Super Leuke Tips

Vijf goedkope cadeaus voor werelddierendag.

werelddierendag

Vandaag is het 4 oktober en dan is het werelddierendag. Een dag die ik eigenlijk zelden vergeet. Maar deze keer vergat ik toch wel even een cadeautje te kopen voor Diezel. Gisteren tijdens het werken in mijn pauze dacht ik aan 4 oktober. Oh nee was mijn eerste reactie, ik heb geen cadeautje. Dus na mijn werk besloot ik al snel om achter cadeautjes te gaan voor Diezel. Deze cadeautjes zal je binnenkort wel eens zien in een mini shop log. Toen dacht ik zelf eens na dat je niet altijd cadeautjes hoef te kopen op deze dag voor je huisdier. Je kan het zo goedkoop bedenken als je zelf wilt. Zo hoef je helemaal geen dure cadeautjes te kopen maar zijn goedkope cadeautjes vele leuker. Deze vijf goedkope cadeaus voor werelddierendag zijn zo leuk dat je ze gemakkelijk zelf kan bedenken.

Vijf goedkope cadeaus voor werelddierendag.

Eigenlijk hoeft een cadeautje nooit duur te zijn. Je huisdier is al content met veel liefde, een verwenmomentje of als je er mee gaat wandelen. Onze Diezel is bijvoorbeeld al content met een lange wandeling. Ik geef toe dat ik wel cadeautjes heb gekocht maar eigenlijk was dat niet nodig. Deze goedkope cadeautjes kan iedereen geven en je hebt er niet veel geld voor nodig. Nog beter ze zijn zelfs gratis want de meeste dingen heb je misschien al in huis. Zoals bijvoorbeeld de snoepjes die je al in huis hebt.

1. Heel veel liefde geven aan je huisdier.

Ik noem liefde geven aan je huisdier ook wel eens een gouden mandje geven. Nee geen echt gouden mandje geven dat zou natuurlijk een beetje te duur zijn. Dat je het eten geeft, er mee knuffelt of er even meespeelt. Gewoon dat je je liefde toont aan je huisdiertje. Dat is voor een huisdier heel belangrijk. Er zijn heel veel huisdiertjes die helaas zitten in een asiel en alleen maar dromen van zo een “gouden mandje”.

2. Een verwenmomentje houden voor je huisdier.

Ik denk dan vooral aan je huisdier even borstelen. Zodat alle losse haartjes verdwijnen van zijn of haar vacht. Maar ik denk ook aan een massage geven aan je huisdier of het even aaien. Diezel vind het leuk om geaaid te worden aan zijn hals en achter de oortjes. Hij vind het ook wel leuk als ik zijn rug zachtjes masseer. Zo een verwenmomentje kan eigenlijk van alles zijn. Denk maar aan even spelen, knuffelen, aaien of er tegen babbelen…

3. Je huisdier even uitlaten of wandelen.

Een wandeling is eigenlijk ÊÊn van de goedkoopste cadeaus die er is. Als baasje kan je ook ontspannen tijdens een wandeling. Heb je een kat? Dan kan je ook gaan wandelen hoor. Gewoon een riempje kopen voor kleine dieren moest je er nog geen hebben. Zo een riempje is helaas niet gratis maar je hebt er al voor weinig geld in de winkel. Vroeger hadden we een kat in de familie en toen gingen we daar al eens mee wandelen. Dus ja met katten kan je ook gaan wandelen hoor. Alleen met cavia’s of andere knaagdieren moet je een beetje oppassen. Dan zou ik eerder een wandelingetje houden in zijn kooitje of een ren.

4. Er is niets leuker dan knuffelen met je huisdier.

Elk huisdier houdt nu eenmaal van knuffelen. Ja ook sommige knaagdieren vinden het leuk om even te knuffelen. Met grote dieren kan je namelijk anders knuffelen dan met kleine dieren. Bij kleine diertjes is het gewoon even vastpakken en aaien. Dit kan je natuurlijk ook zien als knuffelen. Diezel vindt het zalig om even te knuffelen. Soms komt onze Diezel zelf af voor een knuffel van zijn baasje. Ja ook hondjes en andere huisdieren hebben er net zoveel behoefte aan als mensen.

5. Een extra snoepje geven die je natuurlijk al in huis hebt.

Als laatste tip kan je je huisdier ook een extra snoepje geven. Natuurlijk heb je al een paar snoepjes in huis. Elk huisdier kijkt naar een snoepje alsof het een cadeautje is of een beloning. Onze Diezel vindt het leuk om af en toe al eens een snoepje te krijgen.

Heb jij iets gekocht voor werelddierendag? Of gebruik je liever mijn goedkope cadeaus? Want een huisdier verwennen we eigenlijk al elke dag van zijn of haar leven.

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

16 Reacties

 • Reply MC Kleuver

  Zelf hebben wij geen huisdieren, dat maakt het een beetje lastig om 4 oktober te vieren. Ik heb afgelopen maandag een wandeling gemaakt, maar helaas geen grote dieren gezien 🙁

  oktober 4, 2017 at 8:03 pm
  • Reply Sanne

   Oh jammer dat je geen grote dieren hebt gezien. Waar ben je gaan wandelen?

   oktober 5, 2017 at 9:37 pm
 • Reply Jessica

  Ze waren vandaag ontzettend knuffelig, en hebben een extra snoepje gehad. Mooie dierendag denk ik zo!

  oktober 4, 2017 at 10:40 pm
  • Reply Sanne

   Dat klinkt als een zeer fijne dag voor je huisdieren. 😉

   oktober 5, 2017 at 9:37 pm
 • Reply Madelon

  Wij hebben heerlijk geknuffeld met het konijn. En een extra grote wortel ging er wel in 😉

  oktober 4, 2017 at 10:43 pm
  • Reply Sanne

   Hihi daar zijn ze dol op hÊ. Zo moet het ook een beetje extra verwennen. 🙂

   oktober 5, 2017 at 9:37 pm
 • Reply Judith Jasper

  Wij zijn even extra lang met hem gaan zwemmen en hij kreeg een lekker vleesbot

  oktober 4, 2017 at 10:53 pm
  • Reply Sanne

   Dat klinkt als een fijn dagje. Wat voor huisdier heb je?

   oktober 5, 2017 at 9:38 pm
 • Reply Fleur

  Wij hebben onze oude poes (20jr) extra veel geknuffeld vandaag

  oktober 5, 2017 at 1:56 am
  • Reply Sanne

   Dat is een prachtige leeftijd voor een poes.

   oktober 5, 2017 at 9:38 pm
 • Reply Sabine

  Ik ben dierendag gewoon vergeten haha! Echt te erg eifenlijk!

  oktober 5, 2017 at 7:59 am
  • Reply Sanne

   Dat kan al eens gebeuren. Maar misschien verwen je ze elke dag al?

   oktober 5, 2017 at 9:38 pm
 • Reply Marjolein

  Gelukkig heeft mijn man aan dierendag gedacht. Ik stond er helemaal niet bij stil en voor ik het wist waren de winkels dicht. De dieren speciaalzaken hadden zelfs een speurtocht in de winkel uitgestippeld voor kinderen, zo leuk bedacht

  oktober 5, 2017 at 10:08 am
  • Reply Sanne

   OH wat leuk dat de winkels zoiets organiseren. 🙂

   oktober 5, 2017 at 9:39 pm
 • Reply Elke

  Jammer genoeg heb ik geen huisdier meer waaraan ik extra liefde kon geven met dierendag… Maar wie weet binnenkort… 🙂 Maar je geeft wel enorm leuke tips!

  oktober 5, 2017 at 3:29 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel, wat voor huisdier zou je graag willen?

   oktober 5, 2017 at 9:39 pm

  Ik vind het leuk als je een reactie achter laat