Persoonlijke Verhalen

Onze Diezel was alleen gaan wandelen

Gisteren kwam ik thuis van het werk rond 16.45u, parkeerde mijn autootje op onze oprit en deed de voordeur open. Toen riep mijn moeder Diezel baasje is al thuis. Ja baasje was al redelijk vroeg thuis en natuurlijk vond Diezel dat heel leuk. Maar toen vertelde mijn moeder dat onze Diezel was weggelopen. Ik zei zo heel serieus oei, hoe is dat gebeurd? Meen je dit nu echt? Ik kon het gewoon  niet geloven dat Diezel alleen was gaan wandelen…

Ik kan het nog steeds niet geloven dat onze Diezel alleen was gaan wandelen.

Mijn moeder vertelde toen dat ze Diezel in de namiddag buiten had gelaten. Op dat moment was zij aan het bellen met een vriendin. Toen keek ze naar de tuin en zag Diezel niet meer rond lopen. Al snel hing ze op om daarna te gaan kijken in de tuin. Toen zag ze de poort openstaan van onze tuin, die was ze vergeten toe te doen. Door de hevige wind buiten stond de poort op een kiertje. Ja toen moest ze natuurlijk niet meer gaan zoeken in de tuin. Ze liep al snel naar de voortuin om daar te gaan kijken. Daar zag ze onze hond natuurlijk ook niet.

Tja toen bleef mijn moeder kalm en rustig om niet in paniek te geraken.

Als je namelijk in paniek geraakt vind je nooit je huisdier terug. Dus mijn moeder keek  rustig naar onze straat. Na een paar minuten keek ze nog eens rond en zag ze nog steeds geen Diezel. Tot ze een bruine hond zag in de verte snuffelen aan een ander huis. Dat huis was maar liefst 5 huizen verder. Ze begon al snel te roepen Diezel, Diezel, Diezel. Zo bleef ze een tijdje roepen tot als onze hond op keek naar haar. Ze riep toen ook Diezel kom naar hier. Gelukkig was Diezel deze keer niet koppig.

Toen hij terug liep naar mijn moeder passeerden er auto’s.

In onze straat rijden ze veel te hard, je mag er trouwens maar 50 rijden en toch rijden ze daar gemakkelijk 70 of zelfs harder. Mijn moeder deed toen teken naar de auto’s om te vertragen want anders kon Diezel aangereden worden. Meneertje Diezel liep toen heel hard naar ons mama toe. Gelukkig liep hij wel langs de kant terug en niet in het midden van de weg. Ja slim en verstandig is onze Diezel wel. Mijn mama was totaal niet boos op Diezel want het was ergens haar schuld dat ze die poort vergat toe te doen. Mijn moeder maakt nu de poort vast voordat onze hond naar buiten gaat in de tuin. Zo kan hij rustig wandelen in onze tuin en niet op straat. Ze was ook blij dat hij luisterde naar haar want onze Diezel kan heel koppig zijn. Nu zijn we hier blij dat onze hond ongedeerd is en dat hij terug veilig ligt in zijn mandje. Ik was echt blij dat dit goed afgelopen is met Diezel zijn avontuurtje buiten huis.

Is jouw huisdier al eens weggelopen? Hoe ging je daar mee om? Door wat of wie is jouw huisdier weggelopen?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

12 Reacties

 • Reply Sofie

  Gelukkig maar dat jullie hem hadden gevonden, en wat fijn dat er niets is gebeurd met die snel rijdende auto’s!

  oktober 5, 2017 at 9:02 pm
  • Reply Sanne

   Ja gelukkig voor hem maar hij heeft het deze week al 2 keer gedaan. :s

   oktober 5, 2017 at 9:36 pm
 • Reply marjolein

  Oh vreselijk, ik weet helemaal hoe het voelt. Wij hadden een beagle die ook zelf op avontuur was gegaan. Mijn hart zat in mijn keel tot ik haar gelukkig veilig terug vond. Het is zo schrikken

  oktober 6, 2017 at 9:39 am
  • Reply Sanne

   Het is inderdaad schrikken. Gelukkig had je toen je hondje terug gevonden.

   oktober 6, 2017 at 11:50 am
 • Reply Nathalie - Volgmama

  Dat zal je maar gebeuren inderdaad. Wij hadden vroeger twee pony’s die eens zijn waren uitgebroken op een vroege zondagmorgen met Pasen. Die zijn twee straten verderop gaan wandelen en stonden bij een ander in de tuin te grazen. Heeft een paar uur geduurd voordat we ze veilig terug hadden gebracht.

  oktober 6, 2017 at 10:38 am
 • Reply Nicole Orriëns

  Ja, onze Trixie gaat er ook vaak vandoor. Meestal gaat ze dan naar de buren. Maar we moeten haar echt in de gaten houden!

  oktober 6, 2017 at 11:11 am
  • Reply Sanne

   Oei dat is ook niet fijn. Gelukkig weet je wel waar je moet zoeken.

   oktober 6, 2017 at 11:51 am
 • Reply Madelon - Meer met mama

  Wat naar zeg!! Ik kan me voorstellen dat je er van schrikt. Goed dat je moeder kalm bleef zeg. Ik zou het niet kunnen. FIjn dat Diezel terecht is!

  oktober 6, 2017 at 11:17 am
 • Reply Renata

  Ja honden durven wel eens vaker weg te gaan lopen en dan is het inderdaad wel effe bang afwachten 😮

  oktober 6, 2017 at 2:06 pm
 • Reply Marsha

  Gelukkig was hij niet te ver gelopen! Wij hadden vroeger een jack russel die altijd wegliep. En hij was ook echt super snel!

  oktober 6, 2017 at 9:23 pm
 • Reply Fleur

  Ik kan mij voorstellen dat het schrikken was. Ik heb katten, maar ook die ben ik wel eens een nacht kwijt geraakt. Gelukkig kwamen ze ook weer thuis

  oktober 7, 2017 at 9:21 am
 • Reply esther perfors

  Oef wat spannend zeg, lijkt me heel vervelend. Ik heb een binnenpoes en moet er niet aan denken dat ze de deur uitglipt en dagen lang gaat zwerven…

  oktober 7, 2017 at 4:11 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat