Meer bewegen in 2018, Sporten

Sporten: Vijf tips zo gebruik jij geen smoesjes meer.

sporten

Bijna iedereen gebruikt wel eens een smoesje om niet te sporten. Zo heeft iedereen wel eens een dag of avond dat je echt niet wilt gaan sporten. Misschien is dit wel herkenbaar voor jouw? Nee ik begin volgende maand pas met sporten. Of nog een leuker smoesjes ik heb het niet nodig om meer te bewegen. Nee sporten is niks voor mij. Hardlopen doe ik niet aan mee. Tja en zo ken ik nog wel 100 andere smoesjes die dagelijks, wekelijks en maandelijks worden gebruikt. Ik geef vandaag 5 super geweldige tips zodat je geen smoesjes meer gaat gebruiken, waardoor je wel gaat sporten.

Vijf geweldige tips zodat je geen smoesjes meer gebruikt om niet te sporten.

Ik was vroeger een grote fan van de vele smoesjes. Mijn smoesjes klonken eigenlijk heel flauw. Dit zijn een paar voorbeelden van mijn smoesjes: brr het is te koud, nee het regent of ik ben te moe. In mijn tiener jaren gebruikte ik deze smoesjes zelf op school. Ik vertelde je al eerder dat mijn sportleraren echt blij zouden zijn dat ik nu sport. Oh ja ik was een echte smoesjes koningin. Ik moest er niet aan denken dat ik ging sporten met de klas, laat staan alleen. Toen ik boven de 24 jaar was begon ik toch wat meer te sporten. Zo wandelde ik met Diezel lange afstandswandelingen van een paar uur. We kozen steeds voor meerder kms te wandelen tot zelfs 15km. Nu nog steeds wandel ik heel graag met Diezel maar af en toe ook alleen. Dit jaar kiezen we er voor om tot 20km te wandelen. Het gaat zeker een challenge worden maar in onze vrije tijd gaan we het zeker doen. Ja ik kan je nu al vertellen dat het een sportief jaar wordt voor mij en niet alleen op het vlak van wandelen maar ook het hardlopen.

Zoals je dus kan lezen hield ik van deze smoesjes. Maar op een gegeven moment had ik geen zin meer om die smoesjes te gebruiken.

Ik koos er zelf voor om liever te gaan sporten omdat ik het echt wil. Net zoals ik kan jij daar ook in veranderen. Ik geef je alvast 5 tips zodat je geen smoesjes meer gebruikt om niet te sporten.

1. Aan je zelf vragen waarom je dit smoesje gebruikt.

Het klinkt misschien wel raar om aan je zelf te vragen waarom je dit smoesje nu eigenlijk wel gebruikt. Maar het helpt echt wel hoor. Tijdens die vraag kom je misschien te weten dat de sport niet bij je past. Of je sportkleding is niet ideaal om mee te sporten. Dat kan natuurlijk ook gebeuren. Of het gewoon niet lekker zit of te los zit tijdens het sporten. Na die vraag weet je natuurlijk al heel snel het antwoord. Door dat antwoord kan je eindelijk werken aan je smoesje. Waardoor je het steeds minder gaat gebruiken.

2. Verander je smoesje in iets positief.

Neem nu bijvoorbeeld mijn smoesje, brr het is te koud. Als we het nu veranderen in brr het is te koud en we doen ons iets dikker aan. Dan heb je eigenlijk de perfecte oplossing voor mijn typische smoesje. Zo kan je elk smoesje veranderen in iets positief. Daardoor bedenk je nog eens een hele leuke oplossing.

3. Vermijd smoesjes van andere mensen.

Dit kan soms ook helpen als je echt wilt sporten. Je hebt dan mensen die tegen je  zeggen dat je niet hoeft te sporten. Of je ziet er toch zo goed uit. Dan moet je nog eens uitleggen dat je voor het voor je zelf doet. Uiteindelijk geef je het op en stop je zelfs even met sporten. Terwijl je vroeger zoveel plezier had in het sporten. Je gaat het misschien niet geloven, maar ik geloofde vroeger echt deze smoesjes van andere mensen. In 2018 gaan we dat dus niet meer doen…

4. Eens van sport veranderen kan ook helpen.

Misschien doe je op dit moment de sport dat niet bij je past? Of misschien ben je de sport gewoon even beu? Zo ging je vroeger met plezier fitnessen en nu doe je het niet meer zo graag. Soms kan veranderen ook iets heel goed zijn. Als je af en toe eens verandert van sport. Weet je onmiddellijk ook welke sport bij je past.

5. Negeer je smoesjes, ja ook dat kan helpen.

Als je net wilt beginnen met sporten. Begin je misschien al te denken aan die smoesjes. Go ik heb er eigenlijk geen tijd voor, het is al 4 uur en dus veel te laat om te sporten. Nee daar gaan we niet aan meedoen. We beginnen toch opnieuw met sporten. Dit onthouden we ook daardoor vergeten we de smoesjes en negeren we ze ook.

Een extra tip: Stop met smoesjes te verzinnen door  ze eens weg te gooien.

Schrijf op een stukje papier jouw smoesjes die je dagelijks, wekelijks of zelfs maandelijks gebruikt. Bekijk de smoesjes eens één voor één. Doe het dag per dag. Daarna kan je ze pas buiten gooien. Het heeft mij echt geholpen. Vroeger gebruikte ik echt iedere dag smoesjes. Op een gegeven moment was ik er gewoon klaar mee. Zo schreef ik er een paar op en gooide ik ze weg. Daarna begon ik terug opnieuw te sporten maar zonder de smoesjes in mijn hoofd.

Gebruik jij wel eens een smoesje om niet te sporten?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

18 Reacties

 • Reply Girls-Things

  Hihi, wat een leuke post. Ik herken het wel. Toevallig heb ik vanochtend tegen mijzelf gezegd: en nu ga je sporten. Niks geen gemaar, je gaat je conditie opbouwen. En dat lukte hihi.

  januari 13, 2018 at 11:25 am
 • Reply Sofie Katelijne

  Handige tips en leuk artikel! moet toegeven dat ik aan vele smoezen schuldig ben 🙂

  januari 13, 2018 at 1:48 pm
 • Reply Manon

  Die smoesjes heb ik nu ook wel heel erg ahaha en dan zeg ik tegen mijzelf dat ik meer moet gaan sporten omdat de fysio zeurt en mijn rug ook…………tegenstijdig he

  januari 13, 2018 at 2:17 pm
 • Reply Geke

  Leuke tips. Hier geen smoesjes bij het sporten… maar wel bij het huishouden, dat kan ik ‘goed’ uitstellen… 🙂

  januari 13, 2018 at 9:30 pm
 • Reply Nicole Orriëns

  Ja, echt wel! Vooral ’s ochtends in bed heb ik er heel veel. Gelukkig weet ik nu dat ik als ik eenmaal op ben als nog wel ga hardlopen. Dus ik laat me zelf nu maar praten.

  januari 14, 2018 at 10:13 am
 • Reply Fleur

  Goede tips! Ik ben ook kampioen smoesjes verzinnen. Ik kreeg ooit de tip dat ik het moeten moet veranderen in willen. Niet makkelijk, maar het gaat sindsdien wel beter

  januari 14, 2018 at 10:14 am
 • Reply Deborah

  Inderdaad, gewoon gaan met die banaan is gewoon het beste. Niet uitstellen, schoenen aan en naar buiten! Eenmaal buiten ben ik altijd trots dat ik toch weer gegaan ben! Het voelt als een overwinning om niet naar mijn smoesjes te luisteren.

  januari 14, 2018 at 10:36 am
 • Reply Me over ME Travel

  Haha! Wat een leuke tips. Gelukkig doe ik een sport die ik heel leuk vind en met anderen. Dat motiveert enorm.

  januari 14, 2018 at 10:39 am
 • Reply Armande.net

  Ik ken m’n smoezen maar meestal is het “ik heb geen zin.” 😛

  januari 14, 2018 at 11:33 am
 • Reply sofie

  Leuke tips! Mijn enige smoesje is “ik ben te moe” en meestal is dat dan ook geen smoesje dus beetje dubbel om te bepalen of ik dan toch doorzet of niet 😛

  januari 14, 2018 at 12:05 pm
 • Reply Sheila

  Leuke tips om smoesjes de deur uit te doen. Als je al smoesjes gebruikt natuurlijk. Ik heb gewoon niet altijd zin. En dat is geen smoesje, omdat ik daar gewoon heel eerlijk in ben :). Daarbij klim ik en ik merk dat mijn wond van de keizersnede extra zeer doet tijdens de winter. Ik weet niet of dat als smoes gezien kan worden, ik vind het daarom nog best eng om weer te klimmen.

  januari 14, 2018 at 1:07 pm
 • Reply Els

  Ik heb de beste smoes die nog waar is ook: ik heb een auto-ongeluk gehad, kan daardoor amper 1 km wandelen op mijn voet, mijn schouder nog amper optillen en niet meer door mijn rug….

  geef toe: kan niemand tegen op! 😉

  januari 14, 2018 at 7:16 pm
 • Reply marjolein westerbaan

  De smoesjes parade haal ik ook altijd van stal, maar het blijft een komen en gaan van smoesjes als ik geen zin heb. Grappig omschreven

  januari 14, 2018 at 7:33 pm
 • Reply Silkeblogs

  Fijne tips, ik herken echt alles in dit artikel. Elke smoesje is voor mij genoeg om niet te moeten sporten, dus ik hou dit artikel in mijn achterhoofd.

  januari 15, 2018 at 11:22 am
 • Reply Karlien - Polished Cats

  leuk artikel, ikzelf heb niet echt veel last van smoesjes
  ik hou van sporten en het is gewoon mijn vrije tijd

  liefs
  Karlien

  januari 15, 2018 at 12:36 pm
 • Reply Natalie

  Ik heb eigenlijk gewoon te weinig tijd en doe het ook echt niet graag :p Moeilijk smoesje om kwijt te spelen he 😀

  januari 15, 2018 at 8:20 pm
 • Reply tamara

  Ik heb een hekel aan smoesjes. Smoesjes geven geen resultaten, actie wel.

  januari 15, 2018 at 8:37 pm
 • Reply Jessica

  Goede tips! Ik heb er ook wel eens wat gebruikt haha… maar nu niet meer het is klaar en we gaan ervoor!

  januari 18, 2018 at 12:16 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat