelig zijn. Als maar weet hoe het doet. Wij kijken ook goed uit met geld.

  augustus 4, 2017 at 12:40 pm
 • Reply MC Kleuver

  Mindfulness en lezen, het is voor mij de ideale combinatie. Gister weer een nieuw boek gekocht met dit onderwerp. Je tips zijn trouwens erg goed. Gelukkig ga ik niet zoveel uit 🙂 Maar de economie moet wel blijven rollen, haha.

  augustus 4, 2017 at 1:32 pm
 • Reply MamaPlaneet

  Goede tips. Wat hier ook goed helpt is een overzicht bijhouden van inkomen en uitgaven.

  augustus 4, 2017 at 10:32 pm
 • Reply Ana Rita

  Leuke blogpost! Ik geef ook echt teveel geld uit aan drank.. vroeger ging ik echt ieder weekend stappen, nu hoeft dat niet meer van mij maar er gaan nog steeds even goed elk weekend wat drankjes in. Ik heb ieder weekend feesten zeg maar ingeruild voor ‘ergens zitten en een drankje doen’ haha. Het blijft toch een vorm van ontspanning na een hele week werken..
  Wel hele leuke tips van jou! 🙂

  augustus 5, 2017 at 3:29 pm
 • Reply Claudia

  Bedankt voor de handige tips! Ik geef ook echt teveel geld uit aan gezellig lunchen met vriendinnen en uiteten gaan. Het is voor mij echt ontspanning en mijn vriendinnen zie ik als mijn familie. Hahahaha

  augustus 5, 2017 at 9:35 pm
 • Reply Jessica

  Goede tips, wij hebben deze maand de challenge om niet uiteten te gaan en ook geen eten te bestellen, want wat een geld gaat daar naartoe.

  augustus 6, 2017 at 9:30 pm
 • Reply Nicole Orriëns

  Er is eigenlijk ontzettend veel leuks te doen als je gewoon thuisblijft inderdaad : )

  Ik lees zelf graag een boek (gratis uit de bibliotheek) met een pot thee naast me!

  augustus 11, 2017 at 1:18 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat