Sanne Wandelt

Super leuke wandeling de zwarte beek vallei te Zelem

Een paar weken geleden keek ik naar buiten en het kriebelde bij mij echt om te gaan wandelen. Het was veel te lang geleden. Zo mocht ik een tijdje niet meer gaan wandelen door een operatie onder mijn borst. Nu bijna een maand later vond ik het gewoon welletjes. Dus ik besloot zelf om even te gaan wandelen. Deze keer koos ik voor een wandeling dicht bij, ideaal om dan even te gaan wandelen in de namiddag. Het zonnetje scheen, ik had er zin in en mijn wandelschoenen stonden al klaar. Al snel besloot ik om te vertrekken en te rijden naar Zelem, de Zwarte beek vallei. Ik parkeerde mijn autootje op het pleintje bij de kerk. Deed mijn wandelschoenen aan en koos voor de oranje wandeling. Vorig jaar deed ik trouwens al de rode wandeling. Maar wat vond ik nu zelf van deze wandeling?

Waar: Zwarte beek vallei, Zelem.
Afstand: De oranje route heeft een afstand van 4,70km.
Duur: Ik deed er ongeveer 1u en 45 minuten over. Niet mijn beste tijd voor een wandeling.
Route
De oranje wandelroute is aan 2 kanten bewegwijzerd.
Extra info: Honden moeten altijd aan de leiband! Je mag ze nooit loslaten omwille van de loslopende dieren en de prachtige natuur. Meer informatie over deze wandeling vind je trouwens hier.
Parking: Parkeren kan je op het pleintje aan de kerk van Zelem. Dorpsstraat.
Cijfer: Ik geef deze wandeling een 5/5.

Je start eigenlijk aan een cafeetje waar je gezellig iets kan drinken. Daarna wandel je langs een insecten hotel. Zoiets vind ik heel leuk om te zien. Zo wandel je verder tot als je aan een treinspoor komt. Daar moet je oversteken en kan je eindelijk beginnen aan de wandeling. Je kan dan kiezen om de wandeling links of rechts te beginnen. Ik had deze keer voor links gekozen en toen kwam ik deze prachtige oude brug tegen. Het heeft eigenlijk wel iets speciaal, vind je niet?

Ik zag links van mij ook regelmatig een grote wei met een heel mooi uitzicht. Als je het wandelpad in omgekeerde richting bewandelt zie je het prachtige uitzicht nog beter. Op de terug weg heb ik daar trouwens even genoten van het zonnetje. Daarna wandel je de hele tijd verder op holle wegen en in het bos. Het was eens fijn om te wandelen in een echt bos. Zalig om daar foto’s van te maken. Zelem

Je wandelt vooral op holle wegen verder langs weien, gras, dieren om daarna terug te wandelen in het bos. Eigenlijk had je daar voor iedereen wat leuks. Van diertjes tot het bos, tot een helling berg op en berg af ideaal toch voor het hele gezin? Zwarte beek vallei

Ik heb natuurlijk ook een paar foto’s gemaakt van de omgeving. Kijk je mee?

ZelemZwarte beek vallei ZelemZwarte beek vallei Zwarte beek vallei ZelemZwarte beek vallei ZelemZwarte beek vallei ZelemZwarte beek vallei ZelemZwarte beek vallei ZelemZwarte beek vallei ZelemZwarte beek vallei ZelemZwarte beek vallei ZelemZwarte beek vallei ZelemZwarte beek valleiZwarte beek valleiZwarte beek valleiZwarte beek vallei

Wat vond ik zelf nu van deze wandeling?Zwarte beek vallei Zelem

Het was voor mij al een tijdje geleden dat ik nog eens ging wandelen. Daarom vond ik de berg in het bos ook zo zwaar. Normaal vind ik een helling bergop juist leuk en niet zwaar. Ik merk ook wel dat mijn “goede conditie” weg is van vorige jaar in de vakantie. Daarom dat ik in mijn vrije tijd wat vaker wil gaan wandelen. Ik maak gewoon veel te graag foto’s van de natuur. Maar goed ik dwaal even af van deze leuke wandeling. De oranje wandeling is leuk om te doen met je gezin, vrienden of je hond. Ik was zelf enorm verrast door de omgeving van deze wandeling. Meestal kies ik voor een grotere wandeling omdat je dan meer ziet van de omgeving.  Zo zag ik een prachtig uitzicht, paarden, weien, paddenstoelen (ja nog steeds) en die mooie oude brug.

De oranje wandeling heeft een afstand van 4,70km ideaal om te doen op een zondag ochtend. Een paar weken geleden vond ik het daar zelf iets te druk. Ik wandel liever op rustige plaatsen waar niet zoveel volk wandelt. Zodat ik rustig een foto kan nemen van de natuur. De wandelaars die ik toen tegenkwam waren super vriendelijk. Ik maakte er een babbeltje mee en zo waren we het eens dat de Zwarte beek vallei een echte mooie plaats is om foto’s te maken. Zo zie je maar dat heel veel mensen tegenwoordig gaan wandelen, foto’s maken van de natuur, natuurliefhebbers zijn en joggers liepen er ook gezellig rond. Deze wandeling krijgt van mij dan ook een score van 5/5.

Ben jij er al eens gaan wandelen? Wat vond je zelf van de omgeving van de zwarte beek vallei?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

1 Reactie

  • Reply Yova

    Wow wat is daar heel mooi om te wandelen. Lijkt mij ook heerlijk om te doen. Alleen komt gewoon bij ons niet van. Mooie foto’s heb je gemaakt van deze prachtig natuur.

    januari 22, 2018 at 7:15 am
  • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat