Geld besparen

Op eten kan je ook geld besparen

Geld besparen

Ik probeer tegenwoordig op alles geld te besparen. Zo bespaar ik op kleding, het uitgaansleven, uitstapjes maar ook op eten. Daarom deel ik vandaag 5 tips die jij zeker en vast kan gebruiken! Want iedereen wilt toch een beetje geld besparen. Plus ik geef je nog een extra tip om wat geld te besparen!

Geld besparen is eigenlijk niet altijd gemakkelijk. Maar wel handig!

Het hangt ook een beetje af van je loon, hoeveel je zelf kan sparen, hoeveel je wilt sparen en wat je vaste kosten zijn. Denk maar aan je telefoonrekening, internet en tv maar ook benzine voor je auto. Misschien heb je ook wel een lening lopen? Of heb je net een huis gekocht? Dan kan jij deze tips zeker en vast ook gebruiken!

1. Je gaat maar 1 per week winkelen, zo doe je ook niet veel geld op.

Als je meerdere keren per week gaat winkelen doe je heel veel geld op. Zo kan je beter 1x per week winkelen. Ik ga meestal op vrijdag en dan koop ik alleen het hoog nodige zoals fruit en groentjes. Meestal geef ik dan rond de 28€ uit en soms zelfs minder. Als je om de 2 dagen gaat winkelen doe je op één week meer dan 60€ op. Ja echt waar want ook al koop je één ding dan koop je toch meer zoals snoepjes, koeken of chips. Soms kom ik 2 weken toe met mijn fruit en groentjes. 

2. Kook eten voor meerdere dagen. Deze tip heb ik geleerd van mijn moeder.

Als ik kook dan kook ik echt onbewust voor meerdere dagen. Ik bewaar de restjes dan in de frigo. Waardoor ik de dag er na gewoon mijn eten moet opwarmen. Zo spaar je ook nog eens wat tijd uit. Heb je nog meer eten over? Bewaar het dan in de diepvries. Ideaal om dan op te eten op zondag. Als je kookt voor meerdere dagen spaar je ook geld uit. Je komt langer toe met je voorraad aan eten. Zo spaar je toch redelijk wat geld uit. Want er zijn namelijk 7 dagen in een week. Op zondag kan je dan bijvoorbeeld iets opwarmen van uit de diepvries. Je bespaart geld en je hebt meer vrije tijd.

3. Je doet de grote boodschappen in de winkel maar 1 keer per maand.

Ik denk dan vooral aan vlees, drinken eieren, melk, rijst, aardappelen of andere dingen die je dan kan kopen. Elke maand koop ik voor een hele maand vlees. Dat bewaar ik dan gewoon in de diepvries. Zo bespaar je ook heel wat geld uit. Je koopt dan eigenlijk de “luxe artikelen” één keer per maand. Zo doe je vele minder geld op door de week. Rijst en aardappelen blijven trouwens het langste goed. Ik geef dan bijvoorbeeld 50€ uit voor een hele maand. Wat eigenlijk niet echt zoveel is. 

4. Let op aanbiedingen in de winkel.

In sommige supermarkten heb je al eens een 1+1 op een product. Dan betaal je bijvoorbeeld 3€ voor beide producten. Dit is natuurlijk een voorbeeld, hangt af van product tot product. Ik hou vooral de aanbiedingen in het oog van fruit en groenten. Ik breng altijd het goedkoopste fruit en groenten mee van de winkel. Als fruit boven de 3€ kost breng ik het eigenlijk niet mee. Dan vind ik het eigenlijk te duur. Ik probeer altijd onder de 3€ te blijven. Let ook op seizoensfruit en groentjes dat is soms ook voordeliger!

5. Fruit en groenten kopen op de markt.

Vroeger toen ik werkloos thuis zat kocht ik wel eens fruit op de markt. Dan betaalde ik bijvoorbeeld voor aardbeien, mango’s, besjes, abrikozen, nectarines en perziken maar 20€. Ja op de markt vind je soms echt goedkoop fruit. De ene kraam is gewoon voordeliger dan de andere kraam. Plus dan kom je ook nog eens buiten en onder de mensen. Soms geven ze je zelfs korting als je al je fruit koopt bij één kraam. Ja dit kan soms een paar euro’s schelen.

Kortom geld besparen op eten is echt niet zo moeilijk als je zelf denkt. Plus een extra tip!

Als je bijvoorbeeld zelf je dessertjes maakt is het altijd goedkoper dan dat je het kant en klaar koopt in de winkel. Dit kan trouwens ook een leuke activiteit zijn voor de hele familie of met je kinderen. Zelf dessertjes maken is ook gezonder, zo weet je tenminste wat je er precies in doet en hoeveel van alles. Ik vind het zelf heel leuk om een cake te maken. Daar kan ik toch 4 dagen van eten en je kan het zelfs bewaren in de diepvries. Als ik cakejes koop in de winkel die lactosevrij zijn betaal ik al snel 4,35€. Wat echt veel geld is. Door het zelf te maken zou ik per week 5€ uitsparen. Natuurlijk eet ik niet elke week cake! 

Per maand geef ik ongeveer een 150€ uit maar soms ook 200€. Hangt een beetje af van maand tot maand.

Natuurlijk zou ik dat bedrag nog lager willen. Mijn doel is deze maand omdat bedrag nog lager te krijgen. Zo ga ik proberen om toch af en toe naar de markt te gaan. Ik ga proberen om dit 2 keer per maand te doen! Zo ben ik wel benieuwd of ik deze maand dat bedrag wat lager kan krijgen. Op het einde van de maand kom jij vast en zeker te weten of dit gelukt is. Hoeveel geef jij per maand uit aan boodschappen?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

14 Reacties

 • Reply Carolien - On a Healthy Adventure

  Goede tips! Ik hou ook rekening met de promoties. Duurdere producten koop ik wanneer ze in aanbieding staan. Dat bespaart op een tijdje toch heel wat.

  augustus 7, 2017 at 11:05 am
  • Reply Sanne

   Dankjewel, jouw tip gebruiken we hier ook 😉 . Het blijft leuk om naar de aanbiedingen te kijken hé?

   augustus 7, 2017 at 7:57 pm
 • Reply Linde

  Bulk verkoop en rechtstreeks bij de boer zijn ook goeie tips. Wij kopen hier online een zak van 5 kg rijst, 5 kg bloem, 5 kg pasta,… (bio omdat we dat belangrijk vinden) en stockeren dat gewoon in gigantische boxen in onze kelder. Zo besparen we op afval en in onze portemonnee. Ook bij de boer groentjes kopen is véééééél goedkoper dan in de supermarkt omdat je alle tussenstappen die onze groenten maken (van boer naar consument) niet moeten betaald worden…

  augustus 7, 2017 at 7:49 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel voor je tips. Die ga ik onthouden voor als ik alleen ga wonen. Mijn moeder koopt dikwijls aardappelen bij de boeren. 😉

   augustus 7, 2017 at 7:58 pm
 • Reply Fleur

  Goede tips! Thuis eten in plaats van uit eten scheelt ook of je gewoon door iemand laten uitnodigen 😉

  augustus 7, 2017 at 8:22 pm
 • Reply Renata

  Handige tips – ik kook ook altijd voor 2 dagen en als er dan over blijft gaat het de diepvries in 🙂

  augustus 7, 2017 at 10:53 pm
 • Reply Nicole Orriëns

  Als je in je eentje bent dan zou het denk ik wel lager kunnen inderdaad. Er is een blogger met twee kinderen en partner die rondkomt van 50,- per week.

  Goede tips geef je! Daarmee moet het zeker gaan lukken : )

  augustus 8, 2017 at 6:50 am
 • Reply Sabine

  Hele goede tips. Hoe vaker je naar de winkel gaat, hoe meer je uit geeft aan eten, dat is echt zo.

  augustus 8, 2017 at 10:11 am
 • Reply Judith

  Op de markt kun je zeker besparen, en het is ook veel lekkerder. Als je na 4 uur naar de markt gaat is het meestal de helft goedkoper nog, dat is trouwens ook bij de HEMA na 5 uur, om verspilling tegen te gaan.

  augustus 8, 2017 at 10:13 am
 • Reply Ellen

  Handige tips! Zelf ga ik altijd meerdere winkels af, voor bijvoorbeeld wasmiddel ga ik naar de OP=OP winkel en voor wc papier kun je weer beter naar Het Kruidvat. Gelukkig woon ik in de stad! Picnic bezorgd ook wel eens bij mij en dat is ook wel heel handig; zij nemen je statiegeld flessen etc. allemaal weer mee en de producten die ze verkopen zijn super goedkoop!

  augustus 8, 2017 at 2:21 pm
 • Reply Marijke

  Slim idd om groot in te kopen. En je hoeft niet van alles een A merk te hebben. Veel huismerken zijn lekkerder/gezonder en goedkoper geprijsd.

  augustus 8, 2017 at 4:39 pm
 • Reply Madelon

  Goede tips! Al kan ik met mijn gezin hier echt niet van rondkomen. 2 volwassenen 2 kinderen en een 3e op komst ik wou dat het kon haha! Al let ik altijd wel op de prijzen en inderdaad het inslaan in 1 keer scheelt erg veel

  augustus 9, 2017 at 9:21 pm
 • Reply Serafina

  1x in de week winklen en naar de markt gaan is hier een gewoonte… Leuke Blog!!! 💝

  augustus 23, 2017 at 4:01 pm
 • Reply Hermien - KouweKleren

  De markt is ook mijn favoriet, net als de Turkse supermarkt. Het is er voordelig en ik kan mijn groenten en fruit verpakkingsvrij kopen. Ik kook ook graag voor meerdere dagen en alle kleinere restjes spaar ik ook op. Ik vind koken leuk, maar het is ook een cadeautje als het een avond niet hoeft. Vroeger aten wij altijd op zaterdag alle restjes op en dat vond ik misschien wel de leukste maaltijd van de week.

  oktober 7, 2017 at 11:43 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat