Persoonlijke Verhalen

Verkeersagressie op de baan en andere chauffeurs

verkeersagressie

Dagelijks rij ik wel rond met mijn klein autootje en rij meermaals per dag op de autostrade. Ik vind de autostrade soms heel eng maar ook wel leuk. Want je mag er gewoon 120 rijden in België tenzij ze er weer aan gaan werken. Wat soms natuurlijk nodig is om onze wegen nog beter te maken. Onlangs viel er mij iets op toen ik op de baan was. Heel veel mensen ergeren zich dood aan de chauffeur die voor hun rijd. Ik heb helaas ook meermaals te maken met verkeersagressie.

Verkeersagressie op de baan.

Nee dat is niks voor mij. Zo probeer ik altijd rustig te blijven. Maar soms heb ik ook te maken met verkeersagressie. Daardoor kan ik hier onder een paar leuke voorbeelden geven. Deze blogpost is trouwens geschreven met een glimlach op mijn gezicht. Nee ik ben niet gefrustreerd door het verkeer. Soms vind ik het gewoon te grappig om niet te delen met mijn lezers.

Vuistenballen, ja dat vinden we leuk.

Dit is dus echt gebeurd. Ik reed 30 omdat het daar moest op de baan. Ja ik probeer mij aan de snelheid te houden. Want een boete vind ik gewoon geld verspillen. En ja ze flitsen ook bij 30 hoor… De chauffeur balde toen zijn vuisten en dat zag ik in mijn achteruitkijkspiegel. Hij of zij stak mij toen snel voorbij en gebruikte zijn toeter op dat moment. Ik vroeg toen mij af of dat niet pijn deed om je vuisten zo te ballen en te rijden. Je leek wel een beetje een acrobaat op dat moment…

Toeteren, ja wij zijn niet doof hoor.

Er waren toen auto’s voor mij en ik kon helemaal niet door rijden. De bestuurder achter mij was aan het toeteren. Ik vond het maar een verschrikkelijk lawaai. En dan die bewegingen met de handen. Ik snap er nog steeds niks van hoor. Misschien kan je het mij eens uitleggen? Zo kan ik nog steeds niet rijden over auto’s. Als ik dat kon was ik natuurlijk sneller thuis bij ons Diezeltje.

Flitsen met je lichten, wat een verspilling van je lampen.

Tja ik ga nog steeds niet harder rijden dan de toegelaten snelheid op de baan. Soms verschiet ik op eens door dat iemand flitst met zijn lichten. Op de autosnelweg gebeurt dat wel eens als ik een vrachtwagen voorbij rijdt. De chauffeur achter mij vindt dan dat ik te traag rijd. Hallo je mag er maar 120 hoor. Je mag er nog steeds niet 140 rijden hoor! Als ik naar rechts kan dan doe ik dat natuurlijk ook.

Voor je in schieten op de baan.

Oh ja dit is maandagavond nog gebeurd toen ik onderweg was naar huis. Een auto schiet voor mij in om daarna 40 te gaan rijden waar je 70 mag. Ik denk dan altijd je auto kan harder rijden. Of te traag rijden is ook gevaarlijk. Gelukkig moest ik al snel naar rechts. Nee toeteren of voorbij steken doe ik niet altijd. Eigenlijk steek ik alleen voorbij op de autosnelweg. Heel raar…

Je hebt natuurlijk ook hoffelijke chauffeurs.

Maar ja die zijn dan weer eerder een zeldzame soort. Gelukkig bestaan ze wel. Op gevaarlijke kruispunten laten ze je al snel door. Of als ze zien dat jij heel lang moet wachten om over te steken. Ja dan durven ze mij al door te laten met mijn klein autootje. Ik ben blij dat ik eerder behoor tot de categorie hoffelijke chauffeurs. Ben jij eerder hoffelijk in het verkeer? Of toon je liever wat verkeersagressie op de baan?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

10 Reacties

 • Reply Yova

  Het word alleen maar erger daardoor. Het word ook drukker op de wegen. Dan krijg je daardoor agresie. Wij nemen vaak trein. Verkeer maakt ook ingewikkeld. Sommige wegen mag je harder rijden en zachter rijden. Vaak zie niet wat je moet doen op de wegen. Beetje verwarend.

  juli 5, 2017 at 11:15 am
 • Reply Bianca Schrijft

  Heel herkenbaar. Niet alleen in België kunnen ze er wat van, hier in Nederland gebeurd het ook en dan hebben we hier ook 130 wegen. Ze zijn hier bezig op een weg waar je normaal 80km/uur mag. Door de werkzaamheden mag je nu 50km/uur. Ik lijk een van de weinig die hier respect voor heeft. Er wordt geseind met de lichten, getoeterd of ingehaald en dan op de rem getrapt. Walgelijk en levensgevaarlijk.

  juli 6, 2017 at 8:24 pm
 • Reply Cindy Reyns

  Ik fiets normaal super veel maar moest eens 3 dagen verplicht met de auto gaan. ik ben dus op die 3 dagen 5x van de weggereden door andere bestuurders jammer voor hun dat ik enorm assertief ben en ze gewoon gedwongen heb om op hun rem te duwen want ik liet het niet toe. Geloof wel in karma dus als ik iets goed doe dan zal een ander het ook eens voor mij doen.

  juli 7, 2017 at 8:08 am
 • Reply Nicole Orriëns

  Ik vind agressieve chauffeurs vreselijk. Ik raak daar gestresst van ook al weet ik dat ik me er niets van moet aantrekken. Maar om die reden rijd ik niet graag meer op de autobaan.

  Zelf ben ik een keurige, brave verkeersdeelnemer.

  juli 7, 2017 at 8:23 am
 • Reply Bianca

  Ik heb zelf geen rijbewijs maar merk het wel aan mijn vriend, wat hij soms mee maakt onderweg… 🙂

  juli 7, 2017 at 11:17 am
 • Reply Sherry

  Goed dat je hier een artikel over schrijft. Mooie blog. Ja ik maak het zelf ook vaak mee alleen ben ik geen bestuurder ook de bijstuurder heeft er last van. Echt jammer. Vooral de agressieve chauffeurs en toetergedoe zijn vervelend.

  juli 7, 2017 at 12:49 pm
 • Reply Manon

  Ik rij echt elke dag op de weg en ik schud vaak me hoofd. Mensen zijn zo asociaal op de weg . Dat is gewoon te erg voor woorden, maar ach eigenlijk is het in nederland niks vergeleken met in Napels in Italie, jeeeeeetje wat een gekte daar zeg niet normaal

  juli 7, 2017 at 6:52 pm
 • Reply Sandra

  Ik heb gelukkig geen rijbewijs. 😉 Maar wat is een autostrade?

  juli 7, 2017 at 10:16 pm
 • Reply Fleur

  Ik rij zelf geen auto, maar herken die agressieve chauffeurs wel

  juli 8, 2017 at 7:02 am
 • Reply Maryke

  Vuisteballen, wat een mooi woord 😉 Ik krijg er zelf een goed gevoel van wanneer ik iemand voor laat gaan of een fietser de ruimte geef. Probeer altijd zo netjes mogelijk te rijden. Soms lukt dat niet en wanneer iemand dan heel zenuwachtig gaat lopen toeteren of vuisteballen (😉) dan snap ik die woede niet zo. Maar als ik haast heb en er een slome voor mij rijdt dan kan ik wel weer irriteren…

  juli 9, 2017 at 11:57 am
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat