Events / uitstapjes

Uitstapje naar de zee, Blankenberge en regen

Blankenberge

Woensdagochtend ging de wekker al af rond 07.00u, lekker vroeg in de ochtend. Als je verlof hebt dan wil je namelijk niet dat je wekker af gaat. Als er één ding is waar ik een hekel aan heb dan is het wel die wekker. Dat irritant zoemend geluid dat je elke ochtend moet horen als je opstaat om te gaan werken. Dus in het weekend en in mijn verlof ban ik de wekkers uit het huis. Maar als je een dagje naar de zee wilt gaan dan heb je die eigenlijk wel nodig. Alleen ging de wekker verschillende keren af en sliep ik door tot 08.37u. Oeps was mijn eerste reactie natuurlijk op dat moment. We maakten ons gereed om te vertrekken naar de zee in Blankenberge.

We waren drie uurtjes onderweg naar de zee Blankenberge, normaal 2 uurtjes.

De gps stuurde ons helemaal om want er waren werken op de autosnelweg. Dus reden we maar liefst 3 uurtjes naar de zee. Wat echt veel te lang is als je moet stil zetten. Onderweg kwamen we gelukkig een dagbladhandel tegen. Daar stopten we even om onze beentjes te strekken. Ja dat heb je soms even nodig als je te lang stil zit in de auto… Toen we terug vertrokken kwamen we pas rond 12.30u aan in De Haan. We vonden gelukkig nog een gratis plaatsje voor onze auto in een straat. De meeste parkings zijn namelijk betalend aan zee. We wandelden rustig verder richting Blankenberg. Dat was gelukkig niet zo ver en wandelen is gewoon leuker.

We moesten de straat oversteken om te wandelen langs de haven.

Zo zagen we heel veel bootjes en daar moest ik natuurlijk een paar foto’s maken. Tja als je omgaat met een blogger kan dat al eens gebeuren. We zagen er kleine bootjes maar ook iets grotere, helaas zagen we geen grote boten. Wel een paar kunstwerkjes langs het voetpad. Ik had totaal geen idee waarvoor ze eigenlijk stonden.
Daarna wandelden we verder om geld af te halen, zodat we ergens konden eten. Nee helaas heb ik daar geen foto’s van gemaakt omdat het toen lichtjes begon te regenen. We gingen nog even wandelen op de zeedijk en over de pier. Daar maakte ik wel een paar foto’s van het uitzicht, de vogels en de pier zelf.

Nog een paar foto’s van Blankenbergen, het strand en de haven, kijk je mee?

Een foto van de meeuwen.

Een tweede foto van de meeuwen.

De bloemen en de bootjes.

De bootjes, de haven en een prachtig uitzicht.

We gingen nog even langs de winkels.

Je hebt daar echt leuke winkels en veel spullen voor budget prijsjes. Alleen begon het toen een beetje te regenen. In de winkels was het gewoon toen te druk. Daarom heb ik daar ook geen foto’s gemaakt. We kochten wel een paar paraplu’s. Ik probeerde de paraplu tegen te houden want elke keer begon het heel hard te waaien. Dat was niet zo handig om foto’s te maken. Want van de zee kan je trouwens echt mooie foto’s maken. Het begon steeds harder en harder te regenen. Nergens vonden we plaats om even te schuilen. We liepen al snel terug naar de auto. Onderweg merkte ik dat mijn broek steeds natter en natter werd. Ik en paraplu’s gaan dus echt niet samen. Meestal word ik gewoon natter in plaats van dat ik droog blijf. Ons uitstapje sloten we af met een ritje naar huis van 3 uurtjes, file en nog eens file. Maar ondanks dat het regende was het toch een leuk dagje in Blankenberge. Ben jij al in Blankenberge geweest?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

12 Reacties

 • Reply Nicole Orriëns

  Ik ben er nog nooit geweest! Ik vind het een flink ritje moet ik zeggen. Maar fijn dat het de moeite waard was, en dat jullie het naar je zin hebben gehad.

  augustus 3, 2017 at 2:05 pm
  • Reply Sanne

   Ja dat ritje kan je inderdaad wel flink noemen. Is echt wel leuk om daar eens naar toe te gaan. Vooral als het mooi weer is dan heb je soms een avondmarktje.

   augustus 3, 2017 at 2:10 pm
 • Reply Hellen

  Het ziet er heel mooi uit! Jammer dat het regende, maar wel fijn dat jullie ervan genoten hebben 🙂

  augustus 3, 2017 at 2:13 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel, ja daar is het heel mooi. Ja die regen moesten we er bij nemen. 😉

   augustus 3, 2017 at 2:22 pm
 • Reply Jody

  Jammer dat het niet zulk lekker weer was.. Maar blankenbergen kende ik niet, dus dankjewel voor het artikel!

  augustus 3, 2017 at 5:38 pm
 • Reply Marielle

  Mooie foto’s! Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar lijkt me wel erg leuk.

  augustus 3, 2017 at 7:21 pm
 • Reply Amylia

  De zee is altijd leuk hé, zelf in de regen… Als is het met een stralend zonnetje wel zooooveel leuker!

  augustus 3, 2017 at 8:13 pm
 • Reply Armande

  Ik ben er nog nooit geweest, maar ik fleur altijd op van de zee.
  Het ziet er wel heel rustig uit eigenlijk.

  augustus 3, 2017 at 11:00 pm
 • Reply Fleur

  Ik ben er nog nooit geweest, maar als ik in de buurt ben, zal ik er zeker gaan kijken. Ik hou van langs het strand lopen, bij elk weertype

  augustus 4, 2017 at 11:42 am
 • Reply Jill

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik voor het lezen van je blog de hele plaats niet kende 🙈! Lijkt me leuk om er een keer heen te gaan

  augustus 4, 2017 at 4:54 pm
 • Reply Maryke

  Nog nooit geweest, maar ziet er mooi uit. Je foto’s zijn ook mooi! Wel een flinke rit zeg…

  augustus 4, 2017 at 6:43 pm
 • Reply Natalie

  Ik ga het liefst naar Oostende als ik naar de zee ga, mijn ouders hebben daar een appartement dus dat maakt de afstand al wat draaglijker!

  augustus 6, 2017 at 3:08 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat