Events / uitstapjes

Uitstapje naar de Olmense Zoo in Olmen

Olmense Zoo

Een uitstapje naar de Olmense Zoo stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Zo was ik er al jaren niet meer geweest. De laatste keer was zelfs toen ik 13 jaar oud was of zo. Tja en dat is eigenlijk al een eeuwigheid geleden. Ik had al gehoord van andere mensen dat het enorm veranderd is. Zo waren er dit jaar heel veel kleintjes geboren. Ja en die kleintjes wou ik natuurlijk ook graag zien. Net zoals de leeuwen, tijgers en de aapjes. Gisteren was het dan eindelijk zo ver en vertrokken we richting de Olmense Zoo.

Rond half 1 vertrokken we richting de Olmense Zoo.

Ik keek er eigenlijk al een hele week naar uit om te gaan naar deze Zoo. Vroeger vond ik dit namelijk al een hele leuke zoo. Nu jaren later zou het enorm veranderd zijn. Dus daar was ik natuurlijk wel nieuwsgierig naar… Vrijdag middag was het dan eindelijk zover en vertrokken we richting de zoo. We parkeerden al snel onze auto op de eerste parking die we tegen kwamen. We moesten wel een stukje wandelen naar de ingang. Wat natuurlijk heel goed is voor onze beentjes.
Aan de kassa betaalden we al snel in totaal 61€. Een zoo is nooit goedkoop en je steunt er eigenlijk ook een beetje mee de zoo en de dieren. We kregen een plannetje zo konden we alles vinden. Maar we hebben het plannetje eigenlijk niet gebruikt. De zoo was eigenlijk op gedeelde in verschillende delen en dat zag je aan de verschillende palen met de gekleurde pijlen. Zo zagen we een pijl met het berenbos of de wandelroute die je kon volgen.
Als eerste wandelde we langs de aapjes.  Bij de aapjes zagen we nog een paar instructies hangen. Je mag ze namelijk niet voeren, er naar roepen of er met dingen naar toe gaan. Want dan durven deze aapjes wel eens terug gooien. Ik kan ze eigenlijk dan geen ongelijk geven hoor… De aapjes vind ik altijd zo leuk.
Olmense Zoo speeltuin
We gingen op een gegeven moment ergens naar boven. Zo liepen we een kamer in met allemaal opgezette dieren. Daarna wandelden we langs de speeltuin, een restaurant en nog meer speeltuinen voor kinderen. Als je iets wilt drinken op het terras kunnen je kinderen hier even spelen. Dan kan je als ouder even relaxen en toch je kinderen zien spelen. De ideale combinatie om even te rusten. Je kan er trouwens ook iets eten en een ijsje kan je er ook eten.

Daarna wandelden we rustig door naar de vele vogels. Ik vind vogels wel leuk maar dan vanop afstand eigenlijk. Ik heb er altijd een beetje schrik voor als ze zo over vliegen. Maar tot mijn verbazing ging ik toch de Tropical hal binnen van exotische dieren. Je kan er eigenlijk helemaal rond wandelen. Zo zie je er ook cactussen, otters, heel veel vogels en schildpadden. Hier onder zie je trouwens al een otter dat een stukje fruit eet. OtterOlmense Zoo leeuwen
We zagen er ook leeuwen, poema’s , beren en nog andere leuke dieren. De Olmense Zoo is dan misschien wel niet zo groot als de andere zoo’s. Maar je hebt er echt al veel dieren. We hebben er ook een paar kleintjes gezien zoals een witte leeuw. Die kleine leeuw was enorm speels met het publiek. Volgens mij wou die wel met zijn bezoekers spelen… Schattig hé?

Op een gegeven moment liepen we weer door en zagen we wolven rond lopen. Maar toen we omhoog wandelden en terug een stukje naar omlaag kwamen we langs kangeroes maar ook langs zebra’s, giraffen, olifanten en andere dieren. Je kan langs dat stukje helemaal langs wandelen. Daarna wandel je omhoog en heb je een heel leuk uitzicht van de dieren die daar rond lopen.
Rond half 5 hadden we eigenlijk alle dieren gezien. We hebben er in totaal 4 uurtjes rondgelopen. Dus vonden we het tijd om even iets te drinken, te eten en te relaxen. Zoals dit worstenbroodje dat je kan zien op de foto hier boven. Op een gegeven moment was ik even van stoel gewisseld. Toen keek ik rechts van mij en zag ik een prachtige pauw gewoon tussen de mensen lopen. Ik vind pauwen heel mooi en zo sierlijk als ze lopen. Op de foto hieronder kan je trouwens deze pauw heel duidelijk zien.

Als laatste wandelden we rustig door naar de uitgang. Daar zagen we nog een souvenirwinkeltje. Je kan daar knuffels kopen maar ook andere dingen zoals flessenhouders of matjes om op tafel te leggen. Ik zag daar trouwens een schattige roze leeuw zoals je op de foto hier onder kan zien.

Natuurlijk heb ik zoals altijd heel veel foto’s gemaakt. Kijk je mee?

Ik heb er een paar leuke foto’s uitgekozen die jij misschien ook wel leuk vindt! Zoals deze super grote schildpad hier onder op de foto.

De grote schildpad noemt trouwens een sporenschildpad.

De prachtige leeuw.

Wow die kon nogal springen.

Een prachtige leeuw. Volgens mij de witte.

Olifanten vind ik prachtige dieren.

De giraf en de zebra. In de verte zie je trouwens nog een stukje van de olifanten.

Dit huis zagen we trouwens in de verte. Echt een mooi uitzicht.

Extra informatie.

Kinderen vanaf 3 tot 11 jaar betalen ongeveer 17€ en kinderen vanaf 12 jaar en volwassene betalen 21€. De zoo is alle dagen open vanaf 10u tot 18u. Wil je meer informatie over de prijzen, tarieven en andere dingen? Dat kan je hier trouwens allemaal na lezen. De Olmense Zoo is trouwens gelegen te Bukenberg nr 45 in Olmen, België. Heel dicht bij Balen en ham.

Wat vond ik nu zelf van de Olmense Zoo?

Hier onder vind je trouwens mijn ervaring over deze zoo maar dan vooral in het kort.

 • Je ziet er heel veel dieren zoals aapjes, leeuwen maar ook beren.
 • Ze hebben er een eigen kweekprogramma. Wat ik heel leuk vind.
 • Je kon er ook verschillende hallen bezoeken zoals van reptielen, exotische dieren en andere dieren.
 • Je had er ook shows maar die hebben we toen eigenlijk net gemist.
 • Ik heb heel veel bijgeleerd op het vlak van verschillende dieren. Zo vind ik het namelijk heel leuk om iets bij te leren tijdens een uitstap.
 • Het park is echt leuk voor jonge en oud. Ideaal voor een familie uitstapje of om met vrienden dit park te bezoeken.
 • De zoo is trouwens een privé zoo. Dat hoorde ik onderweg van verschillende bezoekers.

Kortom ik vond de  Olmense Zoo echt leuk en heel leuk om te doen met familie of vrienden. Ben jij er trouwens al geweest? Wat vond je er zelf van?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

9 Reacties

 • Reply Yova

  Prachtig dierentuin om te zien. Mooie beesten om te zien. Knuffels hebben daar ook. Grappig.Show moet je treffen. Het gaat om de tijd. Dan mist je vaak. Wij zijn ook in vakantie geweest. Ik zeg nog niet waar. Dan is de lol af. Het was erg druk geweest. En vooral gezellig.

  augustus 5, 2017 at 9:15 am
 • Reply Nesrin

  Prachtig om al die wilde beesten te zien. Die vogels knallen van het scherm, wat een prachtige kleur veren hebben ze.

  augustus 5, 2017 at 4:02 pm
 • Reply Manon

  Het plaatsje olmen ken ik helemaal niet, maar de dierentuin ziet er goed uit. Mooie dieren ook allemaal!

  augustus 6, 2017 at 10:27 pm
 • Reply Marieke

  Deze dierentuin ken ik nog niet! Leuk! Zelf bezoek ik heel regelmatig dierentuinen. De allermooiste vind ik Burgers Zoo in Arnhem! Als je daar eens in de buurt bent moet je deze zeker eens bezoeken!

  augustus 6, 2017 at 11:06 pm
 • Reply Fleur

  Wij bezoeken ook altijd graag een dierentuin. Daar is altijd veel te zien en leuk voor groot en klein

  augustus 7, 2017 at 12:49 am
 • Reply Nicole Orriëns

  Leuke dierentuin! En 4 uur vind ik een mooi aantal uren om daar zo rond te lopen. Dat is ook nog wat overzichtelijker!

  augustus 7, 2017 at 6:51 am
 • Reply Bianca

  Deze dierentuin kende ik eigenlijk nog helemaal niet, dus bedankt voor de tip! x

  augustus 7, 2017 at 7:34 am
 • Reply Diana

  Sinds ik de laatste weken zoveel wilde dieren in het wild hebt gezien trekt de dierentuin mij niet meer zo – misschien beetje verwend haha. Maar jet blijft een mooie dierentuin en een leuk uitje met kinderen.

  augustus 8, 2017 at 11:35 am
 • Reply esther

  Ik ken deze helemaal niet, ziet er mooi uit. We gaan ook af en toe maar wel alleen naar die dierentuinen waarvan ik weet dat ze heel ruim en natuurlijk zijn opgezet, blijf het soms moeilijk vinden…dieren in hokjes ter vermaak van mensen…

  augustus 9, 2017 at 8:33 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat