Sanne Wandelt

Prachtig wandelen en genieten aan de Keiheuvel

Keiheuvel wandelen

Een paar weken geleden ging ik wandelen aan de Keiheuvel in Balen. Zo was ik er nog nooit geweest. Maar had ik er wel al veel van gehoord. Het klonk wel allemaal veel belovend vond ik zelf. Mooie uitzichten, prachtige natuur en zand. Ik was nu wel echt nieuwsgierig geworden naar deze omgeving van de Keiheuvel met de prachtige uitzichten. Dus ik reed al snel naar de Keiheuvel met mijn klein autootje. Ik had natuurlijk op voorhand een  route uitgestippeld. Want anders loopt deze dertiger toch verloren. Ik parkeerde mijn autootje op de parkeerplaatsen van de Keiheuvel. Vastberaden deed ik mijn wandelschoenen aan, maakte mijn fototoestel al gereed en vertrok richting mijn uitgestippelde wandelroute aan de Keiheuvel.

Waar: De Keiheuvel, Balen.
Afstand: 4km een knooppunten wandeling
Duur: Ik deed er ongeveer 1u en 50 minuten over. Niet mijn beste tijd voor een wandeling.
Route
Knooppunten: 8 – 9 – 96 – 9 – 8 – 7
Extra info: Honden moeten altijd aan de leiband! Je mag ze nooit loslaten omwille van de loslopende dieren en de prachtige natuur.
Parking: Parkeren kan je gewoon op de parking plaatsen aan de Keiheuvel zelf.
Cijfer: Ik geef deze wandeling een 5/5.

De keiheuvel
Ik had nog nooit een knooppunten wandeling uitgestippeld tot op die dag. Eigenlijk was ik toen gewoon een groentje hier in. Oh wat was ik blij toen ik eindelijk het eerste knooppunt vond. Zo had ik een klein papiertje bij (dat ik halverwege de wandeling ben verloren) met de knooppunten er op geschreven. Anders kan ik het gewoon niet onthouden omdat ik veel te snel ben afgeleid door de prachtige natuur. Misschien wel herkenbaar?

Zo stak ik de weg helemaal over liep langs het gebouw van de Keiheuvel. Om daarna een zandpaadje te volgen. Ik zag ook overal bordjes dat je niet mocht lopen op het gras. Het gras was namelijk pas opnieuw gezaaid. Een beetje verderop vond ik al mijn 2e bordje. Oh wat vond ik dit toch wel spannend hoor.

Daarna wandelde ik eigenlijk vooral op holle wegen, zand en zag ik echt prachtige uitzichten. Ik heb deze route trouwens langs links gedaan en niet voor rechts gekozen. Rechts kom je namelijk het water tegen. Het is leuker als dit het einde is van je route.

Die dag zag ik er trouwens heel veel mensen. Als je echt alleen wilt zijn, kan je beter vroeger vertrekken en niet in de namiddag. Zo zag ik er ook vliegtuigjes vliegen, altijd leuk om zoiets te zien. Ik heb die dag maar 4km gewandeld maar het is echt een zalige wandelroute. Je gaat er echt van genieten.

De knooppunten zijn: Je start aan de 17de Esc. Licht Vliegwezenlaan 14 met knooppunt nr 8 – 9 – 96 (bij 96 draai ik trouwens gewoon even terug) – 9 (maar dan rechtdoor) – 8 en 7 terug naar de parking.

Ik heb natuurlijk ook een paar foto’s gemaakt van de omgeving. Kijk je mee?

Wat vond ik zelf nu eigenlijk van de omgeving van de Keiheuvel?

Keiheuvel
Deze wandeling heeft mij echt verbaasd. Het was er zo mooi en daar heb ik echt genoten van de natuur. Er waren wel heel veel mensen maar het was er wel rustig. Zo kon ik toch even kijken naar een prachtig stukje uitzicht, zoals je kan zien op bovenstaande foto. Zo moest ik op een gegeven moment ook weer even bergop en bergaf wandelen. Je had er ook genoeg afwisseling tussen holle wegen, bos, zand, de rivier, de natuur en de prachtige uitzichten. Eigenlijk is deze wandelroute ideaal om te doen met kinderen. Na de wandelroute kunnen ze altijd nog even ontspannen in de speeltuin. Deze wandeling aan de Keiheuvel krijgt van mij zeker een 5/5.

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

2 Reacties

 • Reply Els

  Wow, wat een mooie omgeving. Iets meer groen als in de Loonse en Drunense duinen, waar wij graag gaan wandelen :-).

  januari 31, 2018 at 11:28 am
 • Reply Yova

  Het is prachtig omgeving te zien. Wat mooi. Lekker gewandeld door de natuur te gaan.Mooie foto’s geworden. Groetjes,

  januari 31, 2018 at 11:44 am
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat